Een Marmoleum vloer leggen. Lees het hier

Je hebt net een nieuwe woning gekocht en je wilt een nieuwe vloer leggen die wel tegen een stootje kan. Of je bent op zoek naar een stevige en krasbestendige vloer voor een bedrijfspand. Dan is Marmoleum de vloer voor jou! Marmoleum is stijlvol, comfortabel én stevig. In dit artikel vertellen wij graag meer over Marmoleum.

Voordelen van een Marmoleum vloer

Als je nog enige twijfel had over de aanschaf van een Marmoleum vloer, zal die twijfel bij dezen weggenomen worden. Een Marmoleum vloer is zowel geschikt voor in een woning als voor in een druk bezocht bedrijvenpand of school. Hieronder worden de voordelen van een Marmoleum vloer nog eens op een rijtje gezet:
• Veel verschillende kleuren, structuren en formaten.

• Beschikbaar in banen, tegels, stroken en marmoleum click.

• Eenvoudig zelf te leggen.

• Stevige vloer, krasbestendig en antistatisch.

• Milieuvriendelijk.

• Allergiearme vloer.

• Geschikt voor vloerverwarming en de vloer neemt snel de warmte van de omgeving aan. 

• Geschikt voor huisdieren en naaldhakken.

Als je nou nog niet overtuigd bent! Marmoleum is helemaal van deze tijd en door de ruime keuze is er voor ieder wat wils. Als je de vloer vergelijkt met een andere vloer zoals een laminaatvloer of gietvloer, zul je al snel zien dat een Marmoleum vloer met kop en schouders boven andere vloeren uitsteekt.

Waarom kies ik voor een marmoleum vloer?

Heb je huisdieren of kinderen? Of ben je op zoek naar een vloer voor een school of bedrijvenpand? Kies dan voor Marmoleum. Waarom? Omdat het de meest praktische en een makkelijk te onderhouden vloer is. Daarnaast is het ten opzichte van laminaat of vloerbedekking enorm praktisch en een stuk steviger. Het materiaal is bovendien krasbestendig, comfortabel en kan goed tegen een stootje. Krassen zijn nauwelijks zichtbaar. Een groot voordeel is ook dat de vloer antistatisch is, waardoor het weinig stof en vuil aantrekt. Hiermee is Marmoleum een allergiearme vloer die makkelijk schoon te houden is. Een andere fijne eigenschap is dat de vloer snel de warmte van de omgeving aantrekt waardoor het lekker warm aanvoelt. Je kan dus gerust op je blote voeten in huis rondlopen. En de vloer is ook nog eens geschikt voor vloerverwarming. Mocht je nog niet overtuigd zijn? Je hebt Marmoleum ook nog eens in ontzettend veel kleuren, formaten en structuren. Hierdoor past het in alle ruimtes en zit er altijd wel iets voor je bij.

Hoe reinig en onderhoud je een Marmoleum vloer

Marmoleum kent veel voordelen. Misschien is dit wel één van de belangrijkste voordelen van een Marmoleum vloer: de vloer is namelijk erg makkelijk te onderhouden. Dankzij de beschermende finish is de vloer erg gebruiksvriendelijk. Met alleen een beetje water en een aanbevolen schoonmaakmiddel is de vloer al goed schoon te houden. Hoe vaak je de vloer moet schoonmaken verschilt natuurlijk per gebruik. Ligt hij in een woning of in een bedrijvenpand waar dagelijks tientallen mensen doorheen lopen? Dan moet de vloer natuurlijk vaker gereinigd worden dan wanneer de vloer in een woning ligt. Als je de vloer echt wil reinigen, doe dat dan met een neutraal, aanbevolen schoonmaakmiddel. Aangezien lijnzaadolie de basis is van een Marmoleum vloer, moet je uitkijken met sterk ontvettende middelen. Dit kan ervoor zorgen dat de vloer dof en lelijk word. Neem bij twijfel altijd contact op met de leverancier. Deze kan je het beste uitleggen hoe je jouw Marmoleum vloer moet reinigen.

