Het volgen van een cold pressed dieet

Wil jij gaan afvallen? Dan kan dat met een cold pressed dieet, oftwel een dieet van groentensap en vruchtendrankjes.  Wat is dan een cold pressed dieet? Zoals de naam vermoed is het groentensap met kouden groenten en fruit, Door alles koud te persen blijven alle voedingsstoffen behouden en zo haal je er nog meer voordelen uit wanneer jij het slowjuicer dieet volgt.

Het verschil tussen slow juiced en een cold pressed dieet

Overal zie je groente- en fruitsappen dieeten. ze worden tegenwoordig met allerlei technieken gemaakt. Het ene sapje is slow juiced en de ander is cold pressed. Maar wat betekent dat eigenlijk? We leggen het verschil uit tussen slow juice en cold pressed dieet uit.Waar we vroeger met een simpele sapcentrifuge aan de slag gingen, zijn er inmiddels veel onderzoeken die aantonen dat je meer voedingstoffen uit groente of fruit kan halen dan met een blender. Namelijk met de slow juice- en de cold press-techniek. Andere onderzoeken beweren daarentegen weer van niet. Is de ene techniek beter dan de ander?  Bij cold pressed en slow juice worden de ingrediënten altijd koudgeperst. Als je groente of fruit blootstelt aan hitte (door blenden bijvoorbeeld), gaan er veel voedingsstoffen verloren. Het verschil zit ‘m erin dat bij cold pressed dieey een hydraulische pers wordt gebruikt. De machine plet de groente en het fruit (vergelijkbaar met alsof je je handen tegen elkaar aanslaat). Maar, daardoor komen lang niet alle voedingsstoffen vrij. “De structuur is waterig en minder rijk dan bij slow juicen. Dit is gied, want bij een dieet gaat het er immers om dat je minder binennkrijgt dan normaal. Een nadeel van het cold pressed dieet is wel dat niet alle groenten en fruit kan worden gebruikt. Sommige ingrediënten als bladgroenten, gember  en tarwegras kunnen alleen door een slow juicer. Met een hydraulische pers (de techniek die gebruikt wordt bij cold press juicen) kan dat niet en kan het dus niet in het cold pressed dieet worden gebruikt. Los daarvan biedt het cold pressed dieet veel voordelen.

Herstellen van een burn-out begint met bedrijfspsychologie

Hoe herken je een burn-out? Je voelt je uitgeput, alles is te veel en alleen al denken aan werk roept stress op. Vaak is langdurige overvraging op het werk de oorzaak van een burn-out en hoe je je voelt. En het wordt niet vanzelf beter als je het niet aanpakt. De bedrijfspsycholoog helpt je bij het herstel van een burn-out. Hoe doet een bedrijfspsycholoog dat? We leggen het je graag uit.

Hoe de bedrijfspsycholoog je helpt met het herstel van een burn-out

Samen met de bedrijfspsycholoog bespreek je je burn-out klachten. Door samen een tijdspad te maken wordt inzichtelijk hoe lang je al met deze klachten loopt. Een burn-out ontstaat niet van de ene op de andere dag! Vaak hebben mensen al meer dan een jaar last van burn-out klachten die langzamerhand steeds verergeren, totdat werken niet meer gaat. Hoe herken je een burn-out, en hoe herken je burn-out klachten is dus een belangrijke eerste stap in het herstel.

Van herkenning naar herstel: Evoli Bedrijfspsychologie helpt je bij elke stap

De bedrijfspsycholoog van Evoli Bedrijfspsychologie helpt je niet alleen met herkennen van een burn-out, maar vooral met het herstel. Rust is hierin een belangrijke factor. Rusten zorgt voor herstel. Naast het nemen van ontspanning, maak je met de bedrijfspsycholoog inzichtelijk waar je van oplaadt. Waar krijg jij nou energie van? Maar ook: wat je energie kost. Je brengt in beeld welke activiteiten juist zorgen voor klachten, maar ook waar je gelukkig van wordt.

Ook zal de bedrijfspsycholoog samen met je zoeken naar inzichten. Omdat een burn-out niet zomaar ontstaat, is het belangrijk dat je jezelf beter leert kennen: waar ga jij een grens over? Ben je perfectionistisch? Hoe herken je burn-out klachten? En belangrijk: wat kun je doen om met deze burn-out klachten om te gaan.

