Duo Request
Image default
Aanbiedingen

Vier voordelen van een PVC vloer

PVC vloeren zijn enorm populair geworden in de afgelopen tijd. Je ziet ze namelijk bij steeds meer mensen in het huis voorkomen. Jaarlijks worden er steeds meer PVC vloeren verkocht en dat is niet alleen omdat ze zo mooi zijn, maar ook omdat er vele voordelen aan zitten. In deze blog worden vier belangrijke voordelen van een PVC vloer benoemd.

 

  1. Lange levensduur

 

Een goede kwaliteit PVC vloer heeft een levensduur van zo´n 20 tot 30 jaar, wat erg lang is. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je een goede kwaliteit PVC vloer uitkiest en niet één van een goedkope bouwmarkt. De levensduur wordt mede bepaald door de dikte van de slijtage. De vloeren zijn namelijk is verschillende diktes verkrijgbaar.

 

  1. Makkelijk schoon te maken

 

Een PVC vloer heeft over het algemeen een glad oppervlak, waardoor het eenvoudig schoon te maken is. Het maakt niet uit of het nu een klein beetje vuil is of dat het een grote vlek of wat vloeistof is, alles is eenvoudig te verwijderen met een dweil en een stofzuiger.

 

  1. Verschillende soorten

 

De PVC vloeren zijn zo populair geworden, dat er nu ook verschillende soorten vloeren op de markt gebracht worden. De vloeren zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld een houtlook design, maar ook in een betondesign of in een tegeldesign. Het is maar net waar jij van houdt.

 

  1. Geluiddemping

 

PVC vloeren die verlijmd worden op de basisvloer zorgen voor een minimale demping van contactgeluiden. Deze vloeren hebben namelijk een dikkere dikte. Contactgeluiden kunnen goed gedempt worden bij het gebruik van een geluiddempende ondervloer. Wanneer je hier gebruik van maakt heb je minder last van bijvoorbeeld loopgeluiden, spelende kinderen, dichtslaande deuren. Dit zorgt ook nog eens voor een rustige omgeving, wat natuurlijk erg fijn is wanneer je af en toe vanuit huis werkt.  

https://www.regge-tegels.nl/