Duo Request
Image default
Meubels

Kajuitbed: wat is het en kopen of niet?

Een kajuitbed is een eenpersoonsbed met opbergruimte onder het bed! In deze blog lees je wat voor kajuitbedden er allemaal zijn en hopen we dat je ontdekt of een kajuitbed wat voor jou of jouw zoon/dochter zou kunnen zijn. Er zijn veel voordelen aan het kopen van een kajuitbed. Welke dit zijn ontdek je snel. Maar eerst even iets uitgebreider uitleggen wat een kajuitbed nu precies is.

Wat is een kajuitbed nou precies?

In de introductie gaven we al weg dat een kajuitbed een bed is met opbergruimte is onder het bed. Maar hoe ziet dit er dan uit? Vaak heeft een kajuitbed lades onder het bed.Onder het bedframe bevinden zich dan uitschuifbare lades. Hoeveel lades dit zijn hangt af van het model van dit eenpersoonsbed. Sommige bestaan uit één lade, andere hebben twee lades en een ander kajuitbed heeft maar liefst vier lades waar je spullen onder kan opbergen. Ook de hoogte van een kajuitbed verschilt per bed. Wil je het liefst zoveel mogelijk spullen opbergen onder het bed, let dan goed op de hoogte. Deze varieert van 50cm tot ca. 70cm. Er zijn ook kajuitbedden die niet alleen maar lades hebben, maar ook open opbergvakken. Dit kan ook heel praktisch zijn! Bijvoorbeeld om leesboeken in op te bergen of leuke figuurtjes in te tentoonstellen. Wij hopen je een goed beeld te hebben gegeven wat een kajuitbed nou precies is, en duidelijk te hebben gemaakt dat het handelt om zeer praktische, moderne en multifunctionele kinderbedden. Bekijk ook eens deze kajuitbedden ter inspiratie. 

Kopen of niet?

Wanneer je op zoek bent naar een handig eenpersoonsbed met opbergruimte, dan is een kajuitbed een goede kandidaat. Door middel van de opbergruimte onder het bed, bespaar je ruimte binnen een kledingkast, speelgoedkist of opbergrek. Zodat deze niet helemaal uitpuilen en overvol zitten. Een kajuitbed helpt je verder om de slaapkamer schoon en opgeruimd te houden. Alternatieve bedden voor een eenpersoonsbed met veel opbergruimte kan een halfhoogslaper of hoogslaper zijn. Echter heb je bij deze type bedden minder te maken met echte lades en opbergvakken. Al zijn er zeker halfhoogslapers en hoogslapers die wel in deze behoeftes voorzien en zijn uitgerust met vele opbergvakken en een bureau, of zelfs een kleine kledingkast in het geval van een hoogslaper. Het is bij een keuze maken voor een ruimtebesparend eenpersoonsbed handig om te achterhalen wat je kind het liefste zou hebben. Een wat hoger bed en hiermee extra andere mogelijkheden ten opzichte van een kajuitbed? Of liever laag slapen en is dat kinderbureau in de kleine slaapkamer niet zo hoog nodig? De keuze tussen deze eenpersoonsbedden hangt af van de ruimte die beschikbaar is, de voorkeur van je kind, de leeftijd van je kind, hoeveel opbergruimte nodig is onder het bed en de afmetingen van de kinderkamer. Op basis hiervan kun je het beste beslissen of een kajuitbed het meest geschikt is voor jouw kind.

 

https://www.emob.nl/