Terug naar werk met een bedrijfspsycholoog

Werk is waarschijnlijk het laatste waar je aan moet denken als je burn-out bent. De stap naar werk is dan ook ontzettend lastig voor veel mensen. Daarom helpt de bedrijfspsycholoog je met het terugkeren naar werk, om te zorgen dat de drempel niet té hoog wordt en alles stapje voor stapje te doen. Bij Evoli Bedrijfspsychologie hebben we niet alleen een goed inzicht in mensen, maar ook in de context van de organisatie, en wat er nodig is om mensen met burn-out klachten weer terug naar werk te begeleiden. Bedrijfspsychologie is hiervoor dé manier.

Van hoe herken je een burn-out, burn-out herstel, naar werken met plezier en energie. De bedrijfspsycholoog helpt je bij de hele weg! Als leidinggevende geïnteresseerd in burn-out herstel bij medewerkers: bekijk onze burn-out training.

 

http://www.evoli.nl

Ga sporten met een personal trainer uit Bloemendaal

 

Sporten, het is een van de meest geliefde of gehate hobby’s van de mensen. De een doet het om fit te worden, de ander doet het om te blijven bewegen en de andere doet het om weer af te vallen of wilt een ware bodybuilder worden. Sporten met een personal trainer uit Bloemendaal doen toch niet zoveel mensen. Vaak denken mensen dat het alleen iets is als je veel geld hebt of beroemd bent. Maar niet is minder waar. Iedereen kan een personal trainer uit Bloemendaal gebruiken!

Wat doet een personal trainer uit Bloemendaal?

Een personal trainer uit Bloemendaal helpt je met effectief bewegen en sporten. Vaak is dit gericht op fitness oefeningen, maar het kan ook iets anders zijn. Een personal trainer is helemaal op jou afgestemd en helpt jou bij het behalen van vooraf gelegde realistische doelstellingen. Een personal trainer helpt jou om te motiveren en door te gaan.

Hoe werkt het?

Een personal trainer uit Bloemendaal helpt jou bij de doelen die jij wilt behalen. Hierbij houdt de personal trainer rekening met jouw mogelijkheden. Ze geven advies over fitness oefeningen het meest passen bij je doelstellingen. Ook leggen ze uit hoe je de fitness apparaten op de beste manier kunt gebruiken. Een personal trainer uit Bloemendaal gaat samen met jou dus aan de slag met de doelen. Dit kan bijvoorbeeld het opbouwen van spieren en/of het kwijtraken van gewicht. Voordelen van een personal trainer uit Bloemendaal is bijvoorbeeld dat de personal coaching wordt afgestemd op jouw persoonlijkheid en doelstellingen, er wordt een plan gemaakt waarmee je op verantwoorde wijze je doelstellingen verwezenlijkt en je leert om je geest en lichaam meer in balans te krijgen. Wacht dus niet langer en ga sporten met een personal trainer uit Bloemendaal.Mooji en Gangaji

Mooji en Gangaji zijn beide spiritueel leider die geïnspireerd werden door het gedachtegoed van Papaji. In hem erkenden ze de ware goeroe die hen uiteindelijk de verlichting bood waarnaar ze op zoek waren. Papaji leefde van 1910 tot 1997.

Het verhaal van Mooji

In 1954 werd Mooji op Jamaica geboren onder de naam Anthony Paul Moo-Young. In 1969 verruilde Mooji Jamaica voor Brixton in Londen waar hij 40 jaar woonachtig was. Hij leefde bescheiden en werkte onder andere als portretschilder op straat en als leraar aan het Brixton College. De ontmoeting met een Christelijke mysticus bracht bij hem een radicale bewustzijnsverandering tot stand waardoor hij een totaal ander mens werd volgens diegenen die hem kenden. Mooji gaf zich vervolgens volledig over aan de wil van God en uitte dat hij het gevoel had dat een diepe vrede en vertrouwen in het Allerhoogste zijn hart binnenkwam om daar vervolgens altijd te blijven. In 1993 ontmoette hij tijdens zijn reis naar Indië Papaji en besefte dat dit zijn ware goeroe was. Mooji geeft inmiddels sinds 1999 zelf satsangs en retraites in vele landen binnen en buiten Europa.

