Duo Request
Image default
Bedrijven

Het belang van een goed systeem voor urenregistratie personeel

Het personeel is noodzakelijk voor ieder bedrijf om te kunnen draaien. Wel komen er natuurlijk best wel wat zaken bij kijken, wanneer je personeel in dienst neemt en de grootste zaak waar bedrijven wel eens tegenaan kunnen lopen is de uren die het personeel maakt. Er worden vaak uren afgesproken die ook op de arbeidsovereenkomst aangegeven staan, maar het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat dit niet voldoende is en dat er meer uren gemaakt worden, wat overwerk is of dat er niks te doen is en het aantal uren niet gehaald wordt. Een tijdregistratiesysteem is belangrijk om hier overzicht in te kunnen krijgen.

Snel een overzicht

Een tijdsregistratiesysteem is veelomvattend, omdat het een hele hoop zorgen weg kan nemen. Zo kun je als werknemer overal waar je bent aangeven dat je gewerkt hebt, zodat je niet naar kantoor hoeft te komen om in te klokken, maar ook kun je in het systeem bijvoorbeeld aangeven dat je vanuit huis gewerkt hebt of dat jij op dat moment vanuit huis werkt, zodat het personeel weet dat zij jou op kantoor niet hoeven te zoeken, maar dat jij telefonisch wel bereikbaar bent. Zo kun je als medewerker zelf nauwkeurig je werktijden bijhouden, maar ook heb je direct overzicht in de uren die je maakt.

Gemak voor je personeel

De urenregistratie personeel is belangrijk voor het bedrijf, maar ook voor het personeel. Wanneer zij overuren gemaakt hebben, dan kunnen zij dit meteen zien en zo is het overzichtelijk hoeveel zij op zouden kunnen nemen. Daarnaast kunnen zij dit ook meteen inplannen. Personeel ziet namelijk van elkaar wie er op dat moment aanwezig of afwezig is, zodat jij verlof in kunt plannen, maar ook vakanties kun je zo gemakkelijk invullen. Dit scheelt een hoop administratieve handelingen waarbij je eerder altijd die talloze papiertjes in moest vullen om een dagje vrij te krijgen of wanneer je een kwartiertje eerder weg moest, omdat je een doktersafspraak had.

Tijd voor andere zaken

Wanneer het bedrijf voorzien is van zo’n fantastisch systeem, dan heb je al bedrijf natuurlijk een ontzettend fijn overzicht waarin je alle uren in bij kunt houden, maar ook kun jij gemakkelijk in de agenda kijken wanneer de medewerkers afwezig zijn wanneer je deze zou willen spreken. Dit betekent dat alle partijen precies weten waar zij aan toe zijn en dat de medewerkers die zich bezighouden met personeelszaken zich ook bezig kunnen gaan houden met andere nuttige zaken en dat de uren niet meer zo’n hoofdrol hoeven te spelen.

https://www.get.nl/producten/tijdregistratiesysteem/