Duo Request
Gezondheid

Vrije zorgkeuze bij ZorgDirect

Is er een verschil tussen een natura of restitutiepolis? Ja dat is er zeker. We leggen het je graag uit. Per 1 januari 2018 is de basisverzekering van ZorgDirect een restitutiepolis. Concreet betekent dit dat je voortaan recht hebt op vergoeding van zorgkosten uit de basisverzekering ongeacht om welke zorgverlener het gaat. Je kunt zelf beslissen naar welke arts, ziekenhuis en specialist je gaat. Of er een contract is met ZorgDirect als zorgverzekeraar doet er niet toe.

In vrijwel alle gevallen worden de kosten direct door ons vergoed aan de zorgverlener. Als je toch zelf een factuur krijgt, kun je die bij ons declareren. In het geval van een naturapolis zijn de verzekeringsvoorwaarden van belang. Alle zorg die daaronder valt, moeten wij verlenen. Je kunt hierbij kiezen uit het aanbod van zorgverleners met wie wij een contract hebben. De rekening van de behandeling gaat rechtstreeks naar ons. Voor zowel de natura- als de restitutiepolis geldt dat de zorgverlener moet voldoen aan de in ons land gestelde kwaliteitseisen.

Het gebit, je visitekaartje!

Ondanks dat het niet verplicht is, hebben veel mensen toch een tandartsverzekering. Reden hiervoor is dat we allemaal wel een keer te maken krijgen met grote of kleine gebitsproblemen. Een gaatje, tandvleesontsteking of een stukje van een tand; in deze en veel meer gevallen is een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist noodzakelijk. En dan volgt achteraf natuurlijk een factuur. Heb je een aanvullende tandartsverzekering afgesloten? Dan kun je bij ons aankloppen met die factuur. ZorgDirect heeft drie tandartsverzekeringen in de aanbieding: TandExtra, TandPlus en TandTop. Het afsluiten kan het hele jaar door en de verzekering geldt vanaf de eerstvolgende maand. Wat de vergoeding van gemaakte kosten betreft, die krijg je na de eerste zes maanden. Er is in feite dus een wachttijd van een half jaar.

https://www.zorgdirect.nl/