Hiermee kun je een kater door alcohol voorkomen

Eerst hulp bij dronkenschap: een aantal tips tegen een kater en weten wat moet je doen als je dronken bent, kan nooit kwaad. We hebben allemaal al wel eens te diep in het glas gekeken en gelukkig zijn er dan een paar redmiddeltjes die je kunnen helpen om de strijd met die befaamde kater aan te gaan. Eentje daarvan is premulon, dit anti-katermiddel bij uitstek.

 

Anti-kater middel

Premulon is tegenwoordig de katermiddel die je in huis moet hebben. Maar wat zorgt er nu juist voor dat deze zo opgewassen is tegen je kater? Je lever zorgt er voor dat alcohol wordt afgebroken in je lichaam, echter als je té veel drinkt, kan de lever dit niet meer aan en blijft heel veel alcohol nog in je bloedbaan achter waardoor je dus een kater creëert. Normaal gezien breekt de lever 1 glas alcohol af op 1,5 uur. Stel je dus voor hoeveel tijd je nodig hebt als dit aantal glazen maal 10 is. Premulon helpt je lever dus om de alcohol sneller te gaan afbreken. In deze zit namelijk de bloedzuiverende stof Asparagine. Afgeleid van het woord asperge en zit in heel wat voedingsmiddelen zoals vis, noten en groenten. Bovendien wordt deze stof gemengd met vitamine C. De alcohol zorgt voor afbraak van vitamines en mineralen, dus deze combinatie is niets dan goed voor jouw kater! Bovendien helpt premulon ook om je kater te voorkomen. Je kan deze perfect innemen vóór je gaat stappen en niet pas als het te laat is.

 

 

Eerst water, de rest komt later

Geen zorgen of paniek als je deze niet in huis blijkt te hebben. Er zijn nog een aantal andere tips en trucs om je kater te voorkomen of overleven. De belangrijkste tip om een kater te voorkomen is drink water. Als je tijdens het drinken af en toe een glaasje water drinkt, zal dit er voor zorgen dat je een milde of zelfs geen kater hebt omdat je lichaam voldoende gehydrateerd blijft. Alcohol droogt je lichaam namelijk uit en met voldoende water drinken kan je dit dus vermijden.

 

Frisse douche en een stevig ontbijt

Hebben deze middeltjes niet geholpen en sta je de volgende dag alsnog op met een kater? Wat moet je doen als je dronken bent geweest en een kater hebt denk je dan. Slaap eerst lang uit en neem daarna een frisse douche. Slaap zorgt voor nieuwe energie, de energie die je kwijt bent gespeeld aan het afbreken van alcohol. De frisse douche zal er niet voor zorgen dat je terug nuchter wordt maar kan je wel een fris en beter gevoel geven waardoor je mee zin krijgt in je dag. Vlieg daarna in je dag met een stevig ontbijt, het liefst van al met eitjes zodat de slechte stoffen in alcohol worden opgeruimd. Voor de rest van de dag blijf je jezelf best voldoende hydrateren zodat de alcohol sneller je lichaam verlaat en de hoofdpijn snel overgaat.