Duo Request
Image default
Gezondheid

Mijn favoriete recept: courgettesoep

Het is zomer en dat betekent dat je zoveel mogelijk moet eten wat goed is voor je. Wie houdt daar nou niet van? Toch is het moeilijk om iedere dag te eten wat gezond is, ook al omdat het zo lekker kan zijn. Een gewoon pannenkoekje met appel of aardbei, dat wordt niet elke dag gegeten. Een courgettesoep is dan een uitkomst. Deze soep maak je binnen 5 minuten klaar en heeft weinig calorieën. Wat wil je nog meer? Courgettesoep is ontzettend simpel om te maken en levert uitstekend resultaat op tafel. In dit artikel lees je alles over courgettesoep en hoe jij dit ook thuis kunt maken.

Wat is courgettesoep?

Courgettesoep is een soep die gemaakt wordt met courgette. Met een garnituur van croutons is het een prachtige soep. De soep kan geserveerd worden met een salade of met gebraden vlees. Het is een soep die zeer rijk van smaak is en veel vitaminen en mineralen bevat. Een courgettesoep is een soep die erg lekker en gezond is, en die eenvoudig te maken is. Het is een soep die in veel landen wordt gegeten, zoals Spanje, Frankrijk en Italië. In veel landen wordt de courgette ook courgette genoemd. Het is een groente die veel wordt gebruikt. Zucchini is een groente die veel mineralen, vitaminen en vezels bevat.

Hoe maak je courgettesoep?

Als je een klassieke courgettesoep wilt maken, moet je de courgette eerst heel dun snijden. Dan doe je hem met water in een pan en kook je hem tot hij zacht is.

Daarna pureer je het courgettewater met de courgette in een blender. Dit kan met een blender of een keukenmachine.

Dan doe je het courgettewater en de courgette samen in een steelpan en kook je het tot de soep warm genoeg is. – Je kunt een beetje zout en peper naar smaak toevoegen. – Om de soep te garneren kun je er wat verse kruiden in doen zoals peterselie of basilicum. – U kunt ook een schijfje citroen in de soep doen. – U kunt ook croutons aan de soep toevoegen om hem smakelijker te maken. Voor meer informatie neem snel een kijkje op de website van Sapjehttps://www.sap.je/