Welke soort hosting moet ik kiezen voor mijn website?

Een website hebben lijkt een beetje op het hebben van een kind. Het is mooi om ze te zien groeien, maar ze vereisen tijd, moeite en een oogje in het zeil. Een omgeving bieden die aan hun behoeften voldoet, zorgt voor een gezonde, aanhoudende groei.

Na het registreren van je domeinnaam is het tijd om op zoek te gaan naar een hostingpakket.

In dit artikel helpen we je bij het kiezen van het juiste type webhosting door enkele belangrijke beslissingen over je website op te sommen en de hoeveelheid hulp die je nodig hebt om het in te stellen en te onderhouden.

Welke soorten webhosting zijn er?

Een ding dat de keuze van webhosting ingewikkeld maakt, is het overweldigende aantal opties die er zijn! Hier is een kort overzicht.

Shared hosting

De meest betaalbare hostingplannen zijn shared website hosting. Ze kosten minder omdat je een server deelt met anderen. Je splitst de kosten, maar je splitst ook de opslag en bandbreedte.

Als een andere site veel verkeer ontvangt, kan die van jou eronder lijden.

De bronnen van een speciale server zijn volledig beschikbaar voor je website. Je krijgt alle opslag en bandbreedte en je bent misschien ook verantwoordelijk voor het beheer van de computer.

Cloud hosting

Cloud hosting is een cluster van onderhouden servers die opschalen wanneer dat nodig is om je website nog meer resources te geven dan een dedicated server.

In beide gevallen wordt je doorgaans een keuze aan plannen aangeboden met verschillende opties voor verschillende prijscategorieën. Deze variëren van aanbieder tot aanbieder.

Welk type hosting is het beste voor je site? Beantwoord de volgende vragen om erachter te komen.

1. Hoeveel pagina’s heeft je site?

Je zult je misschien verbazen over hoe weinig ruimte een basiswebsite nodig heeft. Je zult ook verrast zijn door hoe snel een website kan groeien. Kies dus een hostingplan dat voldoende ruimte biedt om je website nu op te slaan, met voldoende ruimte om in de toekomst te groeien.

Een enkele webpagina bevat tekst, opmaak en afbeeldingen. Dat lijkt veel op een eenvoudig tekstverwerkingsdocument en dat is het in veel opzichten ook.

Om te visualiseren hoeveel opslagruimte je nodig hebt, kan het helpen om een ​​webpagina te zien als een Word-document en een website als een map met documenten.

Laten we een aantal schattingen doen op basis van dat gemiddelde van 2,2 MB. Als je website 10 pagina’s bevat, hebt je minimaal 22 MB nodig om ze op te slaan. Een site met honderd pagina’s heeft 220 MB nodig.

1 GB ruimte zal gemiddeld 450 pagina’s bevatten, meer dan veel websites ooit nodig zullen hebben.

Hoeveel ruimte denk je dat je nodig hebt voor je webpagina’s?

Aangezien sommige van de minst dure shared hosting pakketten ongeveer 10 GB opslagruimte bieden, is het niet waarschijnlijk dat de grootte van je webpagina’s een beperkende factor is, vooral voor een gloednieuwe blog of website voor kleine bedrijven.

2. Hoeveel mensen zullen je site elke maand bezoeken?

Bestandsopslag is de hoeveelheid ruimte op de harde schijf die je nodig hebt voor je website. Bandbreedte is de hoeveelheid gegevens die elke maand van je site wordt bekeken of gedownload.

Telkens wanneer een webpagina wordt bekeken of geopend, wordt deze toegevoegd aan de hoeveelheid bandbreedte die je gebruikt. De tekst en afbeeldingen van elke pagina moeten op de computer van elke bezoeker worden gedownload voordat ze in hun webbrowser kunnen worden weergegeven.

Je bandbreedte is afhankelijk van het aantal bezoekers dat je website elke maand ontvangt, en van het aantal pagina’s dat ze elke keer dat ze bezoeken, bezoekt, met andere woorden je maandelijkse paginaweergaves.

Hopelijk is dit iets dat in de loop van de tijd zal groeien, dus je moet een hostingplan kiezen dat niet alleen voldoet aan je huidige behoeften, maar je ook meeneemt naar de toekomst.

https://www.swx.be

Applicatie laten ontwikkelen

Met de populariteit van mobiele besturingssystemen als Android en iOS, neemt ook het gebruik van apps een hoge vlucht. In feite is dat ook logisch als je beseft dat men veel vaker de smartphone gebruikt als verlengstuk van het kantoor of de computer. Met een gemiddelde van 32 apps per smartphone is de app een ontzettend handig communicatiemiddel voor de moderne ondernemer.

Klantrelaties onderhouden met een app

Het gebruik van apps is niet langer bedoeld als middel om de tijd te verdrijven. Natuurlijk zijn veel apps puur gemaakt voor entertainment doeleinden, maar de app wordt steeds vaker ingezet om het contact met de klant te onderhouden. Zo biedt een native app voor zowel ondernemingen als ook voor organisaties tal van voordelen:

  • Snelle applicatie
  • Gebruiksvriendelijk
  • Offline te gebruiken
  • Interactieve UI
  • Degelijke beveiliging
  • Kan gebruikt worden in combinatie met een microfoon of camera
  • Integratie met andere apps
  • Positieve gebruikerservaring
  • Pushberichten zijn optioneel

Voor ondernemers en organisaties met een duidelijk B2C profiel heeft een eigen app een duidelijke meerwaarde. Het contact wordt door de doelgroep juist als persoonlijk ervaren waardoor er meer binding met de onderneming ontstaat. Dit maakt de app, samen met de vele voordelen, ideaal ten opzichte van de website. Als ondernemer moet je immers de klant benaderen in zijn of haar eigen omgeving. Een eigen app maakt dat mogelijk.

Welke app is handig

Apps zijn er in diverse soorten en maten. Zo zijn er native-apps en web-apps. De laatste categorie, de web-app, laten we even links liggen. Dit is namelijk niets meer dan een responsive url. Een website dus die responsive is en dus goed kan worden weergegeven op mobiele apparaten zoals een smartphone of een tablet. Een native-app, is juist een app die specifiek is ontwikkeld voor een bepaald doel. In de regel worden dit soort apps voor zowel Android als iOS gebruikers ontwikkeld. Deze native-apps kunnen dus ook worden aangeboden in de appstore van je smartphone of tablet. Dit zijn de apps die exclusief worden ontwikkeld voor je onderneming of organisatie. Met een dergelijke app is het dus mogelijk om klantondersteuning te leveren indien de klant onderweg is. Je kan echter ook denken aan meer gecompliceerde functies die je in een app kunt integreren. Denk bijvoorbeeld aan een applicatie waarbij een klant inzage heeft in de actuele orderstatus van een bestelling.

 

Overweeg je zelf om een app te laten ontwikkelen door een professionele partij, neem dan contact op. We leggen graag uit wat we kunnen en wat de mogelijkheden zijn.

https://www.bluenotion.nl/app-laten-ontwikkelen