Duo Request
Image default
Financieel

3 redenen waarom u moet stoppen met piekeren over uw kredietscore

Vaak hebben klanten veel vragen over wat een goede kredietscore is en hoe ze daar kunnen komen. Wat IS trouwens een goede score? Hoe wordt krediet berekend? Maar misschien wel het belangrijkste mysterie rond krediet is waarom? Waarom een goede kredietscore hebben, behalve om op te scheppen?

Ik ben hier om u te vertellen dat hoewel kredietscores er in bepaalde situaties meestal toe doen, u kunt en moet stoppen met piekeren over uw kredietscore. Dit is waarom.

Verbeteren van de kredietscore

Eerst en vooral is werken aan het verbeteren van uw financiële basis en uw relatie met krediet veel belangrijker dan specifiek werken aan het verbeteren van uw kredietscore. Toch zal het focussen op deze aspecten op termijn leiden tot een hogere score. Uw kredietscore is een weerspiegeling van meerdere factoren, zoals betalingsgeschiedenis, kredietgebruik en kredietleeftijd. Als u uw energie richt op het volledig financieren van uw noodfonds, zodat u zelfs in turbulente tijden op tijd kunt betalen, zal dit niet alleen de financiële stress verminderen, maar ook een positieve invloed hebben op uw score! Evenzo zal het afbetalen van creditcardschuld uw kredietgebruiksratio verbeteren, uw score effectief verbeteren en u een hoop geld besparen op rente-overuren. Dubbele overwinning! Hoe langer u gezonde financiële gewoonten oefent, hoe meer u uw credit score zult zien stijgen. Natuurlijk kunt u zichzelf afvragen of het activeren van uw creditcard verstandig is, als het niet nodig is, is het verstandiger om dit achterwege te laten.

Gaat u een nieuw krediet aanvragen?

Ten tweede zijn kredietscores alleen belangrijk bij het afsluiten van nieuwe kredietlijnen zoals bij Saldodipje, zoals het openen van een nieuwe creditcard, het afsluiten van een autolening of het starten van een hypotheek! En zelfs wanneer u een nieuwe kredietlijn afsluit, is er waarschijnlijk minder speelruimte dan u zich waarschijnlijk realiseerde. Onthoud net zoveel als u en uw kredietscore een potentiële kredietverstrekker moeten “streven”, ze moeten u “nastreven” om u als klant te winnen. Dus zeker, uw credit score kan van invloed zijn op uw rentetarief, maar de geldschieter moet u nog steeds een eerlijke en concurrerende rente bieden om te voorkomen dat u wegloopt van de deal. Daarom, als je een kredietlijn moet afsluiten, laten we zeggen dat je een huis koopt of een auto financiert, en je kredietscore is nog niet geweldig, dan kun je jezelf het beste uitrusten met kennis en opties. Doe uw onderzoek van tevoren en weet wat een concurrerend tarief is voor het type lening dat u overweegt. En wees niet bang om indien nodig een andere geldschieter te vinden.

 

https://spaarbuidel.nl/kredietverstrekkers/