Duo Request
Image default
Aanbiedingen

Welke autovloeistoffen kan je zelf bijvullen?

Welke autovloeistoffen kan je zelf bijvullen?

Om het maximale uit jouw auto te kunnen halen en slijtage of kapotte onderdelen te voorkomen, is het van groot belang zo nu en dan de motorkap open te trekken en te controleren of alle vloeistoffen nog op peil zijn. Uiteraard worden de vloeistoffen ook tijdens de APK gekeurd, maar een keer of twee extra per jaar kan natuurlijk geen kwaad. Wist je dat je sommige autovloeistoffen ook gemakkelijk zelf kan bijvullen en je niet per sé naar de garage moet wanneer één van de vloeistoffen beneden peil is? We leggen je graag uit bij welke vloeistoffen dit mogelijk is! 

 

Ruitensproeiervloeistof

Misschien wel de makkelijkste vloeistof om zelf te kunnen bijvullen; ruitensproeiervloeistof. Je kunt gemakkelijk checken of er nog voldoende vloeistof aanwezig is; wanneer er niet meer voldoende vloeistof aanwezig is, zal er geen vloeistof sprayen wanneer je de ruiten wil schoonmaken. Ruitensproeiervloeistof kan je gemakkelijk aanschaffen bij een auto-onderdelen winkel of bij het tankstation. Tip! Het kan verstandig zijn te kiezen voor een variant welke tegen temperaturen beneden het vriespunt kan! 

 

Motorolie

De essentieelste oliesoort in jouw auto; motorolie. Motorolie voor een auto wordt vergeleken met wat bloed voor een mens is; onmisbaar. Door voldoende motorolie in jouw reservoir te hebben, zorg je ervoor dat de motor goed gesmeerd blijft en langer meegaat. Het peil hiervan kan je checken met een peilstok; zorg ervoor dat deze schoon is wanneer je deze in de pijp steekt en check naderhand tot waar de stok ‘vies’ is geworden. Wanneer dit niveau tussen het minimale en maximale streepje ligt, is er geen man overboord. Ligt het niveau er onder? Zorg dan dat je de olie aanvult, zoals met bijvoorbeeld Castrol motorolie. Tip! Check altijd goed of de motorolie die je wilt gebruiken om bij te vullen, daadwerkelijk compatibel is voor jouw auto! Dit kan je zien in het boekje van de auto.

 

Koelvloeistof

Zonder de juiste hoeveelheid koelvloeistof kan jouw motor oververhit raken en dat is zeker niet de bedoeling! Bijvullen is gemakkelijk; check op het reservoir of het peil van de vloeistof zich tussen min. en max. bevindt. Is dit het geval? You are good to go! Ligt het niveau onder minimaal? Dan is het verstandig deze bij te vullen! 

 

Weet je niet zeker hoe je de vloeistof goed kan bijvullen? Neem dan altijd contact op met een specialist, of kies alsnog voor de veilige weg en breng de auto naar een garage! 

 

https://www.oliehandel.nl