Duo Request
Image default
Hobby en vrije tijd

Luchtbuks accessoires – ideaal voor beginners en gevorderden

Of je nu een beginner bent of al veel meer ervaring hebt in de schietsport; je kunt je ervaring nog intensiever maken met accessoires voor je luchtbuks. Er zijn op dit gebied ontzettend veel opties en mogelijkheden te vinden die jouw luchtbuks of je persoonlijke vaardigheden kunnen verbeteren.

Kogeltjes voor de luchtbuks

Kogeltjes zijn er in verschillende maten, maar als je een luchtbuks gebruikt, vooral in verschillende vormen. Er zijn kogels met een spitse punt, maar ook kogels die juist hol zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk de bekende ‘balletjes’ die veel worden gebruikt.

Lasers en lampen

Om in het donker te kunnen schieten, kan een laser of lamp bijzonder handig zijn. Er zijn veel verschillende accessoires in deze categorie verkrijgbaar. De lamp of laser wordt meestal op het richtvizier geplaatst en de lampen en lasers worden in verschillende sterktes verkocht, waarmee diverse afstanden bereikt kunnen worden.. Ook hoe uitgebreid een lamp of laser is, kan erg verschillen. Er zijn simpele variaties verkrijgbaar, maar ook soorten die in hoogte en breedte verstelbaar zijn en gekalibreerd kunnen worden. Lasers zijn zelfs in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor deze accessoire volledig aan al jouw wensen kan voldoen.

Geluidsdempers

Voor sommige schutters is het geluid van hun wapen juist iets wat de ervaring versterkt, maar in veel gevallen kan het handig zijn om een geluidsdemper te gebruiken. Geluidsdempers zijn gemakkelijk op een luchtbuks te monteren en zorgen voor een sterke verminderen van het geluid wat de luchtbuks normaal gesproken veroorzaakt.

Co2 patronen en adapters

Voor je luchtbuks heb je uiteraard luchtpatronen nodig, ook wel Co2 patronen genoemd. Het gewicht van een luchtpatroon varieert en welke patronen het meest geschikt zijn, is afhankelijk van welke luchtbuks je gebruikt. Hoeveel schoten je kunt lossen met een Co2 patroon, is afhankelijk van meerdere factoren. Uiteraard speelt het gewicht van het patroon mee en bepaalt ook welk wapen je hebt een hoop, maar ook simpele factoren zoals de omgevingstemperatuur kunnen van invloed zijn. Voor sommige luchtbuksen en andere C02wapens zijn ook adapters te verkrijgen, waarin meerdere Co2 patronen gestopt kunnen worden, waardoor je vaker kunt schieten en minder vaak van patroon hoeft te wisselen.

Onderhoud

Ook voor het onderhoud van een luchtbuks zijn verschillende accessoires te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een tas om een wapen te beschermen wanneer het niet gebruikt wordt, maar ook aan wapenolie. Met wapenolie kun je de metalen delen van je wapen beschermen en onderhouden. Ook zijn er verschillende borstels verkrijgbaar om een wapen te reinigen. Een messingborstel, nylon borstel en wol borstel worden, in die volgorde, door de loop gehaald voor een optimale reiniging. Er zijn verschillende sets van deze borstels verkrijgbaar. Instructies over hoe je deze borstels precies gebruikt, ontvang je vaak bij de set die je bestelt, of ze zijn op internet te vinden.

Accessoires kopen

Zoals je leest, zijn er wat luchtbuksaccessoires betreft ontzettend veel mogelijkheden. Wanneer je van plan bent om een accessoire aan te schaffen, is het verstandig om je goed te laten informeren, zodat je zeker weet of een accessoire bij jou én bij je wapen past.