Duo Request
Image default
Aanbiedingen

Witgoed reparatie Utrecht en de problemen die verstoppingen in wasdrogers kunnen veroorzaken

Witgoed reparatie Utrecht en de problemen die verstoppingen in wasdrogers kunnen veroorzaken

Waarom zou u de ventilatieopeningen van uw droger moeten reinigen? Hoewel u de pluizenval na elke lading leegmaakt, komt vuil nog steeds in het ventilatiesysteem van uw droger. Gebrek aan onderhoud kan ernstige problemen veroorzaken die uw huis, uw veiligheid en uw apparaat bedreigen. Als de reinigingsroutine van je wasdroger minder dan normaal is, kijk dan waarom je de ventilatieopeningen nu meteen moet gaan reinigen.

Witgoed reparatie Utrecht voor alle elektrische en mechanische problemen bij uw wasdroger

Hoewel elektrische problemen en andere mechanische problemen kunnen resulteren in brand, is het niet correct reinigen van het apparaat de belangrijkste oorzaak van aan de droger gerelateerde branden.

De pluizen die van je drogende kleding rollen, bewegen van de trommel en in de val. Hoewel de pluizenval precies doet wat de naam aangeeft (houdt de pluizen vast), kunnen sommige van de brandbare vezels erdoorheen. Hoe vaker u de droger gebruikt, hoe meer pluisjes in het ventilatiesysteem van het apparaat terechtkomen. Na verloop van tijd verstopt dit de ventilatieopeningen en beperkt de luchtstroom.

Tussen de beperkte luchtstroom en de brandbare aard van de pluis zelf, hebt u ernstige brandgevaar. Door de ventilatieopeningen te reinigen worden regelmatig pluizen verwijderd, zodat de lucht vrij kan stromen.

Verhoogde droogtijden

Niet alleen kan een pluisarme luchtstroom brandgevaar opleveren, maar het kan het ook voor uw droger moeilijker maken om te functioneren. Verstopte ventilatieopeningen kunnen resulteren in langere droogtijden of vochtige kleding. Hoewel verstopping als gevolg van een gebrek aan schoonmaak een belangrijke boosdoener is achter dit soort problemen, is het niet de enige oorzaak.

Verschillende andere mechanische problemen (zoals een uitgebrande batterij of een kapotte thermostaat) kunnen de droogtijden verlengen. Als uw ventilatieopeningen schoon zijn en de droger nog steeds niet goed functioneert, vereist het apparaat waarschijnlijk een reparatie op expertniveau. Neem contact op met een reparatiebedrijf als u niet zeker weet waarom uw wasdroger niet opwarmt of uw kleding niet binnen de verwachte tijd droogt.

Witgoed reparatie Utrecht voert niet alleen reparaties uit aan wasdrogers maar ook vaatwasser reparatie in Utrecht en wasmachine reparatie in Utrecht.

https://witgoedreparatieserviceutrecht.nl