Duo Request
Image default
Aanbiedingen

Kun je je auto sneller maken?

Je kunt je auto sneller laten gaan door chiptuning. ChipTuning verhoogt door een chip het vermogen van het voertuig. Als u sneller rijdt, denkt u misschien dat dit de levensduur van de motor verkort. ChipTuning verhoogt de belasting van de motor op geen enkele manier, dus het aanpassen van de motor door middel van chiptuning heeft geen enkele invloed op de motor, alleen op de rijstijl van de bestuurder. Je kunt voor chiptuning altijd nagaan wat het beste is voor jouw auto.

Wat gebeurt er bij chiptuning?

Waarom zou je kiezen voor chiptuning? Ten eerste merk je dat de motor sneller reageert als je het gaspedaal indrukt. Het totale vermogen is enorm toegenomen. De krachtoverbrenging wordt soepeler. Dit zorgt voor een veiligere rijervaring en maakt het rijden gemakkelijker en veiliger. Tijdens normaal rijden zult u merken dat MPG beter is, wat niet alleen de brandstofkosten verlaagt die u moet betalen, maar ook een milieuvriendelijke auto maakt. De gasrespons is verbeterd en het snelheidsbereik is vele malen vergroot.

Hoe werkt chiptunen?

Door middel van chiptuning kan de chip in uw auto worden aangepast. De chip kan op twee manieren in de auto worden geplaatst. De eerste is de engine tuning-chip. Dit is een belangrijk onderdeel van elektrische en computersystemen voor auto’s. De chip in het voertuig kan veel verschillende systemen aansturen en afstellen en ervoor zorgen dat hij altijd stroom krijgt.

De automatische chiptuning vervangt de standaardsoftware op de ECU en bevat nieuwe software die kan worden geprogrammeerd om alle prestaties van de auto te optimaliseren. Dit wordt car remapping genoemd, omdat de ECU een programma is dat bestuurt hoe de motor werkt.

Er zijn enkele aanpassingen nodig om de chip af te stellen, wat inhoudt dat de elektronische besturingseenheid opnieuw moet worden geprogrammeerd om de motor binnen verschillende parameterbereiken te laten draaien. De ECU-chip zit in het injectiesysteem en regelt de hoeveelheid lucht- en brandstofmengsel in de motor. Bij het herprogrammeren kunt u de chip vertellen hoe hij met deze mix om moet gaan

https://cts-chiptuning.com/