Duo Request
Woning en Tuin

Deurklinken: waar ben je naar opzoek?

Om te weten waar je naar op zoek moet is het altijd handig om je allereerst te bedenken wat de stijl van jou deur is en wat jou smaak is. Zo kun je deurklinken en deurknoppen uitzoeken in tal van verschillende stijlen en in het verlengde daarvan in tal van verschillende materialen.

Handig is om te bedenken welke kleur, dus welke materiaal deurklink, jij of jullie mooi vinden. Zo zijn er deurklinken en knoppen van RVS, smeedijzer in de kleuren grijs en zwart maar ook van messing, in deze variant kun je kiezen voor een zwarte deurklink, een deurklink van nikkel, een grijze deurklink, een deurklink van titaan of zelfs van chroom.

Retro, landelijk of de haute couture onder de deurklinken

Ben je een wat meer traditioneel type, of houd je gewoon van een lekker stevige deurklink? Bekijk dan bijvoorbeeld eens de zogenaamde retro deurklinken, oftewel: de jaren 30 deurklinken. Deze zijn veelal uitgevoerd in dezelfde stijl. Namelijk: een redelijk standaard greep in een zilvere of grijze kleur met een wat donkerdere handgreep erover.

Helemaal retro, of juist niet

Wil je echt helemaal retro gaan? Ga dan voor de ouderwetse maar zeer klassieke grepen die je doen denken aan oude Engelse tuinen met al hun kronkels en afdrukken van bloemen. Ook passen deze handgrepen ook goed bij een huis die een wat meer landelijke stijl hebben. Woon je in een nieuwbouwhuis of ben je gewoon uiterst modern?

Bekijk dan eens wat deurklinken die tot de zogenaamde ‘haute couture’ behoren. De uiterst strakke design grepen zijn veelal zeer simpel van stijl maar kenmerken zich door haar strakke lijnen en perfect rechte afwerkingen.

https://www.deurklinken.com