Ben je op zoek naar een goede en mooie Marmoleum vloer? Wil je zelf een Marmoleum vloer gaan leggen of wil je hem laten leggen? Forbo Love Life heeft een uitgebreide collectie aan Marmoleum vloeren en kan je daarnaast uitstekend adviseren bij het maken van de juiste keuze. Neem contact op met Forbo Love Life voor meer informatie.

https://www.lovelife-forbo.nl/

Een boomstamtafel als vergadertafel

Er is een tijd geweest dat bedrijfs- en kantoorruimtes volledig functioneel ingericht werden. Gebaseerd op de denkbeelden van Taylor uit de jaren ’20 van de vorige eeuw werd alleen gekeken naar functionaliteit, zonder oog voor de menselijke maat. Het gevolg: kantoren vol systeemwandjes en –plafonds, verlicht met eindeloze rijen TL-bakken. Het enige menselijke dat in dergelijke kantoren te vinden was, waren de foto’s die mensen zelf van huis meenamen en her en der een door de medewerker geadopteerde plant. En als je vergaderde, kon je aan de inrichting niet zien waar je was. Iedereen had dezelfde standaard tafel, met dezelfde standaard stoelen. In veel bedrijven is dat nog steeds zo. Gelukkig is er een tegenbeweging ontstaan.

We kennen de extreme voorbeelden van deze tegenbeweging vanuit Silicon Valley: zitzakken, felle kleuren en tafelvoetbal. Leuk, maar dat werkt niet voor elke bedrijfscultuur. Maar in navolging van de hernieuwde interesse voor de menselijke maat en esthetiek is men ook in andere sectoren serieuzer gaan kijken naar de inrichting. De inrichting moet niet alleen meer functioneel zijn, maar ook prettig om in te werken.

Maak indruk op gasten

Een boomstamtafel past perfect in een vergaderruimte die volgens deze nieuwe filosofie is ingericht. Met een robuuste boomstamtafel heb je een massieve en stoere vergadertafel voor in je bedrijf. Met deze tafel maak je indruk op je gasten. De stoere maar ook weer elegante uitstraling zorgt er direct voor dat potentiële klanten je niet vergeten.

Productiever en creatiever door de natuurlijke uitstraling

Het tafelblad van een boomstamtafel bestaat uit één enkel stuk hout, gemaakt van een hele boomstam. Daardoor is elke tafel uniek. Doordat de nervenstructuur en noesten nog duidelijk aanwezig zijn, heeft een boomstamtafel een natuurlijke uitstraling. Net zoals planten op kantoor medewerkers helpen te ontspannen en creatiever maken, doet ook de boomstamtafel dit. Want mensen voelen zich instinctief prettiger in een natuurlijke omgeving.

Boomstamtafel op maat

Tafels99.nl levert boomstamtafels aan bedrijven en particulieren. De boomstamtafel kan helemaal op maat worden gemaakt. Daarbij kun je ook zelf kiezen welk onderstel je wil. Daarmee is jouw boomstamtafel net zo uniek als je bedrijf dat is. Kies voor natuurlijk, kies voor rust. Kies voor creativiteit en productiviteit. Kies een boomstamtafel van Tafels99.nl

https://www.tafels99.nl/

De voor- en nadelen van parketvloeren

Houten parketvloeren stralen met hun natuurlijke look warmte en luxe uit. Een oude, robuuste parketvloer kan dan ook de waarde van een woning aanzienlijk verhogen. Doorgaans komt parket in twee vormen.

Massieve parket

Het massieve parket bestaat in zijn volledigheid uit hout. Wanneer het gelegd is, dien je het massieve hout nog te behandelen met schuren en lakken. Het massieve parket kan kwetsbaar zijn.

Zo mag het niet de gehele dag bewandeld worden en kan het hout uitzetten of inkrimpen, afhankelijk van de omstandigheden.

Dat laatste mag je in veel gevallen gelukkig verhalen op een leverancier. Massief parket kan je ook eenvoudig online bestellen bij een winkel zoals parket-winkel.be bijvoorbeeld.

Lamelparket

Het tweede parket wordt lamelparket genoemd. Een groot verschil met het massieve parket: alleen de toplaag van deze soort bestaat uit massief hout. De lagen daaronder zijn met elkaar verlijmd.

Bovendien is het lamelparket minder kwetsbaar: het kan niet uitzetten of krimpen en het behoeft geen droogtijd.

