Duo Request
Image default
Woning en Tuin

Waar is een kadastrale kaart handig voor?

Tegenwoordig kun je van alles doen op het internet en zijn er ook vast dingen die je nog nooit hebt gezien. Zo heb je ook de kadastrale kaart en voor iemand die dit nog nooit gezien heeft, kan dit raar zijn. Het is namelijk een kaart waarop je heel Nederland kunt zien, maar het is niet een normale landkaart. De kaart komt namelijk vanuit het kadaster en deze kaart bevat hele waardevolle informatie over de huizen in Nederland. Je kunt op deze kaart namelijk alle informatie vinden over de huizen die bezit worden door Nederlanders. Veel van deze informatie kan bepalen zijn bij het kopen en verkopen van een woning. Steeds meer mensen gebruiken de kadastrale kaart voor verschillende doeleinden.

 

Tegenwoordig kun je ook de informatie van de kadastrale kaart downloaden en dit kan erg handig zijn als je jouw woning wilt verkopen. Ook bij het verbouwen van jouw woning kan het heel handig zijn om deze informatie te hebben. Zo laat het zien waar de erfgrens zit, maar ook waar je niet kunt bouwen. Ook is het mogelijk om satellietfoto’s te krijgen van je huis en natuurlijk rondom de woning. Wat kan je nog meer doen met deze kaart? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Informatie over plaatsen

Je kunt met een kadastrale kaart ook meer informatie op zoeken over verschillende plaatsen in Nederland. Vooral als je een woning wilt kopen, kan het handig zijn om eerst goed naar de omgeving te kijken. Je hebt hiervoor een zoekfunctie op de kadastrale kaart en deze kun je goed gebruiken om informatie op te zoeken over een plaats. Voer bijvoorbeeld Java eiland in of de Omval. Je kunt op deze pagina vaak meer informatie vinden over de wijken en dorpen. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel huizen er staan en wat de leeftijden zijn van de omgeving. Ook deze informatie kan uitgeprint worden en dit kan heel erg handig zijn bij het kopen van een woning. Je kunt op deze manier namelijk een fijne wijk vinden om in te wonen, ideaal toch?

https://kadastralekaart.com/buurten/java-eiland-BU03633302