Het verhaal van Gangaji

In 1942 werd Gangaji geboren als Merle Antoinette Roberson in Texas. Na haar studie trouwde ze en kreeg een dochter. In 1972 maakte Gangaji een scheiding door en verhuisde ze naar San Francisco waar ze vervolgens op verschillende wijzen de diepere niveaus van haar bestaan begon te onderzoeken. Ze hielp bij het opzetten van een Tibetaans Centrum, had succes als acupuncturist en ontmoette een grote liefde. Ondanks al haar voorspoed bleef Gangaji sterk verlangen naar een diepere vervulling en het verdwijnen van haar onrust. Ze deed hiervoor een diep gebed om hulp wat in 1990 werd beantwoord toen ze Papaji ontmoette en in hun ontmoetingen de waarheid en vervulling vond waarnaar ze zocht. Haar ervaringen deelt ze tegenwoordig met bezoekers van over de hele wereld.

https://www.zoma-opleidingen.nl/

Verhouding PG/VG in een e-sigaret

De beste verhouding PG VG voor bij gelegenheidsvapers: 50% VG / 50% PG
Degenen die af en toe vape vapen zijn waarschijnlijk niet op zoek naar een verlangen te bevredigen, maar meer nog om te genieten van een plezierige ervaring zo nu en dan. De aanbevolen VG/PG-verhouding voor occasionele vapers is 50/50. Hier is waarom.

Omdat je maar af en toe aan het vapen bent, wil je een goede plek om te beginnen met het experimenteren op de beste verhouding voor jou. Wanneer je vape gebruikt, wil je waarschijnlijk de smaak echt proeven en genieten van een goede keelhit. Je wilt ook een goede wolkenproductie, want dat hoort bij het plezier. Je maakt je niet echt zorgen over het schoonmaken en onderhouden van je vape, omdat je niet zo vaak jevape gebruikt.

De beste PG/VG-verhouding voor intense smaak: 100% PG
E-sap dat volledig uit PG is samengesteld was vroeger erg populair, maar is tegenwoordig niet meer zo gebruikelijk meer. Als je op zoek bent naar de maximale keelklop en de meest intense smaak (of “flavor chasing”) ten koste van de productie van damp, dan is e-juice met een 100% PG de manier om te gaan.

De hoeveelheid smaak is hier erg hoog, maar de productie van damp is aanzienlijk laag in vergelijking met e-vloeistoffen waarin tenminste wat VG is gemengd.

Andere VG/PG-ratio’s
Naast deze verhoudingen zijn er nog veel meer mixen waarmee je kunt experimenteren, zoals 40%VG / 60% PG, of 20% VG / 80% PG. De informatie in dit artikel is bedoeld om als uitgangspunt te dienen – de experimenten met de juiste verhoudingen zullen uw beste weddenschap zijn in het uitzoeken welke VG/PG verhouding voor u die zich vooruit beweegt juist is.

https://damp-e.nl/blog/verschil_tussen_vg_en_pg

Hiermee kun je een kater door alcohol voorkomen

Hiermee kun je een kater door alcohol voorkomen

Eerst hulp bij dronkenschap: een aantal tips tegen een kater en weten wat moet je doen als je dronken bent, kan nooit kwaad. We hebben allemaal al wel eens te diep in het glas gekeken en gelukkig zijn er dan een paar redmiddeltjes die je kunnen helpen om de strijd met die befaamde kater aan te gaan. Eentje daarvan is premulon, dit anti-katermiddel bij uitstek.

 

Anti-kater middel

Premulon is tegenwoordig de katermiddel die je in huis moet hebben. Maar wat zorgt er nu juist voor dat deze zo opgewassen is tegen je kater? Je lever zorgt er voor dat alcohol wordt afgebroken in je lichaam, echter als je té veel drinkt, kan de lever dit niet meer aan en blijft heel veel alcohol nog in je bloedbaan achter waardoor je dus een kater creëert. Normaal gezien breekt de lever 1 glas alcohol af op 1,5 uur. Stel je dus voor hoeveel tijd je nodig hebt als dit aantal glazen maal 10 is. Premulon helpt je lever dus om de alcohol sneller te gaan afbreken. In deze zit namelijk de bloedzuiverende stof Asparagine. Afgeleid van het woord asperge en zit in heel wat voedingsmiddelen zoals vis, noten en groenten. Bovendien wordt deze stof gemengd met vitamine C. De alcohol zorgt voor afbraak van vitamines en mineralen, dus deze combinatie is niets dan goed voor jouw kater! Bovendien helpt premulon ook om je kater te voorkomen. Je kan deze perfect innemen vóór je gaat stappen en niet pas als het te laat is.

