Duo Request
Image default
Gezondheid

Herstellen van een burn-out begint met bedrijfspsychologie

Hoe herken je een burn-out? Je voelt je uitgeput, alles is te veel en alleen al denken aan werk roept stress op. Vaak is langdurige overvraging op het werk de oorzaak van een burn-out en hoe je je voelt. En het wordt niet vanzelf beter als je het niet aanpakt. De bedrijfspsycholoog helpt je bij het herstel van een burn-out. Hoe doet een bedrijfspsycholoog dat? We leggen het je graag uit.

Hoe de bedrijfspsycholoog je helpt met het herstel van een burn-out

Samen met de bedrijfspsycholoog bespreek je je burn-out klachten. Door samen een tijdspad te maken wordt inzichtelijk hoe lang je al met deze klachten loopt. Een burn-out ontstaat niet van de ene op de andere dag! Vaak hebben mensen al meer dan een jaar last van burn-out klachten die langzamerhand steeds verergeren, totdat werken niet meer gaat. Hoe herken je een burn-out, en hoe herken je burn-out klachten is dus een belangrijke eerste stap in het herstel.

Van herkenning naar herstel: Evoli Bedrijfspsychologie helpt je bij elke stap

De bedrijfspsycholoog van Evoli Bedrijfspsychologie helpt je niet alleen met herkennen van een burn-out, maar vooral met het herstel. Rust is hierin een belangrijke factor. Rusten zorgt voor herstel. Naast het nemen van ontspanning, maak je met de bedrijfspsycholoog inzichtelijk waar je van oplaadt. Waar krijg jij nou energie van? Maar ook: wat je energie kost. Je brengt in beeld welke activiteiten juist zorgen voor klachten, maar ook waar je gelukkig van wordt.

Ook zal de bedrijfspsycholoog samen met je zoeken naar inzichten. Omdat een burn-out niet zomaar ontstaat, is het belangrijk dat je jezelf beter leert kennen: waar ga jij een grens over? Ben je perfectionistisch? Hoe herken je burn-out klachten? En belangrijk: wat kun je doen om met deze burn-out klachten om te gaan.

Terug naar werk met een bedrijfspsycholoog

Werk is waarschijnlijk het laatste waar je aan moet denken als je burn-out bent. De stap naar werk is dan ook ontzettend lastig voor veel mensen. Daarom helpt de bedrijfspsycholoog je met het terugkeren naar werk, om te zorgen dat de drempel niet té hoog wordt en alles stapje voor stapje te doen. Bij Evoli Bedrijfspsychologie hebben we niet alleen een goed inzicht in mensen, maar ook in de context van de organisatie, en wat er nodig is om mensen met burn-out klachten weer terug naar werk te begeleiden. Bedrijfspsychologie is hiervoor dé manier.

Van hoe herken je een burn-out, burn-out herstel, naar werken met plezier en energie. De bedrijfspsycholoog helpt je bij de hele weg! Als leidinggevende geïnteresseerd in burn-out herstel bij medewerkers: bekijk onze burn-out training.

 

https://www.evoli.nl