Duo Request
Image default
Kinderen

Hoe maak je een lampion met je kind in 5 eenvoudige stappen

Wie wist dat het maken van lampions met kinderen zo eenvoudig kon zijn? Het enige dat u hoeft te doen, is deze vijf eenvoudige stappen hieronder te volgen, en voila! Je hebt een schattige lampion maken die elke nacht kan oplichten. Hier leest u hoe u in 5 eenvoudige stappen samen met uw kind een  maakt.

Wat heb je nodig?

– Een naald en draad, een schaar, een ballon, oranje bouwpapier, stiften, touw
-1. Blaas de ballon op -2. Snijd het oranje bouwpapier in stroken van 3/4 inch breed en lang genoeg om een ​​of twee keer rond de ballon te gaan, afhankelijk van hoe groot je je lampion wilt. -3. Knip 2 stukken touw van 12 inch lang. Rijg een uiteinde van elk touwtje door een gat in de bodem van de ballon (van binnen naar buiten). Bind stevig maar niet te strak, want dan wordt het moeilijk voor u om de ballon weer op te blazen als u klaar bent (geen zorgen als hij te strak zit). Bind elk stuk zo dat ze elkaar kruisen en bind dan ook aan hun uiteinden aan elkaar.

Verzamel de tools

-Twee kartonnen vellen
-Een paar scharen
-Een stanleymes of xacto mes
-Vislijn of duidelijke draad
-Een stift of potlood

Monteer het samen

1. Verzamel een paar materialen zoals papier, schaar, lijm en touw voor het handvat of de perforator. 2. Laat uw kind het gewenste ontwerp op het papier tekenen. 3. Knip hun ontwerp uit en plak het op de papieren lampion (optioneel). 4. Maak van binnenuit gaten in de bovenkant van het papier met een perforator of penpunt om te voorkomen dat het scheurt wanneer u het ophangt (optioneel). 5. Hang hun nieuw gemaakte lampion op met een touwtje of door gaten in de bovenkant van het papier te maken om te voorkomen dat het scheurt wanneer je het ophangt (optioneel).

Maak het mooi

1. Zoek een oude pot of vaas. 2. Verzamel wat stokken, bladeren en bloemen van buiten. 3. Vul de pot of vaas voor de helft met water en zet hem op de grond in de buurt van waar je gaat zitten 4. Leg een paar van je bladeren en bloemen op het water zodat ze drijven 5. Ga op je handen liggen en knieën en kijk in de pot 6. Houd een van je stokjes ongeveer 30 cm boven het water 7. Beweeg de stok totdat hij begint te draaien 8. Raak de stok lichtjes aan tegen een van de drijvende bloemen 9. Kijk hoe hij op magische wijze draait in een prachtig gloeiend licht!

Pronk met je creatie!

1) Knip cirkels uit bouwpapier en plak ze aan de binnenkant van een lege doos met granen. We snijden zeven cirkels uit, maar je kunt er zoveel knippen als je wilt.
2) Snijd de onderkant van de doos met ontbijtgranen en maak gaten rond de rand met een perforator. We gebruikten zes holes, maar nogmaals, dat is helemaal aan jou! 3) Rijg een draad of garen door de gaten en knoop de knopen aan weerszijden zodat het over uw hand past. 4) Leg een vel papier op je tafel en plaats de doos met ontbijtgranen erop (zorg ervoor dat je gaatjes prikt voor lucht). Plaats kleurpotloden op elke cirkel voor decoratie. 5) Leun achterover, ontspan en geniet van het kijken naar de creativiteit van uw kind die tot leven komt!