Waarom kiezen voor een visa card?

Waarom kiezen voor een visa card?

Mensen die veel aankopen doen via het internet, zullen merken dat het niet altijd mogelijk is om bijvoorbeeld via IDeal te betalen. In dat geval is het zeer de moeite waard om voor een betaling aan de hand van een visa card te kiezen.

Met een visa card kunt u namelijk altijd en overal betalen. Betalen met een visa card beperkt zich namelijk niet tot Nederland, maar u kunt in alle uithoeken van de wereld gebruik gaan maken van uw visa card. Dat betekent dat deze kaart niet alleen heel ideaal is voor wanneer u veel aankopen doet via het web, maar dat het ook een onmisbare reisgenoot is voor mensen die graag de wereld over trekken.   

Welke voordelen biedt een visa card?

Het kan soms gebeuren dat u een factuur moet betalen op het moment dat u even helemaal geen geld meer op uw rekening heeft staan. In een dergelijk geval is een visa card heel erg handig.

Het is namelijk zo dat u met een visa card altijd een kortlopende lening kunt afsluiten. Als u het geld bijvoorbeeld aan het begin van de maand nog niet beschikbaar heeft, maar wel aan het eind van de maand, kunt u met uw visa card betalen om zo het gat even te overbruggen. Zo hoeft u dus nooit meer krap bij kas te zitten.   

Vraag hem vandaag nog aan

Mocht u enthousiast zijn geworden over de visa card, dan kunt u deze vandaag nog aanvragen. Doorgaans duurt het maar een paar dagen om een dergelijke visa card aan te vragen. Dit betekent dat wanneer u dit vandaag nog doet, de kans heel groot is dat u deze week nog uw eerste betalingen kunt uitvoeren met deze pas. Zo maakt u het zichzelf veel gemakkelijker wanneer het over betalen gaat.

Aarzel daarom niet langer meer en kijk vandaag nog even waar u graag een pas wilt aanvragen.

https://www.miles-and-more-creditcard.nl/

Geld lenen bij Directa!

Geld lenen bij Directa!

Bekijk eerst of geld lenen noodzakelijk is. Sparen om een grote uitgave te doen is een beter alternatief. Geld lenen kost namelijk geld omdat u rente betaalt over het bedrag wat u leent. Door de rente betaalt u teveel voor een aankoop.

Ga voor u zelf na of u de aankoop kunt uitstellen. Als u spaart, ontvangt u namelijk rente en bent u niet gebonden aan een verplichte aflossing. Met het uitstellen van een aankoop, hoeft u geen geld te lenen.  

Geld lenen kost geld

Helaas zijn er onverwachte situaties die u van te voren niet heeft voorzien. Kunt u de aankoop of grote uitgave niet uitstellen, dan kan geld lenen een optie zijn. Oriënteer u eerst goed, voordat u geld gaat lenen.

In Nederland kunt u geld lenen bij verschillende financiële dienstverleners zoals banken, kredietverstrekkers en financiële tussenpersonen. Ook zijn er een aantal vergelijkingssites waar u zich eerst kunt oriënteren voordat u geld gaat lenen.

Geld lenen kost namelijk geld. Daarom is het verstandig om leningen te vergelijken op rente, de totale kosten, de voorwaarden, de prijs- kwaliteit verhouding en de klantervaringen van een aanbieder.

Geld lenen? Dit zijn de mogelijkheden

Als u geld gaat lenen dan kunt u vaak kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Deze twee leningen verschillen van elkaar. Een persoonlijk lening kan een optie zijn als u vooraf weet wat de kosten zijn, bijvoorbeeld een auto of motor.

Een doorlopend krediet kan een optie zijn als u gaat verbouwen. Het geld dat u hiervoor nodig heeft, geeft u waarschijnlijk niet in één keer uit. Bij een Persoonlijke lening ontvangt u het geld in één keer en bij een Doorlopend krediet kunt u in de eerste 36 maanden zelf bepalen hoeveel en wanneer u geld leent tot aan de afgesproken kredietlimiet.

Een persoonlijke lening heeft een vaste rente, de rente verandert tijdens de looptijd van de lening niet. Bij een Doorlopend krediet is de rente variabel, ofwel de rente kan tijdens de looptijd stijgen of dalen.

U betaalt bij een Persoonlijke lening rente over het complete leenbedrag en bij een Doorlopend krediet betaalt u alleen rente over het bedrag wat u heeft opgenomen. De looptijd bij een Persoonlijke lening staat van te voren vast, u weet precies wanneer u de lening hebt afgelost. De looptijd bij een Doorlopend krediet staat van te voren niet vast.

De looptijd is namelijk afhankelijk van de hoogte van het geleende geldbedrag en de maandelijkse aflossing. U kunt bij een Doorlopend krediet alleen in de eerste 36 maanden vrij geld opnemen, daarna moet u verplicht aflossen. De nieuwe VFN-gedragscode stelt namelijk dat de looptijd van een Doorlopend krediet niet langer dan 180 maanden mag zijn. Check eerst of u met uw spaargeld uw onverwachte grote uitgave kunt opvangen. Is dit niet het geval? Oriënteert u zich dan eerst goed voordat u geld leent!

Let op! Geld lenen kost geld.

https://www.directa.nl/

Wat is een akte van cessie vordering?

Duorequest

Een akte van cessie van vordering  is een vooral juridisch gebruikte term. Cessie betekend eenvoudig gezegd dat je een vordering overdraagt aan iemand anders. Een akte van cessie vordering wordt in de praktijk veel gebruikt bij wanbetaling. De onbetaalde rekening wordt dan via zo’n akte van cessie vordering overgedragen aan een bank of incassobureau.

Waarom zou ik een vordering willen cederen

Stel, ondernemer X heeft een bedrag te vorderen op meneer A en ondernemer X wil de vordering uit handen geven aan incassobureau Y. Incassobureau kan dan tegen een vergoeding de vordering overnemen van ondernemer X, zonder dat meneer A daar invloed op kan uitoefenen. Uiteraard moet meneer A wel worden geïnformeerd over het feit dat er een akte van cessie vordering is opgesteld.

Kortom, door een vordering te cederen is het mogelijk om de vordering tussen partijen over te dragen, zonder dat de schuldenaar daar bemoeienis in heeft. De akte van cessie vordering is immers een overeenkomst van de ene schuldeiser aan de andere schuldeiser.

Waar vaak niet aan gedacht wordt is dat de akte van cessie ook tussen bevriende partijen een handig middel is om onderlinge verhoudingen te vereffenen of te clusteren. Met een eenvoudige overeenkomst komen vorderingen bij de goede partij terecht. Houdt dan wel rekening met een zakelijke waardering van de vordering.

Waarom zou ik een akte van cessie vordering laten opmaken

Het is toegestaan een onderhandse akte van cessie vordering op te maken, maar u kunt ook naar de notaris gaan. Nadeel van de notaris is uiteraard dat het extra kosten met zich meebrengt, maar als de vordering een substantieel bedrag betreft wegen de voordelen snel zwaarder. Het grootste voordeel van de notariële akte is het feit dat deze akte een sterkere bewijslast heeft. De datum van de akte staat tegenover iedereen vast. De notaris verstrekt aan iedereen een kopie en de notaris is verplicht de akte te bewaren. Mocht het tot een rechtszaak komen, staat wat de notaris heeft vastgelegd niet ter discussie.

https://www.debtcapital.nl/akte-van-cessie/