Duo Request
Image default
Beauty en verzorging

Hoe kom je aan donkere oksels en hoe los je het op?

Wanneer je naar oplossingen voor donkere oksels op zoek bent, kan je tal van dingen proberen. Zo zijn er laserbehandelingen, chemische peelings en allerlei producten die je kan gaan testen. In dit artikel wordt op verschillende oplossingen wat dieper in gegaan zodat jij donkere oksels verminderen mogelijk kan maken.

 

Epileren

Een van de eerste, gemakkelijke oplossingen om donkere oksels verminderen te realiseren, is te stoppen met je oksels te scheren. Wanneer je de huid gaat scheren is het de bedoeling om de haartjes aan de buitenkant van je huid weg te krijgen. Op zich perfect ok en geen probleem mee maar bij scheren, blijven de haartjes en de wortels aan de binnenkant wel zitten. Wanneer je donkere haren hebt, dan kan het dus lijken alsof je donkere oksels na scheren hebt. Het best is dus om te gaan epileren. Bij deze methode, neem je zowel de wortel als de haartjes aan de binnenkant van je oksels mee. Met deze oplossingen dus geen donkere oksels na scheren meer!

Chemische peeling

Wanneer je echt voorgoed vanaf wilt van deze vervelende kwaal dan kan je overwegen om naar een huidspecialist te gaan en een chemische peeling te laten doen. Bij een chemische peeling, wordt er een chemisch goed op de probleemzone gesmeerd, in dit geval dus de oksels en dan zal de bovenste huidlaag van je oksels gaan vervellen. Deze behandeling is dus meer geschikt voor mensen die last hebben van oppervlakkige pigmentvlekken. Wanneer deze zich dieper in de huid situeren zal een chemische peeling niet helpen. De behandeling is volledig pijnloos, enkel zijn er wat neveneffecten zoals rode en gezwollen huid, jeuk en bobbels. Maar niet gevreesd, deze effecten verdwijnen zeer snel weer. Wanneer je een chemische peeling laat uitvoeren, houd je er best wel rekening mee dat je je huid daarna extra goed moet verzorgen aangezien je immers dé beschermlaag van je huid weg neemt.

Laserbehandeling

Voor de diepere pigmentvlekken of donkere oksels is er dus de mogelijkheid om een laserbehandeling te ondergaan. Deze wordt ook uitgevoerd door de huidspecialist. Bij zo’n behandeling dringt het licht van de laser tot diep in de huid door en gaat het pigment in de huidcellen aanpakken. Deze methode is dus veel gerichter. De rest van de huidcellen blijft bij een laserbehandeling wel intact. De behandeling is aan de dure kant, maar wel volledig pijnloos. Je zal, evengoed als met de peeling wat neveneffecten ondervinden die snel weer weg gaan.

 

Skinlight huid bleek

Ben je absoluut geen voorstander van zo’n drastische en duurdere behandelingen, dat valt perfect te begrijpen. Dan is er gelukkig nog Skinlight. Een pigmentvlekken crème die de strijd met de pigmentvlekken of donkere oksels even goed aangaat. Tot twee maal per dag aanbrengen op de vlekken en binnen de 14 dagen zie je al een goed resultaat!

 

Gerelateerde artikelen

Een lekkere massage in Laren

De nummer één in botox

De beste beautysalon in Soest