Duo Request
Bedrijven

Winterdepressies voorkomen en verlichten

Je kent het wel de wintertijd is ingegaan, de dagen worden korter, de nachten worden langer. Iets waar veel mensen tegenop kijken. Veel mensen in Nederland hebben last van winterdepressie. Een winterdepressie is een terugkomende winterdip tijdens de wintermaanden als het langer donker is, en het weer achteruit gaat. Veel mensen hebben een hekel aan de kou en donkerte en daarom spreken ze van een winterdepressie. Een winterdepressie kan jaarlijks terug komen en steeds ergere vormen aannemen. Daarom is het belangrijk om de winterdepressie de baas te zijn. Tips om de winterdepressie te voorkomen lees je hieronder in dit artikel.

Zorg voor een vast ritme en voldoende beweging.

Omdat de dagen korter worden (het blijft minder lang licht) en omdat het kouder wordt zijn mensen sneller geneigd binnen te zitten en hun levensstijl met betrekking tot naar bed gaan te veranderen. Doe dit niet, en zorg voor een goed ritme. Door je ritme niet aan te passen op het weer of de tijd blijf je in een goede cadans. Deze cadans zorgt ervoor dat je lichamelijk beter in staat bent om dingen te doen. Omdat het kouder wordt, betekent het juist dat je meer moet bewegen. Door het koude weer zullen veel mensen binnen gaan zitten, of binnen blijven. Het is juist goed om te bewegen als het kouder wordt, het is zelfs beter om te bewegen als het koud is. Dit komt omdat bij warmte je lichaam moeilijker warmte kwijt kan, terwijl als het buiten koud is je lichaam veel beter de warmte af kan staan aan de buitenlucht.

Maak gebruik van een daglichtlamp Een daglichtlamp bootst het licht van de zon en van de dag na waardoor je minder last kan hebben van je depressie. Een daglichtlamp zorgt ervoor dat het lichter wordt in huis, of in je slaapkamer dan dat het werkelijk is. Deze vorm van therapie kan je helpen beter op te staan. Vaak is het probleem bij een winterdepressie namelijk de vermoeidheid omdat het zo donker is. Zorg daarom voor voldoende licht in je huis.

https://shopvoorgezondheid.nl/