 

 

Eerst water, de rest komt later

Geen zorgen of paniek als je deze niet in huis blijkt te hebben. Er zijn nog een aantal andere tips en trucs om je kater te voorkomen of overleven. De belangrijkste tip om een kater te voorkomen is drink water. Als je tijdens het drinken af en toe een glaasje water drinkt, zal dit er voor zorgen dat je een milde of zelfs geen kater hebt omdat je lichaam voldoende gehydrateerd blijft. Alcohol droogt je lichaam namelijk uit en met voldoende water drinken kan je dit dus vermijden.

 

Frisse douche en een stevig ontbijt

Hebben deze middeltjes niet geholpen en sta je de volgende dag alsnog op met een kater? Wat moet je doen als je dronken bent geweest en een kater hebt denk je dan. Slaap eerst lang uit en neem daarna een frisse douche. Slaap zorgt voor nieuwe energie, de energie die je kwijt bent gespeeld aan het afbreken van alcohol. De frisse douche zal er niet voor zorgen dat je terug nuchter wordt maar kan je wel een fris en beter gevoel geven waardoor je mee zin krijgt in je dag. Vlieg daarna in je dag met een stevig ontbijt, het liefst van al met eitjes zodat de slechte stoffen in alcohol worden opgeruimd. Voor de rest van de dag blijf je jezelf best voldoende hydrateren zodat de alcohol sneller je lichaam verlaat en de hoofdpijn snel overgaat.

 

Thuis blijven wonen? Blijf mobiel door ADL hulpmiddelen

Wat is ADL? De Afkorting ADL staat voor Algemene dagelijkse levensverrichtingen. Dit begrip wordt gebruikt om te kijken in hoeverre een persoon voor zichzelf kan zorgen.  Wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen, is het belangrijke om de dagelijkse handelingen zelfstandig uit te blijven voeren. Soms heeft u hier wat extra hulp bij nodig. Zo kunnen hulpmiddelen u ondersteunen. Zonder dat een zorghulp of familie ingeschakeld hoeft te worden. Er zijn veel verschillende hulpmiddelen die u kunnen ondersteunen. Zo zijn er hulpmiddelen die helpen bij het aankleden of hulpmiddelen voor in de keuken. Door gebruik te maken van hulpmiddelen kan u een stukje zelfstandigheid terugkrijgen. Lees deze blog en kom alles te weten over ADL hulpmiddelen om zelfstandig te blijven.

ADL hulpmiddelen keuken

Heeft u lichamelijke beperkingen, waardoor u belemmeringen ervaart in uw eigen huis en waardoor bepaalde handelingen moeilijker zijn? Hierdoor kunnen onveilig situaties ontstaan in uw keuken. ADL hulpmiddelen zorgen ervoor dat u minder inspanning nodig heeft in de keuken. Dit zorgt niet alleen voor gemak, maar ook zal de veiligheid in de keuken toenemen, want een veilige keuken begint bij keukenhulpmiddelen. Zo zijn er verschillende hulpmiddelen als:
• Antislip onderlegger: voorkom dat uw bord verschuift tijdens het eten met een antislip onderlegger. 

• Potopener: heeft u moeite met het openen van potten? Dan kan het gebruik maken van een potopener een geschikte oplossing zijn. Zo hoeft u minder kracht te zetten bij het openen van een pot. 

• Aangepaste messen: ergonomisch messen zijn voorzien van gehoekte grepen. Zo is er minimale krachtinspanning nodig en ligt het comfortabel in de hand.

• Drinkhulp: ondervindt u problemen tijdens het drinken? Bijvoorbeeld doordat uw nek of hoofd niet goed meer kunt bewegen? Dan zijn aangepaste bekers iets voor u. Denk aan bekers met twee handvaten of bekers met een opzet deksel.
Deze hulpmiddelen zorgen voor fijnere ervaring in uw eigen keuken. 


