Duo Request
Image default
Meubels

Een eiken houten tafel op maat maken met eigen tools

Je maakt een eiken houten tafel op maat niet helemaal zelf, maar je kunt wel zelf input leveren voor een tafel die geheel wordt gemaakt naar jouw smaak en wat passend is bij jouw inrichting. De eiken houten tafel op maat wordt gemaakt in de fabriek, maar bevat al jouw wensen en specificaties. Je stelt een eiken houten tafel op maat samen op de website en kunt hierbij gebruik maken van een stappenplan dat hiervoor is opgesteld. Je zult eerst moeten kijken naar de ruimte waar je de tafel in wilt gaan zetten. Be je van plan een groot deel van de ruimte te vullen met een tafel? Of kies je voor een kleine tafel, omdat je hier met weinig mensen aan eet of omdat je een kleine ruimte hebt? Het is allemaal mogelijk wanneer je kiest voor een eiken houten tafel op maat. 

Stappen volgen

De eerste stap voor het samenstellen van een eiken houten tafel op maat is het kiezen van de vorm van het blad van de tafel. Wil je een tafel die een ronde vorm heeft? Of heb je meer met een tafel met een standaard rechthoekige vorm? Het is ook nog mogelijk om het blad in het ovaal te bestellen. Nu ben je eruit wat voor soort vorm je wilt, maar dan komt er een heel belangrijke stap. Je moet doorgeven wat de maten zijn van het blad dat je wilt bestellen. Hierbij meet je thuis dus goed op hoe groot je de tafel wilt hebben. 

Dikte blad

Na het samenstellen van de maat en de vorm van het blad, kan je nog een zaak toevoegen aan het tafelblad. Dat is de dikte van het blad. De dikte van een tafelblad lijkt misschien van zelfspreken, maar kan behoorlijk bepalend zijn voor de uitstraling van de tafel en is dus ook aan te raden om heier ook goed over na te denken. De meest gekozen dikte van een tafelblad is 3 cm, maar wil je een dikker of een dunner tafelblad dan is dit ook zeker mogelijk.