Muggenoverlast voorkomen doe je zo!

 

Twintig graden deze week, dat is natuurlijk helemaal top. Het enige nadeel aan lekker warm weer is dat je ook weer meer muggen zult krijgen in je kamer en in je tuin. Hierdoor kun je toch aardig last krijgen van muggenoverlast. Vandaar dat je de muggen moet verjagen, dit kun je doen door bijvoorbeeld citronella sticks maar ook door een muggenlamp voor buiten. Waarschijnlijk weet je nog niet hoe je alles dan moet doen, dit is dan ook helemaal niet erg. Wij gaan je namelijk uitleggen hoe jij van die muggen af kan komen.

 

Hygiëne is een must

Het eerste wat je kunt doen is ervoor zorgen dat de muggen geen reden hebben om jou te vervelen. Dit houdt verschillende dingen in. Ten eerste moet je er voor zorgen dat je voor het slapen gaan gaat douchen. Als je namelijk minder zweet op je lichaam hebt dan zul je minder snel muggen hebben. Ook is het belangrijk dat je niet te veel parfum op doet. Dit is namelijk zoet en dat is precies waar muggen dan ook van houden. Je kunt het wel gewoon gebruiken, let er alleen even op dat je niet te veel in een keer opspuit. Daarnaast is het belangrijk dat je jouw tuin een beetje netjes houdt. Dit houdt in dat je geen etensresten laat slingeren en dat je geen fruit op de grond hebt liggen. Zo kun je heel makkelijk muggen verjagen.

Muggenlamp kopen

Als dit allemaal nog niet echt lukt dan kun je altijd nog middeltjes kopen. Een voorbeeld is een muggenlamp voor buiten. Deze lamp zorgt ervoor dat de muggen op het licht afkomen. Vervolgens gaan ze dood en komen ze in een bakje terecht, deze kun je gewoon even leeggooien. Dat is toch veel handiger dan een of ander zelfgemaakt valletje. Precies, dat dachten wij ook. Cyclone is trouwens een heel erg goed merk als je op zoek bent naar een goede muggenlamp voor buiten. Heel wat mensen geven aan dat dit de lamp is die er echt voor gezorgd heeft dat de muggen niet meer vervelend in de buurt rondhangen. Als je dit niet wilt halen dan kun je bijvoorbeeld ook muggenspray halen. Deze werkt op zich ook vrij goed, een muggenlamp is alleen wel echt stukken beter. Goed, heb je dus last van muggen en ben je die beestjes wel een beetje beu? Doe er dan wat aan, je kunt het namelijk heel goed zelf. Als je deze stappen koopt en als je een paar hulpmiddeltjes gebruikt ben je zo van die beesten af.