Modafinil

Deze medicijnen kunnen negatieve consequenties hebben voor de gezondheid, vooral bij grote doseringen. Het aantal patiënten bij de spoedeisende hulp met klachten veroorzaakt door niet-medisch gebruik van stimulerende middelen onder jong volwassenen is verdriedubbeld tussen 2005 en 2011, volgens de GGD.

Onderzoeken tonen aan dat op de lange termijn 200mg modafinil het slaappatroon kan beïnvloeden. In zeldzame gevallen en bij hoge doseringen veroorzaken stimulerende middelen als Adderall psychoses.

En toch blijven een aantal psychiaters beweren dat de gezondheidsrisico’s van cognitieve verbeteraars overdreven zijn. Miljoenen volwassenen gebruiken deze medicijnen. Niet allemaal hebben ze ADHD of slaapproblemen. En toch vallen de investeerders en advocaten niet bij bosjes dood.

Weinig volwassenen “zullen verschrikkelijke gevolgen ervaren door het gebruik van deze medicijnen,” zegt James, een klinische psychiater bij UCLA. “Ze zijn veilig.”

De bijwerkingen, zegt hij, zijn niet erger dan het drinken van een bakje koffie te veel – zenuwtrekjes en maagpijn. Volgens hem raken mensen die Adderall of Modafinil innemen in therapeutische doseringen niet verslaafd op een manier dat ze ontwenningsverschijnselen krijgen wanneer ze stoppen. Adderall en modafinil zijn ongeveer gelijk betreffende het prestatie-verbeterend vermogen en bijwerkingen.

Wanneer modafinil gemeengoed wordt, waar moet dit dan heen? Raken we binnenkort verzeild in een productiviteits-wedloop, het uitsturen van memo’s met de ene hand terwijl we met de andere Googelen naar de nieuwste smart-medicatie ontwikkeling? Sommige sport verenigingen hebben al een ban ingesteld op deze medicijnen bij gebruik zonder ADHD diagnose, om dezelfde reden dat steroïden en andere prestatie-verbeteraars worden verboden. Zullen werkgevers binnenkort hun werknemers moeten gaan testen voor illegaal modafinil gebruik? Aan de andere kant, zullen managers blij zijn met de opkomst van extra scherpe werknemers die nooit slapen?

Dit zijn geen hypothetische vragen. Naast technologische vooruitgangen, zoals holografische computers en farmaceutische zoals modafinil komen er meer en meer producten op de markt die de consument steeds meer in staat stelt om het zich nog drukker te maken.

Er is weinig bekend over de lange termijn risico’s van farmaceutische nootropics. Erger nog, cognitieve verbetering valt buiten de scope van medicijnen. De FDA legt geen prioriteit bij het goedkeuren van medicijnen voor gezonde mensen die superhelden willen worden. Gelijk daaraan mogen artsen geen medicijnen voorschrijven aan mensen die niet ziek zijn.

Maar als kenniswerkers 16 uur per dag spreadsheets gaan uitpoepen – zoals dat zo gezegd zou gebeuren bij bedrijven als Amazon – dan moet dat toch vroeg of laat iemand aan het denken zetten.

Online Modafinil bestellen? Bezoek onze website!

http://modafinil-kopen.nl