Duo Request
Image default
Aanbiedingen

Een hemd of juist een ondershirt

Een hemd of ondershirt draag je als basis of meestal als extra draagcomfort onder jouw kleding. Hierdoor profiteer je van een fijn draagcomfort en houd je jouw kleding die je er overheen draagt langer goed. Maar waar kies jij nu eigen het liefst voor?

Het verschil tussen een hemd en ondershirt

Hemden zijn al lang aanwezig in de kleding historie. Een hemd komt van oudsher uit de ondergoed collecties. Het hemd heeft over de schouders een smalle band waardoor de oksel vrij is van de stof. Hierin tegen verschilt het van het ondershirt, deze heeft namelijk wel een mouw. Het ondershirt is meestal te verkrijgen in de modellen v-hals of ronde hals.

Hemden en ondershirts in verschillende maten

In vele verschillende maten vind je de hemden en ondershirts, in reguliere maten zijn deze te verkrijgen in de maten s tot en met xl. Ben je afhankelijk van grote maten herenkleding, dan zal je opzoek moeten gaan naar een grote maten specialist. Deze zijn iets lastiger te vinden, maar zoals bijvoorbeeld Bigmensfashion bied de grote maten heren hemden en ondershirts aan in de maten xxl tot en met 6xl.

Diverse kleuren hemden en ondershirts

Voorheen waren hemden en ondershirts vrijwel uitsluitend te verkrijgen in de basis kleuren zwart, grijs en wit. Maar gezien hemden en ondershirts tegenwoordig ook veel als combinatie kledingstuk worden gebruikt zijn er inmiddels vele meerdere kleuren te verkrijgen zoals rood, khaki, blauw maar ook navy. In de grote maten heren t-shirts collecties vind je trouwens de ondershirts ook in vele verschillende kleuren.

Kies jij voor een hemd of ondershirt

Draag jij altijd een shirt onder jouw overhemd? Dan kun je misschien het beste kiezen voor een ondershirt. Het ondershirt heeft namelijk een mouw waarbij de oksel ook is afgedekt wat helpt eventueel transpiratie op te nemen.

Wil jij tijdens de zomerse periode een luchtig shirt? Dan kies je wellicht eerder voor een hemd wat lekker luchtig draagt. Met beide kun je eigenlijk alle kanten op en is het waarschijnlijk verstandig om ze beide in jouw garderobe op te nemen.

https://www.bigmensfashion.nl/ondershirts