Duo Request
Image default
Aanbiedingen

De multifunctionaliteit van een trilplaat

In de bouw wordt een trilplaat voor een aantal functies gebruikt. Een trilplaat schommelt heen en weer, waardoor de aarde eronder wordt aangedrukt. Bij het leggen van bestrating heb je een trilplaat nodig om ervoor te zorgen dat de tegels op den duur niet verzakken. Maar wanneer gebruik je een trilplaat? Hier zijn drie redenen om een trilplaat te gebruiken.

 

Het verdichten van grond

Het is een goed idee om het zand dat gebruikt zal worden als ondergrond aan te stampen voordat u begint met het leggen van de bestrating. U kunt dit met uw voeten doen, maar een trilplaat kan meer druk op de grond uitoefenen en dus superieure resultaten geven. U hebt een goede fundering met een goed verdichte ondergrond, zodat de verschillende lagen onder de bestrating stabiel zijn.

 

Bestrating

Als u bestrating hebt aangebracht op verdichte aarde, kunt u ook een trilplaat gebruiken om de bestrating af te trillen. Omdat het om een kwetsbaar soort tegel gaat, moet u voorzichtig zijn met sierbestrating. U kunt de nieuwe bestrating tegen beschadiging beschermen door een Vulkollan mat te gebruiken. Dit is een mat die je aan de triplaat vastmaakt.

 

Asfalt

Asfalt verdichten is een andere optie. Dit doet u wanneer u een reparatie heeft uitgevoerd of wanneer het wegdek verandert. Een trilplaat die ook water spuit is nodig om te voorkomen dat het asfalt aan de plaat blijft kleven. Omdat water de trilplaat afkoelt, zal het asfalt niet kleverig genoeg zijn om eraan vast te kleven.

 

Het huren van een trilplaat

U zult niet snel een trilplaat kopen voor persoonlijk of eenmalig gebruik, want ze zijn te duur en nemen te veel ruimte in beslag. Verhuur van een trilplaat kan om deze reden de oplossing zijn. U moet echter eerst nagaan wat voor slagkracht u nodig hebt. Als u twijfelt, neem dan contact op met de verhuurafdeling.

 

https://www.123machineverhuur.nl/