Duo Request
Gezondheid

Wat je het beste tegen een kater kunt doen

Dé vraag die we ons allemaal al wel eens gesteld hebben is wat te doen tegen een kater? In de eerste plaats is het voorkomen van een kater natuurlijk het belangrijkste zodat je je deze vraag niet hoeft te stellen. Drink met mate en houd je alcohol verbruik in de gaten. Als je elk weekend na een avondje uit, wakker wordt met hoofdpijn, misselijkheid, overgeven, duizeligheid ben je echt niet goed bezig en moet je hier dringend wat aan veranderen. Alcohol is namelijk nefast voor je lichaam. Heb je je echt een keertje helemaal laten gaan en zit je nu met een gigantische kater, dan zijn er gelukkig wel wat anti-kater tips die hier even op een rijtje worden gezet.

 

De eerste stap voor het drinken: eet iets vettig

Tips tegen een kater heb je misschien helemaal niet nodig als je rekening houdt met een paar dingen op voorhand. Als je weet dat er ’s avonds rijkelijk wat alcohol zal vloeien, is het best om je lichaam hier op voor te bereiden. Leg een bodemlaag door iets vettig te eten zoals bv een hamburger. Hierdoor zal je lichaam de alcohol sneller kunnen afbreken.

 

 

Stap 2: neem Premulon

Premulon is een anti katerpil die je niet alleen kunt nemen als het al te laat is maar werkt ook voorkomend. Neem voor je gaat drinken een aantal van deze pilletjes in om je lichaam niet al te hard te moeten laten afzien van de alcohol. Deze werkt door de Asparagine, bloedzuiverend en zal je lever helpen om de alcohol af te breken. Tijdens en na het drinken kan je deze ook nog nemen maar neem zeker niet meer dan 4 tot 6 van deze anti kater pilletjes op 24 uur tijd.

 

Laatste stap: wissel alcohol af met water

Het is naast deze anti-kater tips vooral belangrijk dat je je lichaam voldoende blijft hydrateren als je gaat drinken. Drink dus niet de hele avond door gewoon alcohol maar probeer echt af te wisselen met af en toe een glaasje water. Je zal zien dat dit echt helpt om je ’s morgens goed te voelen na een avondje uit.

 

De schade herstellen

Heb je geen behoefte aan deze tips tegen een kater en doe je gewoon lekker je eigen zin? Dit kan uiteraard ook maar dan moet de schade natuurlijk hersteld worden om de dag nog deftig door te kunnen komen. Begin de dag dan met een warm bakje koffie, de cafeïne zal er voor zorgen dat je snel wakker wordt! Heb je hier geen zin in? Drink dan wat sinaasappelsap, Vitamine C is immers de grootste vijand van je kater. Helpt dit ook niet? Spring dan in een ijskoude douche, wedden dat dit wel helpt?