Voordelen van gamen

Voordelen van gamen

Je hoort veel verhalen van ouders en andere mensen dat gamen slecht is en veel nadelen met zich mee brengt. Zo wordt gezegd dat gamen slecht is voor de gezondheid, kan zorgen voor verslaving en tot agressief gedrag kan leiden. Er zijn inderdaad negatieve effecten van gamen, maar het is niet zo ernstig als mensen zeggen. Gamen heeft namelijk ook vele voordelen. Hieronder is te lezen waarom het goed kan zijn voor jouw kind om te gamen en wat je kunt doen om de negatieve punten aan te pakken.

Gamen is leuk!

Gamen is vooral gewoon heel erg leuk. Er is een groot aanbod in games die je kunt spelen, dus er is voor iedereen iets te spelen wat hij of zij leuk vindt. Gamen zorgt voor een ontspanning en uitlaatklep voor jongeren en is voor veel jongeren ook iets waar ze elke dag naar uitkijken.

Educatief

Gamen kan ook erg educatief zijn. Misschien heb je ooit wel is een typcursus gehad? Toen moest je ook met bepaalde spelletjes leren blind typen en snel typen. Nu kan je dit ook bij gamen doen. Er zijn bepaalde games, zoals puzzels of raadsel games waar je doormiddel van nadenken en misschien wel berekeningen moet doen tot de oplossing moet komen. Begrijp het niet verkeerd, het is niet zo dat elke game educatief is, maar die mogelijkheden zijn er ook. Ook leer je bij het gamen omgaan met winst en verlies.

Sociale interactie

Net als buiten spelen met andere kinderen kan gamen ook goed zijn voor de sociale interactie. Door alle nieuwe mogelijkheden, zoals een headset kan je makkelijk met anderen praten en samen gamen. Vaak is gamen ook een uitdaging en kan je dus veel leren om samen met anderen iets te behalen. Zo ontwikkel jouw kind of ontwikkel je zelf ook op het communiceren met elkaar en andere sociale en emotionele eigenschappen

Geld verdienen

Tegenwoordig zijn streamingplatformen zoals Youtube en Twitch enorm populair onder de jongeren. Jongeren kijken nauwelijks meer tv en kijken naar hun favoriete streamer die goed is in een bepaalde game. Ook kan je kind of kan je zelf met gamen geld verdienen. Dit kan door een streamer te worden, maar je kan ook een E-sporter worden. Een E-sporter is een professioneel gamer. Als E-sporter doe je mee met de grootste toernooien in de wereld en kan je veel prijzengeld winnen. Gamen is de afgelopen jaren ook steeds meer een baan geworden en een businessmodel. 

Set up

Er werd al gezegd dat de gezondheid aangetast kan worden door het vele gamen en zitten op een dag. Het beste is natuurlijk voor je kind of voor jezelf dat je buiten gaat sporten of spelen en de benodigde beweging krijgt. Ook kan je andere dingen doen om andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Als je veel achter je beeldscherm zit te gamen of je kind zit veel te gamen dan is het belangrijk dat je goed zit en een goede houding aanneemt. Een mooie gamestoel en een goed bureau kunnen van groot belang zijn. Vaak buigen gamers veel naar voren en krijgen ze rugproblemen, probeer dit echt te voorkomen.

Luchtbuks accessoires – ideaal voor beginners en gevorderden

Luchtbuks accessoires – ideaal voor beginners en gevorderden

Of je nu een beginner bent of al veel meer ervaring hebt in de schietsport; je kunt je ervaring nog intensiever maken met accessoires voor je luchtbuks. Er zijn op dit gebied ontzettend veel opties en mogelijkheden te vinden die jouw luchtbuks of je persoonlijke vaardigheden kunnen verbeteren.

Kogeltjes voor de luchtbuks

Kogeltjes zijn er in verschillende maten, maar als je een luchtbuks gebruikt, vooral in verschillende vormen. Er zijn kogels met een spitse punt, maar ook kogels die juist hol zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk de bekende ‘balletjes’ die veel worden gebruikt.

Lasers en lampen

Om in het donker te kunnen schieten, kan een laser of lamp bijzonder handig zijn. Er zijn veel verschillende accessoires in deze categorie verkrijgbaar. De lamp of laser wordt meestal op het richtvizier geplaatst en de lampen en lasers worden in verschillende sterktes verkocht, waarmee diverse afstanden bereikt kunnen worden.. Ook hoe uitgebreid een lamp of laser is, kan erg verschillen. Er zijn simpele variaties verkrijgbaar, maar ook soorten die in hoogte en breedte verstelbaar zijn en gekalibreerd kunnen worden. Lasers zijn zelfs in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor deze accessoire volledig aan al jouw wensen kan voldoen.

Geluidsdempers

Voor sommige schutters is het geluid van hun wapen juist iets wat de ervaring versterkt, maar in veel gevallen kan het handig zijn om een geluidsdemper te gebruiken. Geluidsdempers zijn gemakkelijk op een luchtbuks te monteren en zorgen voor een sterke verminderen van het geluid wat de luchtbuks normaal gesproken veroorzaakt.

Co2 patronen en adapters

Voor je luchtbuks heb je uiteraard luchtpatronen nodig, ook wel Co2 patronen genoemd. Het gewicht van een luchtpatroon varieert en welke patronen het meest geschikt zijn, is afhankelijk van welke luchtbuks je gebruikt. Hoeveel schoten je kunt lossen met een Co2 patroon, is afhankelijk van meerdere factoren. Uiteraard speelt het gewicht van het patroon mee en bepaalt ook welk wapen je hebt een hoop, maar ook simpele factoren zoals de omgevingstemperatuur kunnen van invloed zijn. Voor sommige luchtbuksen en andere C02wapens zijn ook adapters te verkrijgen, waarin meerdere Co2 patronen gestopt kunnen worden, waardoor je vaker kunt schieten en minder vaak van patroon hoeft te wisselen.

Onderhoud

Ook voor het onderhoud van een luchtbuks zijn verschillende accessoires te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een tas om een wapen te beschermen wanneer het niet gebruikt wordt, maar ook aan wapenolie. Met wapenolie kun je de metalen delen van je wapen beschermen en onderhouden. Ook zijn er verschillende borstels verkrijgbaar om een wapen te reinigen. Een messingborstel, nylon borstel en wol borstel worden, in die volgorde, door de loop gehaald voor een optimale reiniging. Er zijn verschillende sets van deze borstels verkrijgbaar. Instructies over hoe je deze borstels precies gebruikt, ontvang je vaak bij de set die je bestelt, of ze zijn op internet te vinden.

Accessoires kopen

Zoals je leest, zijn er wat luchtbuksaccessoires betreft ontzettend veel mogelijkheden. Wanneer je van plan bent om een accessoire aan te schaffen, is het verstandig om je goed te laten informeren, zodat je zeker weet of een accessoire bij jou én bij je wapen past.