Duo Request
Image default
Gezondheid

Verhouding PG/VG in een e-sigaret

De beste verhouding PG VG voor bij gelegenheidsvapers: 50% VG / 50% PG
Degenen die af en toe vape vapen zijn waarschijnlijk niet op zoek naar een verlangen te bevredigen, maar meer nog om te genieten van een plezierige ervaring zo nu en dan. De aanbevolen VG/PG-verhouding voor occasionele vapers is 50/50. Hier is waarom.

Omdat je maar af en toe aan het vapen bent, wil je een goede plek om te beginnen met het experimenteren op de beste verhouding voor jou. Wanneer je vape gebruikt, wil je waarschijnlijk de smaak echt proeven en genieten van een goede keelhit. Je wilt ook een goede wolkenproductie, want dat hoort bij het plezier. Je maakt je niet echt zorgen over het schoonmaken en onderhouden van je vape, omdat je niet zo vaak jevape gebruikt.

De beste PG/VG-verhouding voor intense smaak: 100% PG
E-sap dat volledig uit PG is samengesteld was vroeger erg populair, maar is tegenwoordig niet meer zo gebruikelijk meer. Als je op zoek bent naar de maximale keelklop en de meest intense smaak (of “flavor chasing”) ten koste van de productie van damp, dan is e-juice met een 100% PG de manier om te gaan.

De hoeveelheid smaak is hier erg hoog, maar de productie van damp is aanzienlijk laag in vergelijking met e-vloeistoffen waarin tenminste wat VG is gemengd.

Andere VG/PG-ratio’s
Naast deze verhoudingen zijn er nog veel meer mixen waarmee je kunt experimenteren, zoals 40%VG / 60% PG, of 20% VG / 80% PG. De informatie in dit artikel is bedoeld om als uitgangspunt te dienen – de experimenten met de juiste verhoudingen zullen uw beste weddenschap zijn in het uitzoeken welke VG/PG verhouding voor u die zich vooruit beweegt juist is.

https://damp-e.nl/blog/verschil_tussen_vg_en_pg