Duo Request
Image default
Banen en opleidingen

Maar waar haal je de tijd?

werk zoeken

Zijn blik viel op een lange, smalle doos die rechts tegen de tafel geleund stond. Ze is drie maanden geleden bevallen. Er is een elektrische piano – een verjaardagscadeau. Het kan in ongeveer twintig minuten worden uitgepakt en geïnstalleerd, als het huis ergens moet staan. Elaine begreep dat het de hoogste tijd was om een ​​vaste plek voor de piano te zoeken, want als je elke keer dat je wilt spelen, je hem uit de doos haalt en weer terugplaatst, verdwijnt alle verlangen om muziek te maken. Maar waar haal je de tijd om een ​​hoekje vrij te maken voor de piano als het hele huis al lang aan algemene schoonmaak toe is?

Als er minstens vijf Elaine waren in plaats van haar, zouden ze vandaag en nu alles tegelijk hebben gedaan. Ze keek verlangend naar de doos, naar de zwart-witfoto van de piano, en kon het geluid bijna horen. Vingers verlangden ernaar de toetsen aan te raken. Misschien uitpakken en spelen hier in de garage? Er is nog weinig tijd voor de lunch.

Nee, het zal niet werken. Elaine herinnerde zich dat ze haar achtjarige dochter had beloofd om over een paar weken een kostuum te maken voor het kinderfeestje, en besloot dat te doen en de rest uit te stellen tot later. Bovendien heb ik nu drie dagen de patronen op de eettafel uitgespreid en moet het gezin eten uit dienbladen, zittend voor de tv. Ongemakkelijk. We moeten onmiddellijk naar het kostuum gaan.

Maar Elaine schakelde plotseling over: vandaag, toen ze naar huis reed van een ontmoeting met een klant, kwam ze op een geweldig idee van extra inkomen – een eenvoudig uit te voeren plan dat bijna geen investeringen vereist. Een vertrouwd gevoel overweldigde haar: als er niets onmiddellijk werd gedaan – onmiddellijk – zou het plan snel worden vergeten, net zoals andere geweldige ideeën die haar eerder hadden bezocht, werden vergeten.

Alles wat in het oog viel, elk idee dat door de geest raasde – alles trok de aandacht en sprankelde van potentieel. Ik wilde letterlijk alles doen. Maar ze viel in een verdoving en deed uiteindelijk niets. Tot zover je vrije tijd … Het zou beter zijn als ik het huis schoonmaakte of naar de markt ging. Elaine zuchtte, ging de frisse lucht in en realiseerde zich plotseling: ze zou vandaag gaan rennen! De hond die naast hem lag, stond op en keek haar aan, alsof hij probeerde te begrijpen wat de eigenaar dwars zat. Elaine zou dat zelf graag willen begrijpen.

https://www.vindazo.be