Duo Request
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar een nieuwe vloer vol met karakter

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer in je woning? Een vloer met karakter? Een stukje natuur in je woning? Kies dan voor een houten vloer. Een houten vloer staat voor warmte en comfort. Er zijn  veel verschillende houten vloeren te koop, zo is er voor elk interieur en smaak wel een passende vloer te koop. Heb je vloerverwarming en wil je hierop een houten vloer, dan kan dat opgelost worden met een lamelparket. Lamelparket is een houten vloer met een minimale werking, zodoende zal het niet zo veel reageren op temperatuurverschillen en een wisselende lichtvochtigheid. 

Massieve houten vloeren

De meest verkocht massief houten vloer is de eiken vloer. Prachtige vloeren met veel karakter of juist heel rustig met een egale houttekening en kleur. Je vind ze in verschillende kwaliteitsklassen. Denk hierbij aan select vloeren, rustieke of robuuste eiken vloeren. Deze klassen zeggen niets over de kwaliteit van het hout maar van de uitstraling. Deze vloeren zijn te koop in verschillende breedtes en diktes. Omdat massief hout werkt, wordt er geadviseerd de vloer te gaan verlijmen op de dekvloer. De prijs van de vloer wordt bepaald door de breedte van de planken en de uitstraling. 

Wil je een houten vloer, maar heb je een minimaal budget, dan is dit toch mogelijk. Een grenen vloer is misschien nog wel net zo mooi als een hardhouten vloeren, maar is wel een stuk goedkoper in aanschaf. Een Frans grenen vloer is door de mooie houttekening met noesten een echte aanrader. Een grenen vloer is ook in verschillende kwaliteitsklassen te koop. Maar elke grenen vloer zal noesten vertonen. Zoek je een robuuste grenen vloer ga dan voor een declasse vloer. Een vloer met veel karakter door de noesten en scheurtjes die je in het hout ziet. Ook zie je in deze vloer veel kleurschakeringen in het hout. 

Lamelparket

Zoek je een houten vloer om zwevend te leggen? Of om op een vloerverwarming systeem te plaatsen? Een houten vloer die je ook in een huurwoning kunt leggen? Kies dan voor een lamelparket. Deze vloeren zijn niet te onderscheiden van een  massieve houten vloer. Wat is dan het verschil? Een parketvloer is opgebouwd uit meerdere kruislinks verlijmde lagen. Hier bovenop zit een toplaag van een hardhouten vloer. Denk bijvoorbeeld aan eiken. Door deze opbouw is het een vloer met een minimale werking. Ga je een lamelparket wevend leggen dan moet je wel gebruik maken van een ondervloer.

Visgraatvloeren en andere parketvloeren

Ben je op zoek naar een vloer die in een speciaal patroon gelegd moet worden? Denk dan aan de visgraatvloeren. Zoek je echt een klassieke vloer kies dan voor een massieve Tapis vloer of een mozaïek vloer. Het leggen van deze vloeren kun je het beste aan een expert over laten.

Een visgraatvloer is weer helemaal een trendvloer geworden. Je kunt kiezen uit verschillende afmetingen en uitstralingen. De plankjes van de moderne visgraatvloeren zijn langer en breder dan de traditionele visgraatvloer. Er is zelfs een walvisgraat vloer. Een visgraatvloer is als massief te koop maar zie je ook heel veel in een lamellenparket. Zo is de visgraatvloer ook geschikt voor vloerverwarming. De nieuwste visgraatvloeren zie je met een rustieke of zelfs en robuuste uitstraling.

Hoe bescherm en onderhoud je een houten vloer?

Een houten vloer met altijd behandeld worden. Dit zorgt ervoor dat het hout vuil en vochtwerend wordt. Voor een natuurlijke look die goed te onderhouden is, ga je voor een wasolie of hardwax behandeling. Dit is ook de meest gebruikte houtafwerking. Wil je een vloer met een harde afwerking dan gebruik je een speciale vloerlak. Dit kan in verschillende glansgradaties. Verder kan een houten vloer ook gewoon in de was worden gezet of op een milieuvriendelijke manier met een zeepbehandeling.

Het onderhoud van een gelakte vloer is minimaal. Maar ontstaat er bijvoorbeeld een kras dan kun je dit niet wegwerken.

Het onderhoud van een vloer in de was of een gezeepte vloer vergt meer onderhoud. Tegenwoordig zie je niet veel vloeren meer waarbij je de vloer moet boenen met was. Bij ons zijn gezeepte vloeren niet zo bekend. Dit is een behandeling die in Scandinavië veel wordt toegepast op vloeren en meubels. De vloeren krijgen hierbij een ietswat bleke uitstraling.

Een wasolie of hardwax behandeling geeft een matte natuurlijke uitstraling. De houttekening komt zo prachtig tot zijn recht. De vloer wordt gereinigd met en speciale wax en clean. Ontstaat er een kras of een andere beschadiging, dan kun je dit wegwerken met de onderhoudsolie. De onderhoudsolie houd de vloer in topconditie. Je vloer behandel je één keer per jaar. Op plekken waar intens geleefd wordt kun je de onderhoudsolie vaker aanbrengen. Zo blijft de vloer egaal in topvorm.

Maar voor welke houten vloer je ook kiest, je haalt een authentiek stukje natuur in huis.

 

https://www.beboparket.nl/