Duo Request
Image default
Mode en Kleding

De verschillen tussen een compressie en sport bh

De verschillen tussen een compressie en sport bh

Wanneer jij net bent geholpen aan je borsten, dan wordt er door een arts of diens assistent geadviseerd om na het verwijderen van het drukverband een stevig bh te dragen. Met een stevige bh wordt een compressie bh bedoelt. Toch ontstaat er nog wel eens verwarring over wat een compressie bh nu daadwerkelijk is. Want vaak wordt er gedacht dat dit een andere benaming is voor bijvoorbeeld een sport bh, maar dit is absoluut niet het geval. Beide soorten zijn wel degelijk verschillend en hebben beide hun eigen voor- en nadelen. Om de eventuele verwarring voor eens en voor altijd bij je weg te nemen, benoemen we hieronder de verschillende tussen beide soorten, zodat je exact weet wat nu een compressie- en sport bh is.

Compressie bh

Een compressie bh is in tegenstelling tot een sport bh een stuk steviger. Niet zo gek, aangezien een sport bh natuurlijk enigszins mee moet bewegen. Een compressie bh wordt gedragen na een medische of cosmetische ingreep aan de borsten. Vaak wanneer er wordt gekozen voor een borstverkleinende of vergrotende operatie. Kies je voor een vergroting operatie, dan zal je er ook rekening mee moeten houden, dat je naderhand nieuwe lingerie dient aan te schaffen. Waar je bikini vorige jaar nog paste, zal je nu voor je eerstvolgende vakantie op zoek moeten naar luxe badmode grote maten. De kans dat je huidige maat namelijk nog past, die natuurlijk vrij klein. Hiervoor heb je immers een borstvergrotende operatie laten uitvoeren.

Sport bh

Een sport bh, is in tegenstelling tot een compressie bh een stuk soepeler. Ondanks het feit ze in principe beide dezelfde werking hebben, gelden er wel degelijk verschillen. Waar je in een sport bh zelf nog enige bewegingsvrijheid hebt, wordt dit in een compressie bh tot het minimale beperkt. Logisch ook, want deze bh is natuurlijk speciaal gemaakt om zwellingen en kans op bloedingen tegen te gaan. Wel kun je er na verloop van tijd voor kiezen een sport bh te gaan dragen, wanneer je het gevoel hebt dat het de goede kant op gaat.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er tussen beide wel degelijk verschillen. Waar een compressie bh weinig tot niet meegeeft, is een sport bh enigszins nog flexibel. Toch zullen beide bh’s niet veel meegeven, aangezien ze dienen ter ondersteuning van je borsten. Kies je voor een zwangerschaps bh, dan zal dit een type meegroei bh zijn. Aangezien je borsten gedurende de zwangerschap flink groeien, is het natuurlijk niet praktisch wanneer je iedere paar weken een andere bh moet aanschaffen.