Voordelen van parketvloeren

Veel consumenten kiezen voor parketvloeren vanwege de warme uitstraling. Bovendien is er een enorm keuzeaanbod in houtsoorten en kunnen de krachtige vloeren jarenlang mee.

Het herstellen van eventuele schade kan worden gedaan met het opschuren en opnieuw afwerken.

Een ander voordeel is dat parketvloeren warmte-isolerend zijn en meerwaarde creëren voor je woning. Al deze eigenschappen samen maken van parketvloeren een aantrekkelijke optie voor veel consumenten.

Nadelen van parketvloeren

Parketvloeren kennen veel gunstige eigenschappen. Er kleven echter ook een paar nadelen aan de markante vloersoort. Zo vergen de vloeren relatief veel onderhoud, onder andere door het opnieuw moeten aanbrengen van de afwerkingslaag met een zekere regelmaat.

Ook liggen de prijzen van parket meestal een stuk hoger ten aanzien van een alternatief als laminaat, hoewel er ook lager geprijsde varianten bestaan.

Tenslotte kan vocht een spelbreker zijn bij parketvloeren. Houd daarom altijd rekening met een bestendige houtsoort en de juiste afwerking.

Lambrisering op maat laten maken?

In welke panden kan de lambrisering aangebracht worden? De lambrisering kan in vrijwel elk pand worden aangebracht. Het staat bijvoorbeeld erg mooi in hotels, restaurants en andere plekken waar gasten ontvangen worden. Dankzij de lambrisering krijgt een pand een luxe en verzorgde uitstraling. Dit is natuurlijk erg belangrijk om klanten aan te trekken en om klanten een prettig gevoel te geven. Je kan er ook voor kiezen om de lambrisering in je eigen huis aan te brengen. Dit geeft je huis een klassieke sfeer die erg mooi bij een klassiek interieur passen. Eigenlijk kan de lambrisering worden aangebracht in elk pand. De lambrisering kan helemaal worden afgestemd op je eigen smaak. Je mag namelijk kiezen uit verschillende houtsoorten en kleuren. Tevens mag je kiezen uit verschillende details en afwerkingen. Zo kun je de lambrisering volledig aanpassen aan je eigen smaak en aan de stijl van het pand. Het maakt de aankleding van een pand helemaal af. Wil je meer weten over de lambrisering? Kijk dan even op onze website voor alle benodigde informatie. Als je vragen hebt of als je de lambrisering aan wil laten brengen, dan kun je gerust contact met ons opnemen door te bellen of een mail te sturen.

Door welke bedrijven kan de lambrisering worden geplaatst?

De lambrisering wordt in de meeste gevallen geplaatst door een bedrijf dat gespecialiseerd is in de lambrisering. Deze bedrijven leveren vaak standaard lambriseringen, maar zij kunnen ook een oplossing op maat bieden. Mocht je niet iets kunnen vinden bij de standaard lambrisering, dan kun je ervoor kiezen om zelf de lambrisering te laten maken. De lambrisering wordt gemaakt en geplaatst door echte vakmensen. Zij weten precies welke eigenschappen het materiaal heeft waar de lambrisering van gemaakt is. Zij kunnen er dan voor zorgen dat de lambrisering op de juiste manier geplaatst wordt zodat het resultaat erg mooi en duurzaam wordt. Als je de lambrisering wil laten plaatsen, dan kun je het beste contact opnemen met een gespecialiseerd bedrijf. Zij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn, hoeveel het ongeveer gaat kosten en hoe lang het duurt voordat het gerealiseerd is. Wil je meer weten over de lambrisering en het plaatsen ervan? Op onze website kun je meer informatie vinden over ons bedrijf en over de lambrisering die wij kunnen leveren. Heb je nog vragen over onze lambrisering? Dan mag je gerust eens bellen of een mail sturen. Wij vertellen je graag alles over de lambrisering.

Hoeveel kost het laten maken en aanbrengen van de lambrisering?

