Duo Request
Image default
Bedrijven

Disposables zijn tegenwoordig erg duurzaam!

Je ziet het steeds meer verdwijnen, de plastic tasjes en andere disposables worden niet langer meer gebruikt. Dit komt natuurlijk mede door de milieuvriendelijke veranderingen en de wetgeving wordt ook steeds strenger. Je zou misschien denken dat het maken van milieuvriendelijke disposables duurder is en daardoor de verkoop ook duurder is, gelukkig is dit niet geval. Je kunt tegenwoordig zelf kiezen van welk materiaal je disposables wilt kopen en er zijn ook een heleboel verschillende materialen. Duurzame disposables zijn onder andere gemaakt van papier, karton, bamboe en palmbladeren. 

Worden er werkelijk disposables van palmblad gemaakt?

Deze vraag hebben veel mensen al gesteld en het antwoord hierop is eigenlijk: nee. Het lijkt er misschien op dat ze de bladeren van de palm af plukken maar gelukkig is dit niet waar. De bladeren die van de palm af waaien of vallen omdat ze dood zijn, trekken altijd een stuk bast mee, hiervan wordt servies gemaakt. Door veel vouwen en nerven in het materiaal is elk stuk uniek. De disposables zijn allemaal olie- vet- en vochtbestendig en kunnen allemaal in de magnetron of oven die tot 200 graden gaat. Het mooie aan de duurzame disposables is dat alles 100% composteerbaar is. 

Hoe worden bamboe disposables gemaakt?

Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld. De disposables worden gemaakt van de bamboe plant. Elk jaar zorgt de moederplant ervoor dat er nieuwe planten kunnen groeien tot een volwassen grote plant. Het servies was uiteindelijk weggegooid word is volledig composteerbaar en word in de meeste gevallen weer gebruikt voor nieuwe gewassen. De Cradle to Cradle principe. 

Ben je opzoek naar dit soort duurzame disposables? Neem dan eens een kijkje op de website van Blinkt Shop. Zij hebben nog vele andere soorten disposables en nog veel meer! 

Het is zeker een goede keuzen om voor duurzaam te gaan!