Duo Request
Woning en Tuin

Hoe gaat u een vogelhuisje kopen en ophangen

Hoe gaat u een vogelhuisje kopen en ophangen

Stel dat u deze zomer vogels in jouw tuin wilt hebben, dan is het essentieel dat u een vogelhuisje kopen gaat en dat u deze ook op de juiste plek ophangt. Hoe u dit precies doet zullen wij in dit artikel uitleggen.

Welk vogelhuisje moet u kiezen?

Wanneer u een vogelhuisje kopen gaat dan zijn er enkele dingen van belang. Als eerste wilt u een vogelhuisje kopen in een neutrale kleur, felle kleuren trekken te veel aandacht naar roofdieren en zullen de vogels alleen maar op afstand houden. Ook wilt u dat de houten planken van het vogelhuisje gemiddeld anderhalve centimeter dik zijn voor de ideale temperatuur in het vogelhuisje. U wilt dat de vliegopening ergens tussen de 3cm en 5cm is, maar het ligt ook een beetje aan de soort vogels die u in uw vogelhuisje wilt verwelkomen.

Waar moet u het vogelhuisje ophangen.

Het liefste wilt u het vogelhuisje op een plek hangen waar de vliegopening naar het oosten is gericht, op die manier hangt het vogelhuisje niet de hele dag in de zon. Ook moet u er natuurlijk voor zorgen dat een kat of ander roofdier niet bij het vogelhuisje kan komen, zorg er dus voor dat hij hoog genoeg hangt en niet naast een schutting waar ze goed op kunnen klimmen.

Ook wilt u natuurlijk niet dat er te veel blokkades voor de ingang van het vogelhuisje hangen, zoals takken van een dikke boom. Zo kunnen de vogels er gemakkelijker invliegen en zullen er dus ook sneller vogels in het huisje intrekken.

Wanneer u de bovenstaande richtlijnen aanhoudt kan het niet missen dat er heel snel vogels in uw vogelhuisje zullen gaan intrekken, alleen is het nu aan u om het vogelhuisje te gaan kopen en hem op te hangen. Wilt u meer dier & agrarisch; denkend aan een vogel voederstation, vogel voederstation of ongediertebestrijding? Bezoek nu onze webshop.

https://www.kemerinktuintrends.nl/dier-agrarisch/tuinvogels/vogelhuisje-kopen.html