Duo Request
Image default
Vakantie

Je hoeft geen wetenschappen te zijn om Houston te bezoeken: Erheen reizen is ook geen Rocket Science

De meeste bezienswaardigheden van Houston (Texas) zijn verbonden met de wetenschap, ruimte en ontwikkeling. Samen met andere opwindende plekken zorgt Houston voor een bezoek dat je niet meer vergeet.

Als je een uniek mengsel zoekt van kunst en cultuur, leerzame uitstapjes en leuke ervaringen, is er genoeg te doen in Houston. Je kunt het Space Center Houston bezoeken, musea ontdekken maar ook mooie plekken met veel groen zien.

Word een wetenschapper bij veel bezienswaardigheden

Heb je ooit gedroomd om de ruimte in te gaan en wil je weten hoe het is om in een space shuttle te zitten? Een bezoekje aan het Johnson Space Center van NASA laat je zien hoe het daar is! Het center is erg groot en je kunt een rondleiding volgen met een gids. Zo kun je een kijkje nemen in een replica van Skylab, het eerste ruimtestation van de V.S. Ook kan je een echte astronaut zien en een steen van de maan aanraken.

Haal de wetenschapper in je naar boven bij deze bezienswaardigheden:

 1. Museum of Natural Science
 2. Downtown Aquarium
 3. The Health Museum
 4. Cockrell Butterfly Center en Brown Hall of Entomology
 5. Children’s Museum

Laat je energie eruit met spellen en amusement

Houston heeft grote speelhallen waar je helemaal los kunt gaan. Er zijn Fast Track Amusements voor families zoals lasergamen en karten. Ook kun je een basketbalwedstrijd bekijken in het Minute Maid Park.

Andere attracties in Houston:

 1. Texas Rock Gym
 2. Miller Outdoor Theatre
 3. Topgolf
 4. iFLY Indoor Skydiving
 5. Battlefield Houston

Breng een bezoek aan het Houston Museum District

Er bevinden zich 19 musea in de stad. Elf ervan zijn gratis te bezoeken. De meeste van deze musea zijn makkelijk te bereiken en op loopafstand van elkaar. In deze buurt liggen ook de Houston Zoo en het Hermann Park.

Gratis musea:

 1. Contemporary Arts Museum Houston
 2. Houston Museum of African American Culture
 3. Houston Center for Contemporary Craft
 4. The Menil Collection
 5. Houston Center for Photography

Rust uit in de groene stukken van de stad

Houston heeft veel groen verdeeld over de hele stad. Als je even rust wil kun je naar Discovery Green gaan. Daar zul je mensen zien die sporten, aan yoga doen, films of musicals bezoeken en balspellen spelen.

In deze parken kun je ook heerlijk tot rust komen:

 1. Hines Waterwall Park
 2. Hermann Park
 3. Buffalo Bayou Park

Rondrijden in de stad

Houston heeft veel autoverhuurbedrijven, elk met verschillende cijfers en vereisten, U kunt hier een auto huren op de luchthaven in Houston: https://www.autoprio.nl/nl-verenigde-staten-houston-george-bush-airport-iah/. Het maakt niet uit of je op zakenreis of op vakantie bent, navigeren door de stad gaat een stuk makkelijker in een auto.

De prijzen voor het huren van een auto variëren van $19,- tot $40,- per dag, afhankelijk van het type auto dat je huurt. De meest voorkomende zijn compact, medium, sedans en SUV’s.

Je moet minimaal 21 jaar oud zijn en een rijbewijs hebben om een auto te kunnen huren in Houston. Mensen onder de 25 jaar moeten een toeslag betalen. Zorg ervoor dat je alle gegevens klaar hebt als je een auto wil huren.

https://www.autoprio.nl