Duo Request
Image default
Industrie

Noppenfolie bestellen

Noppenfolie is een transparante folie met kleine kussentjes gevuld met lucht. Het wordt ook wel bubbeltjesplastic of luchtkussenfolie genoemd. Het wordt gebruikt om breekbare voorwerpen te beschermen tijdens transport en opslag. De belletjes lucht in halve bollen in de folie vormen kussentjes die breekbare voorwerpen kunnen beschermen. Noppenfolie wordt ook gebruikt als thermische afdekzeil voor zwembaden om verdamping en warmteverlies tegen te gaan en het zwembadwater te verwarmen. De dikte van de noppenfolie wordt uitgedrukt in micron. Er zijn verschillende diktes beschikbaar, afhankelijk van het doel waarvoor het wordt gebruikt.

Noppenfolie wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder:

  • Bescherming van breekbare voorwerpen tijdens transport en opslag. De belletjes lucht in halve bollen in de folie vormen kussentjes die breekbare voorwerpen kunnen beschermen.
  • Thermische afdekking van zwembaden om verdamping en warmteverlies tegen te gaan en het zwembadwater te verwarmen.
  • Verpakking van goederen met elektronische componenten, waarbij het niet handig is om standaard noppenfolie te gebruiken.

De dikte van de noppenfolie kan variëren afhankelijk van het doel waarvoor het wordt gebruikt.

Om kwetsbare spullen te beschermen met noppenfolie, zijn hier enkele stappen die je kunt volgen:

  1. Wikkel het voorwerp in noppenfolie. Zorg ervoor dat het volledig is bedekt en dat er geen delen onbeschermd blijven.
  2. Gebruik tape om de noppenfolie op zijn plaats te houden. Zorg ervoor dat de tape stevig vastzit, maar niet te strak is om de noppen te pletten.
  3. Plaats het ingepakte voorwerp in een doos of container. Vul eventuele lege ruimtes op met extra noppenfolie of ander vulmateriaal om te voorkomen dat het voorwerp kan bewegen.
  4. Sluit de doos of container af en markeer deze als breekbaar om ervoor te zorgen dat het voorwerp met de nodige zorg wordt behandeld tijdens transport en opslag.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de dikte van de noppenfolie kan variëren afhankelijk van het doel waarvoor het wordt gebruikt. Voor extra kwetsbare voorwerpen kan het gebruik van dikkere noppenfolie de beste optie zijn.

https://www.123noppenfolie.nl