Waarom ADL hulpmiddelen?

Steeds meer mensen ondervinden problemen bij hun algemene dagelijkse levensverrichtingen. Dit wordt ook wel ADL genoemd. Wat is ADL? dit houdt in dat iemand bepaalde dagelijkse handelingen niet meer goed kan uitvoeren. Onder ADL verstaan we handelingen zoals: aankleden, eten, uit bed komen, lopen enzovoort. Dit heeft een negatieve invloed op uw dagelijkse handelingen. ADL hulpmiddelen kunnen u tijdens deze handelingen ondersteunen. Hierdoor ervaart u minder last tijdens uw dagelijkse handelingen. Deze hulpmiddelen zorgen voor u extra ondersteuning. Hierdoor ervaart u mindering hinderingen tijdens uw dagelijkse handelingen. Bovendien kunt u hierdoor een groot deel van uw zelfstandigheid behouden. Hierdoor bent u minder afhankelijk van andere personen, zoals familie of vrienden. Door gebruik te maken van ADL hulpmiddelen zorgt u ervoor dat u niet alleen zelfstandig blijft, maar ook dat u minder inspanning nodig heeft tijdens uw dagelijkse handelingen. Zo zijn bepaalde verrichtingen weer mogelijk. De hulpmiddelen verminderen uw klachten niet, maar werken wel ondersteunend.

ADL hulpmiddelen badkamer

Heeft u ongemak bij uw dagelijkse handelingen zoals, douchen, wassen of in bad gaan? Dan kunnen ADL hulpmiddelen dé oplossing zijn. Wanneer u ongemakken ervaart kan de badkamer een onveilige plek zijn. Verschillende ADL hulpmiddelen kunnen uw veiligheid en comfort in de badkamer waarborgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een badrandbeugel. Deze kunt u bevestigen op uw bad en zo kunt u veilig in- en uit bad stappen. Hiermee vermindert u de kans op val- en glijpartijen. Ook zijn er wandbeugels die u overal in de badkamer kunt bevestigen. Heeft u moeite met staan tijdens het douchen? Dan kan het gebruik van een douchestoel de juiste oplossing zijn. Een antislip mat voorkomt dat u uitglijd tijdens het douchen of in bad gaan. Naast deze hulpmiddelen zijn er nog tal van andere hulpmiddelen voor uw persoonlijke verzorgingen. Denk bijvoorbeeld aan een verlengde kam of spons. Al deze ADL hulpmiddelen zorgen niet alleen voor comfort, maar ook voor veiligheid en zelfstandigheid. 


Om uw dagelijkse handelingen te blijven uitvoeren is het gebruik maken van ADL hulpmiddelen belangrijk. ADL hulpmiddelen zorgen ervoor dat u zelfstandig kunt blijven. Zie dit daarom niet als een achteruitgang, hulpmiddelen voor mobiliteit of een ander hulpmiddel, alle soorten hulpmiddelen bieden zelfstandigheid.

https://hetohc.nl/

Handtherapie Den Bosch bij pijnlijke handen

Heeft u weleens gehoord van handtherapie in Den Bosch? Dan zullen wij u vandaag uitleggen middels deze uiteenzetting wat handtherapie in Den Bosch exact inhoud en wanneer je dit zou kunnen gaan gebruiken. Eigenlijk is, zoals het woord al zegt, is handtherapie in Den Bosch een specialistische vorm van fysiotherapie in Den Bosch waarbij er extra aandacht is voor klachten in de handen. Veel mensen ervaren nog geen klachten in de handen, maar naarmate je ouder wordt zal je merken dat je klachten kunt krijgen in de handen. Vooral als je veel werkt met je handen dan kun je er ook sneller last van krijgen. Bij handtherapie in Den Bosch kun je bijvoorbeeld denken aan problemen met de spieren, pezen, botten, zenuwen, huid en gewrichten van de hand en/of de pols. Als u dagelijks klachten ervaart in uw hand kan het erg goed van pas komen dat u uw handtherapeut in Den Bosch bezoekt, omdat het u namelijk kan storen in uw dagelijkse bezigheden. Als u bijvoorbeeld elke dag veel last heeft van uw handen, kan dit u belemmeren in bezigheden zoals autorijden, het uitvoeren van uw werk, koken en alle andere dingen waarbij uw handen gebruikt. Bij handtherapie in Den Bosch verzorgt de therapeut de aandoening daar waar dat noodzakelijk is. Bij de eerste afspraak bij de handtherapie in Den Bosch wordt er gekeken wat de klachten exact zijn, waar ze eventueel zelf vandaan kunnen komen en wat de oplossing is in dat geval. Het kan ook zijn dat er bij de handtherapie in Den Bosch wordt gezegd dat er geen behandeling is, maar dat de klachten middels medicijnen verholpen moeten worden of door juist een bepaalde beweging niet meer te maken. Bij reuma bijvoorbeeld wordt er sneller gebruik gemaakt van medicijnen. Kijk voor meer informatie over handtherapie in Den Bosch op onze website.