Zit je eraan te denken om je woning of pand te voorzien van lambrisering? Dan is het handig om vooraf te weten hoeveel dat ongeveer gaat kosten. Je kan op diverse manieren achterhalen hoeveel de lambrisering kost. Natuurlijk is niet alleen de prijs belangrijk, maar ook de kwaliteit. Je kan beter iets meer betalen voor de lambrisering die tientallen jaren mooi blijft, dan dat je een lager bedrag betaalt voor lambrisering die binnen enkele jaren weer vervangen zal moeten worden. Je kan de prijs voor de lambrisering achterhalen door bij meerdere bedrijven een offerte aan te vragen. Het is daarbij uiteraard wel van belang dat je ongeveer dezelfde lambrisering aanvraagt zodat je de prijzen goed kan vergelijken. Het is ook mogelijk om even met de verschillende bedrijven te bellen en te vragen naar de mogelijkheden. Je wil tenslotte wel dat een bedrijf de lambrisering aanbiedt die jij graag wil hebben. Je kan bij ons bedrijf eenvoudig een offerte aanvragen. Bel of mail gerust zodat wij je alles kunnen vertellen over de mogelijkheden. Als jij aangeeft waar je ongeveer naar op zoek bent, dan kunnen wij alvast aangeven hoeveel het zal gaan kosten.

http://www.broekhuishoutbewerking.nl/lambrisering/

Mogelijkheden voor unieke tuinhuizen op maat

Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van tuinhuizen? Bij de tuinhuizen heb je veel keuze uit diverse soorten en maten. Wij vertellen je in dit artikel graag meer over de mogelijkheden. Veel bedrijven bieden kant-en-klare tuinhuizen aan. Je kan vaak langskomen in een showroom om de mogelijkheden te bekijken. De verkoper zal dan vertellen wat de verschillen zijn tussen de huizen. Ook kan hij of zij op basis van je wensen bepalen welk tuinhuis het beste bij jou zal passen. Je kan dan kiezen voor het tuinhuis dat jou het meeste aanspreekt. Vaak kun je kiezen uit verschillende afmetingen en kleuren. Mocht het zo zijn dat geen enkel tuinhuis je aanspreekt, dan kun je ervoor kiezen om zelf een tuinhuis te laten ontwerpen. Voor zulke tuinhuizen betaal je natuurlijk wat meer, maar dan past deze ook perfect bij je wensen. In dat geval ga je met een verkoper om de tafel zitten om je wensen te bespreken en om diverse keuzes te maken.

Tuinhuis op maat kopen

Je zal onder andere aan moeten geven welke afmetingen het tuinhuis zal moeten hebben en van welk materiaal je het tuinhuis wil laten maken. De verkoper laat je graag diverse voorbeelden zien van materialen, stijlen en ontwerpen. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden voor de tuinhuizen. Ook kun je dan aangeven wat je wel mooi vindt en wat je minder mooi vindt. Op basis van deze informatie kan de verkoper een ontwerp voor je maken. Ben je helemaal tevreden over het ontwerp? Dan kan het tuinhuis vervaardigd worden. De tuinhuizen worden in je tuin gebouwd, aangezien de constructie niet makkelijk te verplaatsen is, maar wel de materialen voor de constructie. De vakmensen kunnen in de meeste gevallen de tuinhuizen in één dag bouwen. Zo kan je meteen gebruik maken van je mooie nieuwe tuinhuis.

http://www.bowisse.nl/tuinhuizen/

Tientallen soorten en maten spades

Sneeboer & Zn wordt geleid door Jaap Sneeboer en Wilma Peelen. Landelijk en internationaal is Sneeboer een begrip als het om handgesmeed tuingereedschap gaat. Jong en oud, professionals en hobbyisten vertrouwen op dit merk. Een spade voor tuinwerkzaamheden kunt u vandaag nog online bestellen. Er zijn verschillende modellen om uit te kiezen. Van een penwortelspade tot een steenspade en van een borderspade tot een verplantspade.

Verplantspades met steps komen prima van pas bij het verplanten van bomen en vaste planten. De oersterke rots-spade met steps heeft twee handige schoenbeschermers. Hiermee kunt u uitstekend uit te voeten in rotstuinen. De Sneeboer drainagespade, ook wel guulschop genoemd, heeft een essen steel van 90 cm. U kunt er op vakkundige wijze sloten en greppels mee graven. Als u klikt op het gereedschap van uw voorkeur krijgt u alle eigenschappen en een compacte beschrijving te zien. U kunt ieder stuk gereedschap laten graveren, bijvoorbeeld met uw achternaam of initialen.

