Duo Request
Dienstverlening

Carrière advies – hoe kun je mensen die hogerop willen komen identificeren en ook zo’n iemand worden

De zekerste manier om op het carrièrepad hogerop te komen, is om de eigenschappen van degenen, die die status al hebben verdiend, over te nemen. Mensen die succesvol zijn worden door 12 indicatoren geïdentificeerd.

1. Ze scheiden werk en privé. Ze werken hard en consistent om in elk segment van hun leven succes te behalen.

2. Ze zien hun baan als een groot aantal hapklare taken en beheren hun tijd op basis van prioriteiten. Ze concentreren zich op de taken, die gedaan moeten worden.

3. Ze weten hoe ze hun relatie met hun baas evenals met hun collega’s moeten managen. Ze roepen mentoren in. Ze behandelen mensen, met wie ze contact hebben, met het juiste respect.

4. Ze werken volgens een carrièreplan en ze zijn volhardend in het nastreven van doelen. Tegelijkertijd weten de mensen die hogerop willen komen dat zelfs de beste uitgewerkte plannen door veranderende omstandigheden kunnen evolueren. Ze maken met optimisme en vertrouwen plannen en ontwerpen tegelijkertijd strategieën voor als dingen niet gaan zoals ze zouden moeten gaan.

5. Ze omarmen veranderingen en kunnen zich aanpassen aan nieuwe omstandigheden.

6 Ze kunnen kansen signaleren en zijn bereid om geïnformeerde risico’s te nemen om daarop in te spelen.

7. Ze zijn bereid om fouten toe te geven en om verantwoordelijkheid te nemen. Ze leren van hun fouten.

8. Ze delen de roem en de kredietwaardigheid met hun medewerkers en vooral met hun baas.

9. Ze zijn niet bang om hulp aan andere succesvolle mensen te vragen. Wanneer ze om hulp vragen, krijgen ze nieuwe informatie en vaardigheden. Ze erkennen dat degenen, die om hulp wordt gevraagd, zich gecomplimenteerd kan voelen.

10. Ze begrijpen hoe hun functie kan bijdragen aan het succes van hun werkgever.

11. Ze vermijden om een romance met hun werkgever te beginnen. Dat wil zeggen, ze behandelen de relatie als een zakelijke overeenkomst tussen leverancier en gebruiker.

12. Ze erkennen dat er in de zakelijke wereld geen garanties zijn en dat alle relaties tussen werkgevers en werknemers van voorbijgaande aard zijn. Ze hebben dus altijd een reserveplan om verder te gaan als ze hun baan verliezen. Dit betekent het onderhouden van contacten in hun netwerk en hun vaardigheden blijven verbeteren.

Neem NU de tijd om te beoordelen of jij deze kenmerken bezit. Maak ze je vervolgens eigen.

Neem contact met ons op  Ivpp coaching Amsterdam voor advies over hoe je je carrièredoelen kunt bereiken! We kunnen je door middel van begeleiding, loopbaanadvies, consulting, ontwikkeling, coaching en nog veel meer helpen.

https://www.ivpp.nl/coaching-amsterdam/