Duo Request
Image default
Auto's en Motoren

Koop je occasion bij de officiële BMW motorrad dealer.

Heb jij ook zo’n zin om er lekker met de motor op uit te gaan? Dit krachtige apparaat onder je te voelen en het ultieme gevoel van vrijheid te ervaren? Heb jij je ogen gericht op een echte BMW motorrad, maar heb je er nu nog geen in je bezit? Wellicht is een occasion iets voor jou. Maar is het wel slim om een tweedehands BMW motorrad aan te schaffen? Of ga je liever voor een compleet nieuwe? Hoe dan ook is het altijd verstandig om naar een officiële dealer van BMW motorrad te gaan. Daar zijn de experts aanwezig met verstand van BMW motoren.

Wel of geen BMW motorrad occasion

Waarom wel

Prijs

Misschien wel het grootste voordeel van de aanschaf van een occasion is natuurlijk de prijs. Voor een gloednieuwe BMW motorrad met 0 op de teller betaal je de volle mep. Met een occasion bespaar je zo honderden tot duizenden euro’s. Mocht je dus een budget hebben en niet per se het nieuwste van het nieuwste willen hebben, dan is een bmw motor occasion wellicht wel iets voor jou.

Minder afschrijving

Het is algemeen bekend dat gloednieuwe voertuigen in het begin erg veel afschrijven en daardoor misschien niet de allerbeste investering zijn. De afschrijving van een occasions is veel minder hoog, waardoor een tweedehands motor waardevaster is dan een nieuwe. Dit betekent dat je er, mocht je de motor ooit nog verkopen, naar verhouding meer voor terug krijgt.

Waarom niet

Beperkte keuze in modellen 

Bij de aanschaf van een tweedehands BMW motorrad ben je vaak wat beperkter in modellen. Ook qua extra opties en kleur van de motor is de keuze wat meer beperkt. Gelukkig hebben ze bij de BMW motorrad dealer vaak genoeg opties.

Kans op onzichtbare schade

Bij een motor die er al een groot aantal kilometers op heeft zitten neemt de kans dat er iets kapot gaat natuurlijk ook toe. Gelukkig biedt de officiële BMW motorrad dealer vaak garantie, ook op occasions! Dat geef net dat beetje extra zekerheid.

Conclusie

Een BMW motorrad occasion is goedkoper bij aanschaf en ook niet geheel onbelangrijk, schrijft minder af. Het wordt alleen wel lastiger om het model te vinden dat volledig aansluit bij jouw wensen en er is een grotere kans op onzichtbare mankementen. Wat je dus ook kiest, nieuw óf occasion, ga in ieder geval altijd naar een officiële BMW motorrad dealer. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit en service.

https://biqer.nl/