Duo Request
Vakantie

Is een tiny house iets voor jou? Probeer eens uit!

De laatste jaren is het fenomeen tiny house echt in opmars. Een tiny house is, de naam zegt het al, een kleine (zelfstandige) woonruimte. De precieze grootte van een tiny house is afhankelijk van wie je het vraagt, maar over het algemeen wordt met “tiny house” een zelfstandige woning bedoeld die kleiner is dan 50 vierkante meter vloeroppervlakte. Dit is inclusief eventuele verdiepingen. Een woning van drie verdiepingen van 20 vierkante meter per verdieping is volgens deze definitie dus geen tiny house.

Tiny house is duurzaam

Tiny houses passen perfect in de trend naar duurzaamheid. Als je klein woont, heb je minder spullen. Dit dwingt je om slim met je ruimte om te gaan en alleen die dingen te kopen die je nodig hebt. Dit verkleint je ecologische voetafdruk.

Samenhangend met de groei van de interesse voor duurzaamheid is het steeds vaker voorkomende naar zelfvoorzienend leven. Steeds meer mensen willen uit het keurslijf van de rat-race en zoeken naar een levensstijl waarin ze meer kunnen genieten en minder werken.

Charmante kleine huisjes

Tiny houses hebben trouwens nog een belangrijk voordeel: ze zijn schattig, charmant en romantisch. En dat zonder op comfort in te leveren, want door slim puzzelen zijn ze van alle gemakken voorzien. Dat maakt een tiny house ook een perfecte accommodatie om er een paar daagjes tussenuit te knijpen.

Glamping: een tiny house voor een paar nachten

Ben jij ook gegrepen door het idee van een tiny house, maar weet je niet zeker of het wel iets voor jou is? Weet dan dat tiny houses vaak ook worden aangeboden als vakantiehuisje. Ideaal om het een keer uit te proberen.

Ook als je niet van plan bent kleiner te gaan wonen kan een tiny house een ideale vakantie accommodatie zijn. Je vindt dit soort compacte vakantiehuisjes in heel Europa. Voor een alleszins redelijke prijs. En ook voor een romantisch weekendje in eigen land zit je met een tiny house goed.

De huisjes hebben allemaal een heerlijk bed (en geweldig uitzicht) en zijn onderdeel van de beste campings. Je hoeft helemaal niets zelf te doen. Behalve genieten.

Kijk vandaag nog naar het aanbod. Wie weet zien we je binnenkort in Limburg, Twente of op de Veluwe.

https://glampings.nl/tiny-houses