Maak u collectie gereedschap compleet

Een wieder voor onkruid mag in uw tuingereedschap verzameling natuurlijk niet ontbreken. Een wieder gebruikt u om onkruid inclusief wortels te verwijderen. Welke soort wieder van pas komt is afhankelijk van de grond, beplanting en grootte van uw tuin. U heeft onder meer de keuze uit een wiedvork, een onkruidschopje en een schrepel. Onze wiedvork heeft twee ronde tanden en een hoofd van 16 bij 4 cm. Met het onkruidschopje kunt u kleine bolletjes planten. Een schrepel is in feite een kleine uitvoering van een hak. Het handvat van essenhout geeft veel grip. Dit zijn slecht enkele voorbeelden uit het Sneehout tuingereedschap assortiment. Voor tips kunt u onze klantenservice benaderen. Het telefoonnummer is +31 (0)228 511 365. Mailen kan natuurlijk ook, naar: info @ sneeboer.com.

https://www.sneeboer.com/nl/

Muggenoverlast voorkomen doe je zo!

 

Twintig graden deze week, dat is natuurlijk helemaal top. Het enige nadeel aan lekker warm weer is dat je ook weer meer muggen zult krijgen in je kamer en in je tuin. Hierdoor kun je toch aardig last krijgen van muggenoverlast. Vandaar dat je de muggen moet verjagen, dit kun je doen door bijvoorbeeld citronella sticks maar ook door een muggenlamp voor buiten. Waarschijnlijk weet je nog niet hoe je alles dan moet doen, dit is dan ook helemaal niet erg. Wij gaan je namelijk uitleggen hoe jij van die muggen af kan komen.

 

Hygiëne is een must

Het eerste wat je kunt doen is ervoor zorgen dat de muggen geen reden hebben om jou te vervelen. Dit houdt verschillende dingen in. Ten eerste moet je er voor zorgen dat je voor het slapen gaan gaat douchen. Als je namelijk minder zweet op je lichaam hebt dan zul je minder snel muggen hebben. Ook is het belangrijk dat je niet te veel parfum op doet. Dit is namelijk zoet en dat is precies waar muggen dan ook van houden. Je kunt het wel gewoon gebruiken, let er alleen even op dat je niet te veel in een keer opspuit. Daarnaast is het belangrijk dat je jouw tuin een beetje netjes houdt. Dit houdt in dat je geen etensresten laat slingeren en dat je geen fruit op de grond hebt liggen. Zo kun je heel makkelijk muggen verjagen.

Muggenlamp kopen

Als dit allemaal nog niet echt lukt dan kun je altijd nog middeltjes kopen. Een voorbeeld is een muggenlamp voor buiten. Deze lamp zorgt ervoor dat de muggen op het licht afkomen. Vervolgens gaan ze dood en komen ze in een bakje terecht, deze kun je gewoon even leeggooien. Dat is toch veel handiger dan een of ander zelfgemaakt valletje. Precies, dat dachten wij ook. Cyclone is trouwens een heel erg goed merk als je op zoek bent naar een goede muggenlamp voor buiten. Heel wat mensen geven aan dat dit de lamp is die er echt voor gezorgd heeft dat de muggen niet meer vervelend in de buurt rondhangen. Als je dit niet wilt halen dan kun je bijvoorbeeld ook muggenspray halen. Deze werkt op zich ook vrij goed, een muggenlamp is alleen wel echt stukken beter. Goed, heb je dus last van muggen en ben je die beestjes wel een beetje beu? Doe er dan wat aan, je kunt het namelijk heel goed zelf. Als je deze stappen koopt en als je een paar hulpmiddeltjes gebruikt ben je zo van die beesten af.

 

Hoe gaat u een vogelhuisje kopen en ophangen

Hoe gaat u een vogelhuisje kopen en ophangen

Stel dat u deze zomer vogels in jouw tuin wilt hebben, dan is het essentieel dat u een vogelhuisje kopen gaat en dat u deze ook op de juiste plek ophangt. Hoe u dit precies doet zullen wij in dit artikel uitleggen.

