Begeleid wonen biedt volwassenen extra hulp bij dagelijkse bezigheden

Duorequest

Ontvangt u graag extra hulp bij uw dagelijkse bezigheden? Heeft u hulp nodig bij het doen van de boodschappen? Wilt u graag uw financiën op orde brengen? Wilt u hulp krijgen bij het indelen van de dag? Door de juiste begeleiding kunt u het overzicht in uw leven weer terugvinden. Leviaan biedt begeleid wonen voor volwassenen aan in West-Friesland,  Zaanstreek en Waterland. Wanneer u hierin geïnteresseerd bent, zal een zorgbemiddelaar uw wensen en (zorg)behoeften met u bespreken. U begint u vaak in een groepswoning. Samen met medebewoners kookt en eet u enkele keren per week samen. Iedereen zal samen zorg dragen voor het huishouden.

Geef een zinvolle invulling aan uw dag

Met begeleid wonen voor volwassenen biedt Leviaan u hulp bij de realisatie van een zinvolle invulling van de dag. Elke bewoner ontvangt persoonlijke ondersteuning en coaching op basis van de (zorg)behoeften en wensen. De focus blijft altijd liggen op het behoud van zelfstandigheid. Wilt u graag uw kamer netjes houden? Contacten met familie en vrienden (blijven) opbouwen? Leviaan heeft diverse locaties gericht op specifieke doelgroepen, zoals een woonvorm voor mensen met Korsakov en een andere voor mensen met psychische kwetsbaarheden die ook persoonlijke zorg nodig hebben.

Altijd een vaste contactpersoon

Bij Leviaan hebben alle cliënten een vaste contactpersoon. Deze heeft namelijk een belangrijke functie in het traject begeleid wonen voor volwassenen. De contactpersoon is eventueel aanwezig bij het intakegesprek, het opstellen van het begeleidingsplan en het signaleringsplan. Treden er veranderingen op in de situatie van de cliënt? Dan wordt de contactpersoon hierbij berokken, zolang de cliënt daarmee akkoord gaat. Wenst u gebruik te maken van begeleid wonen voor volwassenen? Dan kunt u altijd contact opnemen om meer informatie te verkrijgen. Plan een intakegesprek in en ontdek wat de mogelijkheden zijn. U kunt ook altijd voorlichtingsbijeenkomsten bijwonen om uw vragen te stellen.

https://leviaan.nl/

Deskundige en persoonlijke fysiotherapie in Roosendaal

Duorequest

Heeft u last van uw spieren of gewrichten? Heeft u moeite met bewegen of is bewegen pijnlijk? Bijvoorbeeld door overbelasting of een sportblessure? Dan is het verstandig een bezoek te brengen aan een fysiotherapeut. Die onderzoekt en behandelt uw klachten. Bij Fysiotherapie De Molenbeek in Roosendaal werken alleen gediplomeerde fysiotherapeuten die ieder een eigen specialisatie hebben. Hierdoor krijgt u altijd een professionele behandeling. Allereerst wordt er een persoonlijk intakegesprek ingepland waarin een fysiotherapeut de oorzaak van uw klachten onderzoekt en een behandelplan opstelt. Er wordt alles aan gedaan om uw klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen of op zijn minst te verminderen, zodat u in het dagelijks leven weer normaal kunt functioneren.

Fysiotherapie in Roosendaal: ruim aanbod aan behandelingen

Wanneer de oorzaak van uw klachten bekend is, wordt er een passende behandeling gekozen. Als blijkt fysiotherapie niet geschikt is om uw aandoening te verhelpen, maar medische behandeling noodzakelijk is, wordt u doorverwezen naar uw huisarts. Is fysiotherapie wel een geschikte behandelmethode? Dan wordt er meteen een behandelafspraak voor u ingepland. Dit kan zijn bij de screenende fysiotherapeut of bij een collega die gespecialiseerd is in de voor u noodzakelijke behandeling. Fysiotherapie de Molenbeek biedt allerlei behandelingen aan. Naast reguliere fysiotherapie in Roosendaal kunt u er onder andere terecht voor:

  • Manuele therapie
  • Oedeemtherapie
  • Sportfysiotherapie
  • Kinderfysiotherapie
  • Arbeidsfysiotherapie

Altijd snel geholpen bij praktijk voor fysiotherapie in Roosendaal

Voor bezoek aan een fysiotherapeut heeft u geen verwijzing van een arts nodig. U kunt dus direct een afspraak maken bij Fysiotherapie de Molenbeek in Roosendaal. Deze fysiotherapiepraktijk heeft geen wachtlijsten, waardoor u er altijd snel terecht kunt. Zo wordt uw behandeling snel gestart, zodat u spoedig weer soepel en pijnloos kunt bewegen. De meeste fysiotherapiebehandelingen worden door uw zorgverzekeraar uit de aanvullende polis betaald. In het geval van chronische indicaties, worden de eerste 20 behandelingen vergoed door de aanvullende polis en dekt de basisverzekering vanaf de 21e behandeling de kosten. Uw therapeut controleert de dekking door uw zorgverzekering. Breng daarom bij het intakegesprek uw verzekeringspas of -polis mee.