https://www.fysiorompert.nl/handtherapie-in-den-bosch/

CBD Olie ervaringen

CBD-olie kan ongelooflijk effectief zijn bij de behandeling van een breed scala aan gezondheidsproblemen en aandoeningen, maar niet iedereen heeft dezelfde ervaring bij het gebruik van CBD. Voordat u beslist om CBD te gaan gebruiken is het een goed idee om meer te weten te komen over enkele van de verschillende ervaringen die mensen met CBD Olie hebben. Hoe meer je leert over deze natuurlijke olie, hoe gemakkelijker het zal zijn om de juiste keuze te maken.

Verlaagde stressniveaus

Een van de meest voorkomende Cbd-olie-ervaringen die mensen hebben, is minder stress. als jij een heel stressvol leven leidt met veel druk, kan het gebruik van deze olie zeer nuttig zijn. Deze olie stimuleert de productie van serotonine, wat een ontspannend effect creëert. Dit is waarom zo veelmensen met angstgevoelens en depressies deze olie regelmatig nemen.

Pijnstilling

Veel mensen die CBD-olie gebruiken, ervaren ook een gebrek aan pijn. Je zult het natuurlijk alleen deze effecten merken als je al pijn hebt, maar het kan geweldig zijn voor mensen met bepaalde chronische aandoeningen. Deze olie kan helpen veel verschillende soorten pijn te verlichten.

Verbetering van de huidkwaliteit

Het is niet ongebruikelijk dat degenen die CBD-olie proberen vervolgens een verbetering vinden in hun algehele huidkwaliteit. Als u het uiterlijk van uw huid wilt verbeteren, kan dit een natuurlijke en effectieve manier om opmerkelijke resultaten te krijgen. Deze olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kan helpen de roodheid en irritatie van de huid tot een minimum te beperken.

Negatieve ervaringen

Er zijn maar weinig mensen die negatieve CBD-olie-ervaringen hebben, maar het gebeurt wel.Soms kan een persoon die deze olie gebruikt kleine neveneffecten ervaren zoals een droge mond of misselijkheid. Het is een feit dat de lichamen van sommigen gevoeliger zijn dan anderen voor deze olie, dus alles hangt af van het individu. Het komt zeer zelden voor dat een persoon ernstige bijwerkingen ervaart, maar het kan gebeuren. U moet onmiddelijk stoppen met het gebruik van CBD als u enige slechte bijwerkingen voelt.

Is CBD Oil goed voor u?

Kortom, CBD-olie is een geweldige natuurlijke remedie voor veel verschillende dingen. Niet iedereen heeft dezelfde ervaring met deze olie, maar het levert over het algemeen positieve resultaten op bij mensen die het nemen. Deze olie kan worden verdampt en ingeademd, op de huid worden gewreven of zelfs in voorgevormde capsules worden ingenomen.

10 slaaptips voor betere nachten

1. Ga naar bed en sta elke dag op ongeveer dezelfde tijd op, zelfs in het weekend. Door een schema aan te houden wordt de slaap-waakcyclus van uw lichaam versterkt en kunt u ‘s nachts gemakkelijker in slaap vallen.

2. Eet of drink geen grote hoeveelheden voor het slapen gaan. Eet minstens twee uur voor het slapen gaan een licht diner. Als u gevoelig bent voor brandend maagzuur, vermijd dan pittig of vettig voedsel, waardoor uw maagzuur kan opvlammen en een goede nachtrust wordt voorkomen. Beperk ook hoeveel u drinkt voordat u naar bed gaat. Te veel vloeistof kan ervoor zorgen dat u ‘s nachts herhaaldelijk wakker wordt voor uitstapjes naar het toilet.