Welk vogelhuisje moet u kiezen?

Wanneer u een vogelhuisje kopen gaat dan zijn er enkele dingen van belang. Als eerste wilt u een vogelhuisje kopen in een neutrale kleur, felle kleuren trekken te veel aandacht naar roofdieren en zullen de vogels alleen maar op afstand houden. Ook wilt u dat de houten planken van het vogelhuisje gemiddeld anderhalve centimeter dik zijn voor de ideale temperatuur in het vogelhuisje. U wilt dat de vliegopening ergens tussen de 3cm en 5cm is, maar het ligt ook een beetje aan de soort vogels die u in uw vogelhuisje wilt verwelkomen.

Waar moet u het vogelhuisje ophangen.

Het liefste wilt u het vogelhuisje op een plek hangen waar de vliegopening naar het oosten is gericht, op die manier hangt het vogelhuisje niet de hele dag in de zon. Ook moet u er natuurlijk voor zorgen dat een kat of ander roofdier niet bij het vogelhuisje kan komen, zorg er dus voor dat hij hoog genoeg hangt en niet naast een schutting waar ze goed op kunnen klimmen.

Ook wilt u natuurlijk niet dat er te veel blokkades voor de ingang van het vogelhuisje hangen, zoals takken van een dikke boom. Zo kunnen de vogels er gemakkelijker invliegen en zullen er dus ook sneller vogels in het huisje intrekken.

Wanneer u de bovenstaande richtlijnen aanhoudt kan het niet missen dat er heel snel vogels in uw vogelhuisje zullen gaan intrekken, alleen is het nu aan u om het vogelhuisje te gaan kopen en hem op te hangen. Wilt u meer dier & agrarisch; denkend aan een vogel voederstation, vogel voederstation of ongediertebestrijding? Bezoek nu onze webshop.

https://www.kemerinktuintrends.nl/dier-agrarisch/tuinvogels/vogelhuisje-kopen.html

Bestraten van de tuin of oprit, omgeving Breda?

Uw tuin netjes bestraten, is vaak lastiger dan u denkt. U wilt natuurlijk niet dat het regenwater op uw terras blijft staan of dat uw terras al binnen de kortst mogelijke tijd al verzakt is. Het beste is om voor het bestraten te kiezen voor een specialist. Of het nu gaat om een tuinpad, een terras of een oprit, het is belangrijk dat het vakkundig gebeurd. Bij Egalisee Bestratingen hebben we deze vakkennis, naast een groot aanbod aan verschillende soorten stenen en tegels. Of uw voorkeur nu uitgaat naar een natuursteen bestrating in Breda of betontegels plaatsen in Etten-Leur, het kan allemaal. Onze specialisten zijn beschikbaar in de hele regio. Een mooie bestrating, strak en netjes gelegd en scherp geprijsd zijn onze kenmerken en zelfs als u hulp nodig heeft bij het tuinontwerp, bent u bij ons aan het juiste adres.

Alles voor uw tuin

Behalve bestratingen, kunt u natuurlijk ook kiezen voor een gazon in de tuin. Ook hier is het belangrijk dat de grasmat er mooi bij ligt. Wanneer het gras niet gelijkmatig wordt neergelegd, zal het gras maaien zeker geen gemakkelijke taak worden. Een gazon aanleggen in Breda of omstreken, wordt bij Egalisee Bestratingen gedaan door specialisten op dit gebied. Ons team heeft vaste medewerkers met ieder een eigen specialisme. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw gazon mooi wordt aangelegd. Ook als het gaat om kunstgras.

Behalve gras en bestratingen kunt u ook bij ons terecht voor een fraaie schutting, overkapping of tuinhuis. Zelfs een vijver of zwembad behoort tot de mogelijkheden. Weet u niet precies hoe u het hebben wilt? Natuurlijk kunnen we ook een volledig tuinontwerp maken. Wilt u eerst vrijblijvend een offerte of een indicatie van de kosten, dit kunt u online aanvragen. Maar we komen ook graag bij u langs.

https://www.egaliseebestratingen.nl/

De voordelen van houten jaloezieën? Je leest het allemaal in deze blog

Houten jaloezieën zijn een praktische vorm van raambekleding met een stijlvolle en natuurlijke uitstraling. U kunt de jaloezieën online eenvoudig op maat bestellen. U kiest zelf de kleur, de breedte van de lamellen, de afmetingen en de afwerking. Zo heeft u prachtige raambekleding die past in ieder interieur. Met houten jaloezieën belemmert u de inkijk én bepaalt u de intensiteit van de lichtinval, zonder dat u het daglicht filtert. Lees alle ins en outs over houten jaloezieën in dit artikel.

