Het begin van de grote UGGs trend

Duorequest

Wanneer Oprah een product als haar favoriet verklaart, neemt de hele wereld er nota van – en gaat er dan op uit om te kopen wat de televisiekoningin zegt dat ze niet zonder kan. Dat is wat er gebeurde toen Oprah in 2000 Uggs sheepskin laarzen op Oprah’s Favoriete Dingen plaatste: Iedereen wist meteen van het Zuid-Californië-merk dat voor het eerst laarzen voor surfers maakte.

19 jaar later heeft de klassieke Ugg-stijl nog steeds invloed. Sommigen denken misschien dat Ugg-boots zijn gekomen en gegaan, maar ze hebben eerst in het midden van de jaren tachtig in Zuid-Californië aan kracht gewonnen als symbool van de relaxte Cali-stijl, en dan weer na Oprah, dat synoniem is geworden met de popcultuur van begin 2000, maar hun huidige verkoopcijfers spreken voor zich. Alleen al op Nordstrom hebben meer dan 1400 shoppers hun liefde voor deze Ugg Classic met omgekeerd lam gevoerde laarzen verkondigd, wat de warme en comfortabele optie als winterklassieker versterkt.

Door hun eenvoudige ontwerp passen ze bij vrijwel alles wat je in je kast hebt, en de pluche scheerwollen voering houdt je voeten het hele seizoen super warm. En als je ze na een lange dag op de piste aanbrengt, hoef je je geen zorgen te maken dat ze doorweekt of bevlekt raken van sneeuw en zout: Ze zijn voorbehandeld om dat te voorkomen en hun nieuwe Treadlite zolen zorgen voor betrouwbare tractie op natte en droge ondergrond.

Ik geef toe dat ik een van de velen was die in 2000 op de Ugg-boots bandwagon sprongen, en ik ben er nog steeds niet vanaf gekomen. Ik heb nog steeds mijn originele paar, wat veel zegt over hun kwaliteit. Ze hebben door de jaren heen wat slijtage doorstaan, maar ik blijf zowel de lange als de korte laarzen in de winter schommelen omdat de pull-on stijlen zo makkelijk te dragen zijn, vooral tijdens het reizen.

Omdat Ugg-boots een trend zijn die misschien nooit uit de mode raakt, noemen we ze officieel een van onze go-to-reis-schoenen voor de winter.

De herkomst van leer

Duorequest

Net als bij schoenen en leren jassen wil je een tas die gemaakt is van volnerfleer. Het is topkwaliteit leer dat er na jaren en jaren van gebruik nog fantastischer uitziet.

De beste leersoorten ontwikkelen een aantrekkelijk patina – een verweerde, glanzende look die een materiaal door veroudering krijgt. Hoe hoger de kwaliteit, hoe beter het patina. Het is niet iets wat je krijgt met zwaar behandeld leer of andere mindere kwaliteiten.

Vermijd tassen die gemaakt zijn van gelijmd leer. Deze tassen maken namelijk gebruik van stukjes leer die met chemicaliën en kunststoffen zijn bewerkt tot een tweederangsversie van leer.

Ze verouderen niet goed of hebben die aparte, lekkere leergeur. Het komt tegenwoordig veel voor en de verkopers proberen ze te promoten als authentieke lederen producten. Pas op – ze komen tegen lage prijzen, maar bieden geen waar voor hun geld.

Vaak bepaalt de herkomst van het leer de kwaliteit van de tas. We kennen enkele landen die voortdurend kwaliteitsleder produceren, zoals Italië, Engeland, Frankrijk en de VS. De geschiedenis toont aan dat die landen een goede staat van dienst hebben op het gebied van het looien van leer.

Maar tegenwoordig heb je wat meer discretie nodig – vooral als het gaat om labels. Er zijn bedrijven die proberen te profiteren van de “Italië”-reputatie door al het werk in een ander land te doen en het leer gewoon in Italië af te werken. Dan bestempelen ze het product als Italiaans leder – zo verkopen ze chroomgelooid leder of leer van lage kwaliteit tegen hogere prijzen.

Je zult willen uitkijken naar eersteklas leer – waar de selectie en het looien van de huiden allemaal in Italië of andere gereputeerde landen worden uitgevoerd. Je kunt alleen maar vertrouwen op de mensen daar om grote vaardigheid en aandacht voor detail te hebben tijdens het hele proces van het maken van de tas.

Bij een Cowboysbag rugzak weet je zeker dat je de hoogste kwaliteit leder krijgt van een betrouwbare maker, waarbij je nog lang van het product zult kunnen genieten.

Een hemd of juist een ondershirt

Een hemd of juist een ondershirt

Een hemd of ondershirt draag je als basis of meestal als extra draagcomfort onder jouw kleding. Hierdoor profiteer je van een fijn draagcomfort en houd je jouw kleding die je er overheen draagt langer goed. Maar waar kies jij nu eigen het liefst voor?

Het verschil tussen een hemd en ondershirt

Hemden zijn al lang aanwezig in de kleding historie. Een hemd komt van oudsher uit de ondergoed collecties. Het hemd heeft over de schouders een smalle band waardoor de oksel vrij is van de stof. Hierin tegen verschilt het van het ondershirt, deze heeft namelijk wel een mouw. Het ondershirt is meestal te verkrijgen in de modellen v-hals of ronde hals.

Hemden en ondershirts in verschillende maten

In vele verschillende maten vind je de hemden en ondershirts, in reguliere maten zijn deze te verkrijgen in de maten s tot en met xl. Ben je afhankelijk van grote maten herenkleding, dan zal je opzoek moeten gaan naar een grote maten specialist. Deze zijn iets lastiger te vinden, maar zoals bijvoorbeeld Bigmensfashion bied de grote maten hemden en ondershirts aan in de maten xxl tot en met 6xl.

Diverse kleuren hemden en ondershirts

Voorheen waren hemden en ondershirts vrijwel uitsluitend te verkrijgen in de basis kleuren zwart, grijs en wit. Maar gezien hemden en ondershirts tegenwoordig ook veel als combinatie kledingstuk worden gebruikt zijn er inmiddels vele meerdere kleuren te verkrijgen zoals rood, khaki, blauw maar ook navy. In de grote maten t-shirts collecties vind je trouwens de ondershirts ook in vele verschillende kleuren.

Kies jij voor een hemd of ondershirt

Draag jij altijd een shirt onder jouw overhemd? Dan kun je misschien het beste kiezen voor een ondershirt. Het ondershirt heeft namelijk een mouw waarbij de oksel ook is afgedekt wat helpt eventueel transpiratie op te nemen.

Wil jij tijdens de zomerse periode een luchtig shirt? Dan kies je wellicht eerder voor een hemd wat lekker luchtig draagt. Met beide kun je eigenlijk alle kanten op en is het waarschijnlijk verstandig om ze beide in jouw garderobe op te nemen.

https://www.bigmensfashion.nl/