Duo Request
Image default
Verbouwen

Dingen die je moet weten voordat je een aanhangwagen huurt

Je kan om verschillende redenen een aanhangwagen nodig hebben. Wie weet ga je verhuizen, op vakantie of wellicht heb je een aanhangwagen nodig voor je bedrijf. Er zijn verschillende aanhangwagens voor verschillende functies. Wel is het belangrijk dat je een aantal dingen weet voordat je een aanhangwagen huurt. In deze blog wordt er besproken welke dingen dit zijn. 

Verschillende rijbewijzen

Voor sommige aanhangwagens heb je een andere rijbewijs nodig. Om een auto van maximaal 3500 kilogram heb je een rijbewijs B nodig. Is het voertuig zwaarder dan 3500 kilogram, dan heb je een rijbewijs C of C1 nodig. Wil je met een aanhanger rijden dan heb je in sommige gevallen een rijbewijs BE of B+ code 96 nodig. 

Dit geldt als het gewicht van de aanhanger of oplegger meer is dan 750 kilo en als het gewicht van de auto en de aanhanger samen meer is dan 3500 kilogram.  Met het gewicht wordt het lege gewicht plus het maximale laadvermogen bedoeld. 

Verschillende aanhangwagens

Zoals eerder is vermeld zijn er verschillende aanhangwagens voor verschillende functies. Er zijn open aanhangwagens die ideaal zijn voor bouwafval en tuinafval die je naar de stortplaats moet brengen. Zo zijn er ook open aanhangwagens die goed zijn voor als je gaat verhuizen. Zo worden je spullen veilig en droog van de nieuwe woning naar de woning woning gebracht. Ook de aanhangwagen met huif is erg geschikt voor verhuizen. 

Dan is er nog een aanhangwagen die goed is voor de transport van een voertuig. Ook is er een machinetransporter die handig is voor het vervoeren van kleine machines en kranen. Je kunt voor bagage ook een bagagewagen huren

Vervolgens is er de kiepaanhanger. Deze helpen je om grote en kleine ladingen te vervoeren. Een kipper is dan ook goed voor het transporteren van losse goederen. Met de cilinder onderaan de laadbak kan de laadbak achterwaarts en zijwaarts kieperen. 

Er is ook nog de schamelwagen. De schamelwagen is handig voor het vervoeren van groot en lang materiaal. De schamelwagen is een lange aanhangwagen met twee assen die ver uit elkaar staan. 

Ook is er de kozijnenwagen die goed is voor het vervoeren van glasplaten en kozijnen. 

Als je een motor moet vervoeren, dan is de motoraanhanger ideaal. 

Met de bagagewagen kan je bagage vervoeren die niet meer in de auto past. Ga je op vakantie en heb je te veel spullen mee dan is een bagagewagen ontzettend handig. 

Als laatste is er de koelwagen. Dit type aanhangwagen is geïsoleerd en heeft een koelmotor van 230 volt. 

Waar aanhangwagen huren

Het is ontzettend belangrijk dat je een bedrijf kiest die veel klanten heeft gehad en verstand heeft van de wagens die zij verhuren. Als je zelf vragen hebt of niet zeker weet welke aanhangwagen je moet huren, dan kan je altijd bellen naar het bedrijf. 

Kijk ook goed op je website of dat er recensies staan of ervaringen van klanten. Zo niet, kijk dan op Google voor de recensies. Het is belangrijk om goede aanhangwagens mee te krijgen. Het zou gevaarlijk zijn als je een aanhangwagen mee krijgt die bijvoorbeeld kapot is of waarbij er een onderdeel los zit. Wanneer je een aanhangwagen huurt, kijk dan ook altijd of dat deze compleet is meegegeven. Maak zelfs een foto als het nodig is, zodat je kan aantonen dat je hem ook weer compleet inlevert. 

Als je niet tevreden bent over de aanhangwagen, dan kan je altijd terug naar het bedrijf om deze om te ruilen. Bel eventjes van te voren met je verzoek en de rest wordt geregeld. 

 

https://www.jekuntmijhuren.nl/verhuur/aanhangwagens/bagagewagen-huren/