Duo Request
Image default
Hobby en vrije tijd

Een lasergame gehuurd, wat nu?

Steeds vaker zie je het gebeuren dat bijvoorbeeld voor een kinderfeestje een lasergame wordt gehuurd. Dit is logisch te verklaren. Het huren van een lasergame is namelijk een fantastisch alternatief voor naar een dure lasergamehal gaan. Dat kost al snel een tientje per kind en duurt maar een kwartiertje vaak. Bij het huren van een lasergamen ben je vaak voor de helft van het geld een hele dag zoet. In dit blog gaan we in op wat je allemaal wel niet kan met een gehuurde lasergame set.

Locatie lasergamen

Het eerste wat je nodig hebt om te lasergamen is een locatie. Dit kun je natuurlijk bij huis doen, maar wist je dat je ook outdoor kunt lasergamen. De stralen uit een lasergun zijn infrarood, maar kunnen wel wat zonlicht verdragen. Vaak blijft het schietbereik wel een meter of 20 bij helder zonnig weer, waar normaal gesproken maarliefst een afstand van 50 meter overbrugd kan worden. Verbouw je woonkamer dus of zoek een leuk parkje in de buurt uit met lekker veel obstakels en ga lekker lasergamen. 

Spelvormen lasergamen

Normaal speel je bij een hal gewoon een spelletje om in teams zoveel mogelijk tegenstanders te raken. Dat is natuurlijk best leuk, zeker als je maar een kwartiertje speelt. Als je echter de hele middag met je gehuurde lasergame set hebt, wil je soms wel wat meer variatie. Huur bijvoorbeeld extra targets en speel eens capture the flag. Dit kan natuurlijk ook met gewoon een vlag of zelfs een eenvoudige theedoek. 

Als je dan toch al extra targets hebt, kun je capture the target nog spannender maken, door er een VIP-game van te maken. Dit doe je door één speler van een team het target om te hangen. Deze moet nu beschermd worden door zijn team terwijl zij ook moeten proberen de VIP van de tegenstander af te schieten. 

Veel speelplezier!

 

https://hurenbijdaniek.nl/lasergame-huren/