3. Vermijd ‘s avonds nicotine, cafeïne en alcohol. Dit zijn stimulerende middelen die je wakker kunnen houden. Rokers hebben ‘s nachts vaak ontwenningsverschijnselen en roken in bed is gevaarlijk. Vermijd cafeïne acht uur voor je geplande bedtijd. Je lichaam slaat geen cafeïne op, maar het kost vele uren om het stimulerende middel en de effecten ervan te elimineren. En hoewel vaak gedacht wordt dat het een kalmerend middel is, verstoort alcohol de slaap eigenlijk.

4. Oefen regelmatig. Regelmatige lichaamsbeweging, vooral aërobe oefening, kan u helpen sneller in slaap te vallen en uw slaap rustgevender te maken. Voor sommige mensen kan het echter moeilijker worden om te gaan slapen vlak voor het slapen gaan.

5. Maak je slaapkamer koel, donker, stil en comfortabel. Creëer een kamer die ideaal is om te slapen. Pas de verlichting, temperatuur, vochtigheid en het geluidsniveau aan uw voorkeuren aan. Gebruik verduisteringsgordijnen, oordopjes, extra dekens, een ventilator of witte ruisgenerator, een luchtbevochtiger of andere apparaten om een ​​omgeving te creëren die aan uw behoeften voldoet.

6. Slaap voornamelijk ‘s nachts. Overdag kunnen dutjes uren stelen van nachtelijke sluimering. Beperk de slaap overdag tot ongeveer een half uur en doe dit tijdens de middag. Als u ‘s nachts werkt, moet u uw raambekleding gesloten houden, zodat zonlicht, dat de interne klok van het lichaam regelt, uw slaap niet onderbreekt. Als je een dagtaak hebt en ‘s nachts slaapt, maar nog steeds moeite hebt om wakker te worden, laat je de raambekleding open en laat het zonlicht je wakker maken.

7. Kies een comfortabel matras, donsdeken en kussen. Kenmerken van een goed bed zijn subjectief en verschillen voor elke persoon. Maar zorg ervoor dat je een bed hebt dat comfortabel is. Als je je bed deelt, zorg dan dat er genoeg ruimte is voor twee. Kinderen en huisdieren zijn vaak storend, dus het kan nodig zijn om grenzen te stellen aan hoe vaak ze in bed met u slapen.

8. Begin een ontspannen bedtijdroutine. Doe elke avond dezelfde dingen om je lichaam te vertellen dat het tijd is om te ontspannen. Dit kan het nemen van een warm bad of een douche, het lezen van een boek of het luisteren naar rustgevende muziek zijn. Ontspannende activiteiten met verlaagd licht kunnen de overgang tussen waakzaamheid en slaperigheid vergemakkelijken.

9. Ga naar bed als je moe bent en doe het licht uit. Als je niet binnen 15 tot 20 minuten in slaap valt, sta dan op en doe iets anders. Ga terug naar bed als je moe bent. Maak je geen zorgen over het in slaap vallen. De stress zal alleen slaap voorkomen.

10. Gebruik slaappillen alleen als laatste redmiddel. Raadpleeg uw arts voordat u slaapmiddelen gebruikt. Hij of zij kan ervoor zorgen dat de pillen geen interactie hebben met uw andere medicijnen of met een bestaande medische aandoening. Uw arts kan u ook helpen de beste dosering te bepalen. Als u een slaapmedicijn neemt, verlaag de dosis geleidelijk wanneer u wilt stoppen en meng nooit alcohol en slaappillen. Als u overdag slaperig of duizelig bent, overleg dan met uw arts over het veranderen van de dosering of het stopzetten van de pil.

Bijna iedereen heeft af en toe slapeloze nachten. Maar als u problemen hebt met regelmatig of frequent slapen, raadpleeg dan uw arts. U kunt een slaapstoornis krijgen, zoals obstructieve slaapapneu of rustelozebenensyndroom. Het identificeren en behandelen van de oorzaak van uw slaapstoornissen kan u helpen weer op weg te gaan naar een goede nachtrust.

https://www.betternights.nl/