Inmeten en montage

Voordat u houten jaloezieën op maat gaat bestellen, is het erg belangrijk om alvast na te denken over het inmeten en monteren. Stel uzelf allereerst de vraag of u de houten jaloezieën ‘op de dag’ of ‘in de dag’ wilt monteren. Op de dag houdt in dat u de jaloezieën op de kozijnen van het raam monteert, de jaloezieën vallen dus vóór het kozijn. In de dag betekent juist dat u de houten jaloezieën tussen de kozijnen monteert. Voor beide manieren van ophangen geldt een andere maat. Daarom is het slim om hier vooraf goed over na te denken. Zorg er ook voor dat u alle maten van te voren nauwkeurig opneemt. Meet het raam op drie verschillende plekken – boven, in het midden en beneden – en noteer de kleinste maat. Dit is de maat die u invult in de webshop. Wanneer u alle maten aan ons heeft doorgegeven, worden de houten jaloezieën op maat gemaakt. Vervolgens kunt u de houten jaloezieën na levering zelf monteren.

Bediening, afwerking en zijgeleiding

Houten jaloezieën zijn een erg praktische vorm van raambekleding. Allereerst omdat de jaloezieën makkelijk te reinigen zijn. Met een vochtige doek kunt u de lamellen stuk voor stuk afnemen en ze zo heel makkelijk stofvrij maken. Daarnaast zijn de houten jaloezieën ook makkelijk te bedienen. Aan de rechterkant kunt u met de bedieningsstang de lamellen tuimelen. En aan de linkerkant vindt u een koord waarmee u de jaloezieën kunt optrekken. Het is ook mogelijk om de jaloezieën niet in zijn geheel, maar bijvoorbeeld tot halverwege het raam op te trekken. Tevens kunt u de jaloezieën voorzien van zijgeleiding. Hiermee zitten ze vast aan het kozijn. Dit is erg handig wanneer u ze monteert op een kiepraam of een deur. De jaloezieën gaan dan niet klapperen als u de deur of het raam opent of sluit. De jaloezieën worden netjes afgewerkt met een strakke, metalen bovenbak. Deze bovenbak is in dezelfde kleur als de lamellen, wat zorgt voor een mooi geheel.

Houten lamellen in verschillende breedtes

De houten jaloezieën zijn niet alleen verkrijgbaar in allerlei kleuren, maar ook in drie verschillende soorten. U kunt namelijk kiezen uit jaloezieën met lamellen van 25 millimeter breed, van 35 millimeter breed of van 50 millimeter breed. De verschillende breedtes hebben alle drie een heel ander effect. Zo zijn jaloezieën met lamellen van 25 millimeter breed ideaal voor kleine ramen of deuren. De smalle lamellen hebben een verfijnde uitstraling die rust biedt. Ze vormen een rustige basis die niet afleidt van uw interieur. Jaloezieën met lamellen van 35 millimeter breed zijn de meest gangbare jaloezieën. Deze breedte past goed in allerlei type interieurs, van modern tot klassiek. Tot slot kunt u ook kiezen voor jaloezieën met lamellen van 50 millimeter breed. Tegenwoordig zijn deze brede lamellen erg populair. Ze geven uw houten jaloezieën op maat een extra luxe uitstraling. Ook deze jaloezieën passen in allerlei ruimtes en geven nét dat beetje extra pit aan uw interieur.

Als het goed is weet u nu alles over houten jaloezieën. Of u nu kiest voor zwarte, grijze of witte houten jaloezieën: u bent hoe dan ook verzekerd van een echte sfeermaker in uw interieur. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bezoek dan voor meer informatie óf gratis stalen onze website.

https://www.houtenjaloezieenfabriek.nl/