Duo Request
Image default
Woning en Tuin

Geld besparen op isolatie

Als er één ding is waar je op de lange termijn geld mee kan verdienen, is het wel door je huis goed te isoleren. Een goede isolatie door het hele huis heen zorgt er voor dat je de verwarming in de winter minder hoog hoeft te zetten, en dat bespaart heel wat energie. Ook in de zomer houdt de isolatie alle warmte buiten, waardoor de ventilatoren minder stroom op hoeven te nemen. Ideaal toch?! Nu moet je het alleen nog uitvoeren. Het bedenken van allerlei plannen is meestal makkelijker dan de uitvoering, dus daarom help ik je in dit artikel daarmee. Benieuwd hoe jij jouw huis beter kan isoleren? Lees dan verder!

 

Het allereerste wat je kan doen, is met je hand langs je kozijnen gaan. Voel je daar koude wind uit komen? Dan is het hoogst tijd om kozijn op maat bestellen te gaan. Als er tocht door de kozijnen komt, betekent dat ze niet goed isoleren. Wat je dan het beste kan doen, is kunststof kozijnen bestellen die een hoge isolatiewaarde hebben. Het liefst een met een U-waarde (isolatiewaarde) van 1,3 of lager.

 

Naast kozijnen, is het ook slim om naar het glas in de ramen te kijken. Je hebt enkel glas, dubbel glas en nu zelfs triple glas. Triple glas is natuurlijk duurder dan de andere twee varianten, maar het isoleert wel een stuk beter. Dat betekent dat je de extra kosten op den duur terugverdient doordat je een lagere energierekening hebt. Bovendien gaan ramen ook heel lang mee, dus het is het waard om in te investeren.

 

Tot slot is het ook heel belangrijk om een goede ventilatie aan te brengen in je huis. Zo zorg je voor frisse lucht en voorkom je ook gelijk vochtproblemen en vochtschade. Voor de ventilatie kan je het beste roosters in het kozijn laten zetten, zo vallen ze niet op. Ook in de muur kan je ventilatie plaatsen.

https://directeenkozijn.nl/