Duo Request
Image default
Aanbiedingen

De beste kleuren voor je raambekleding in de winter

Het lijdt geen twijfel dat deze winter voor de meesten van ons heel wat anders is geweest. De kelderende temperaturen hebben weinig gedaan om de algemene stemming op te krikken. Nu thuiswerken de laatste tijd een overheersende trend wordt, hebben we door de tijd die we binnenshuis doorbrengen veel minder blootgestaan aan frisse lucht en natuurlijk licht.

Er is genoeg wat je binnenshuis kunt doen voor de winter. Hoewel de meeste veranderingen uit noodzaak waren ontstaan, is er nog steeds voldoende ruimte om je huis een geheel nieuwe look te geven. Wat kan verfrissender zijn dan een gloednieuwe look die elke grauwe, winterse dag zou opfleuren. 

Je hoeft geen fortuin uit te geven voor de make-over, een klein kneepje hier en een slimme herschikking daar, is alles wat nodig is om deze winter die opvallende look te creëren. Laten we eens kijken naar enkele eigenzinnige ideeën die je kunnen helpen om je winter interieur uit te zoeken.

Hoe verander je de look van je huis voor de winter

Hier hebben we een paar interessante ideeën over hoe je veel leven en kracht in je interieur kunt brengen. 

Voeg groen toe

Groen is iets dat we allemaal missen, vooral als het buitenleven ondergesneeuwd is. Voeg wat groen toe om een hernieuwde frisheid in de kamer te ademen. Een andere optie is om kaarsen toe te voegen in de saaie hoeken. Heb je gemerkt dat sommige hoekjes tijdens de winters in permanente somberheid wegkwijnen? Fris deze hoekjes op met behulp van geurkaarsen, die niet alleen de duisternis uitwissen, maar ook de bijbehorende mufheid verdrijven. Voeg wat onregelmatigheden toe in de vorm van openhaardhout uitstallingen, een mand met dekens en unieke tafellampjes.

Kies kleurrijke jaloezieën

Raambekleding is een van de gemakkelijkste manieren om je huis een nieuwe look te geven. Het is ook een niet-permanente en betaalbare optie om een spatje kleur in het interieur te brengen. Jaloezieën zijn er in een ruime keuze aan kleuren en soorten van aluminium, houten, kunststof en zelfs bamboe jaloezieën waardoor iets vinden dat goed bij je gekozen inrichting past geen grote uitdaging is.

Toch moet ook op de functionaliteiten gelet worden, vooral in de winter. Ramen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van het warmteverlies dat in huishoudens optreedt, en ook een belangrijke reden voor stijgende energiekosten. Er zijn ook andere zorgen, zoals privacy en lichtregeling, die specifiek zijn voor de winter, en aangepakt moeten worden voor je genoegen neemt met een oplossing voor raambekleding. Laten we eens kijken hoe je wat kleuren in je interieur kunt aanbrengen.

Bosgroen en zalmroze

Zoals hierboven besproken, kan groen veel licht in de kamer brengen. Een combinatie van groen en zalmroze zou de indruk wekken van een vroege lentetuin midden in de winter. Voeg kleine hoeveelheden wit en grijs toe, in je vloerkleden en muren, om het dramatische effect af te zwakken. 

Je kunt gekleurde plisségordijnen gebruiken om wat gedempt roze in je kamer te brengen. Plisségordijnen met honinggraatstructuur zijn een uitstekende keuze voor de winter, want deze dubbel gelaagde gordijnen zijn voorzien van honingraatachtige luchtzakken die lucht insluiten en van de hele zonwering een krachtige isolerende laag over de ramen maken. Daardoor kun je de hele winter door veel geld besparen aan lagere energieprijzen. Als de zon ondergaat, bieden deze raambekleding je tussen gedeeltelijke en volledige privacy, afhankelijk van je stofkeuze.

IJzige blauwe tinten

IJsachtige blauwe tinten kunnen je kleur voor het seizoen zijn. Donkergrijs en ijzig blauw, met een vleugje wit is misschien het ontbrekende puzzelstukje dat je nodig hebt om de look van je kamer compleet te maken. Gebruik strepen om de eentonigheid op te heffen, terwijl een tapijt en een donzig kussen een element van comfort toevoegen om de scherpe kantjes van de unieke kleurencombinaties af te halen.

https://www.raamdecoratie.com