Duo Request
Image default
Geschenken

Wat zijn de perfecte relatiegeschenken?

Veel bedrijven maken gebruik van relatiegeschenken. Het is volgens deze bedrijven een marketingtool die door veel mensen onderschat wordt. Deze soort van reclame is vooral bedoeld als mond-tot-mond reclame. Door uw nieuwe product of ander product weg te geven maakt u de klanten of kennissen blij en dit kan er voor zorgen dat deze mensen jouw naam of uw bedrijfsnaam gaan noemen aan anderen.

Voordelen relatiegeschenk

Er zijn verschillende voordelen te noemen van een relatiegeschenk. Ten eerste versterkt het de relaties met de zakelijke partners. Verder kan een relatiegeschenk dus ook zorgen voor klantenbinding. U kan deze klantenbinding krijgen door je klanten te bedanken voor hun vertrouwen of hun aankopen, dit kan zorgen voor meerdere aankopen en dus loyaliteit. Ook kunt u met een relatiegeschenk uw bedrijfsnaam of merk promoten. Dit kunt u doen door uw relatiegeschenken te laten bedrukken met uw logo, uw naam of merk. Als laatste kunt u doormiddel van een relatiegeschenk u onderscheiden ten opzichte van andere bedrijven in uw branche.

Perfecte relatiegeschenken

Een relatiegeschenk uitzoeken is niet zo makkelijk. Dit ligt ten eerste aan het bedrijf wat u heeft. Als u een bedrijf in sportartikelen heeft is het niet handig om een geschenk zoals bijvoorbeeld een tegoedbon voor een snackbar te geven. Dit voorbeeld is misschien overdreven maar het laat wel zien dat u op moet passen met wat voor een geschenk u komt. Kiest u geen goed relatiegeschenk dan kunnen al die voordelen die eerder benoemd zijn wegvallen en zelfs negatief worden. Als u niet goed weet wat een goed geschenk is kan u met sommige geschenken niet de fout in gaan. Denk bijvoorbeeld aan een mooie pen cadeau geven. Een pen kunt u persoonlijk maken door deze te bedrukken met de naam van de ontvanger of u kunt u eigen bedrijf er op zetten. Er zijn verschillende pennen die u kunt krijgen zoals een Parker Jotter pen. Een ander populair geschenk is een goodie bag. Hier kunt u meerdere kleine producten in doen en dat is voor iedereen altijd een verassing. Verder zijn accessoires zoals hoesjes of houders ook iets wat je zou kunnen geven.

Relatiegeschenken kopen en geven

Bij het kopen en geven van relatiegeschenken is de timing erg belangrijk. Een tip is om een relatiegeschenk niet op een datum te geven waar een feestdag aan gelinkt is. De verassing van een geschenk werkt soms beter. Daarnaast is het ook leuk om origineel te blijven. Net zijn al wat populaire geschenken genoemd, maar schroom niet om iets totaal anders te verzinnen. U kunt zich op die manier onderscheiden. Bij het kopen van relatiegeschenken kunt u ook soms beter grotere aantallen inkopen omdat dit de prijs drukt. De prijs van een relatiegeschenk is vaak goedkoper dan andere marketingcampagnes, toch is het altijd fijn om niet al te veel uit te geven.