Duo Request
Image default
Mode en Kleding

De herkomst van leer

Net als bij schoenen en leren jassen wil je een tas die gemaakt is van volnerfleer. Het is topkwaliteit leer dat er na jaren en jaren van gebruik nog fantastischer uitziet.

De beste leersoorten ontwikkelen een aantrekkelijk patina – een verweerde, glanzende look die een materiaal door veroudering krijgt. Hoe hoger de kwaliteit, hoe beter het patina. Het is niet iets wat je krijgt met zwaar behandeld leer of andere mindere kwaliteiten.

Vermijd tassen die gemaakt zijn van gelijmd leer. Deze tassen maken namelijk gebruik van stukjes leer die met chemicaliën en kunststoffen zijn bewerkt tot een tweederangsversie van leer.

Ze verouderen niet goed of hebben die aparte, lekkere leergeur. Het komt tegenwoordig veel voor en de verkopers proberen ze te promoten als authentieke lederen producten. Pas op – ze komen tegen lage prijzen, maar bieden geen waar voor hun geld.

Vaak bepaalt de herkomst van het leer de kwaliteit van de tas. We kennen enkele landen die voortdurend kwaliteitsleder produceren, zoals Italië, Engeland, Frankrijk en de VS. De geschiedenis toont aan dat die landen een goede staat van dienst hebben op het gebied van het looien van leer.

Maar tegenwoordig heb je wat meer discretie nodig – vooral als het gaat om labels. Er zijn bedrijven die proberen te profiteren van de “Italië”-reputatie door al het werk in een ander land te doen en het leer gewoon in Italië af te werken. Dan bestempelen ze het product als Italiaans leder – zo verkopen ze chroomgelooid leder of leer van lage kwaliteit tegen hogere prijzen.

Je zult willen uitkijken naar eersteklas leer – waar de selectie en het looien van de huiden allemaal in Italië of andere gereputeerde landen worden uitgevoerd. Je kunt alleen maar vertrouwen op de mensen daar om grote vaardigheid en aandacht voor detail te hebben tijdens het hele proces van het maken van de tas.

Bij een Cowboysbag rugzak weet je zeker dat je de hoogste kwaliteit leder krijgt van een betrouwbare maker, waarbij je nog lang van het product zult kunnen genieten.