Duo Request
Image default
Dienstverlening

Laat je groepenkast vervangen door Elektricien Breda

Groepenkasten zijn erg belangrijk voor de elektra, alle elektra komt hier namelijk vandaan. Het is natuurlijk ook noodzakelijk om goede elektra te hebben omdat je tegenwoordig bijna voor alles elektra nodig hebt, ga bij jezelf maar eens na hoeveel apparaten je op een dag gebruikt die stroom nodig hebben. Omdat een groepenkast zo belangrijk is moet hij natuurlijk altijd van goede kwaliteit zijn, dit moet dus ook zijn wanneer hij wordt vervangen. Je kunt de groepenkast dus het best laten vervangen door een elektricien, Elektricien Breda staat altijd voor je klaar. Hieronder kun je meer lezen over Elektricien Breda en het vervangen van groepenkasten.

Waarom moet een groepenkast vervangen worden

Zoals hierboven al beschreven zijn groepenkasten heel belangrijk voor de elektra, in een groepenkast wordt alle elektra namelijk verdeeld over verschillende groepen. De elektra wordt verdeeld zodat het niet overbelast raakt. Wanneer een groep overbelast raakt wordt alleen die groep uitgeschakeld en heeft de rest van de elektra hier geen last van. Een groep raakt overbelast als er te veel grote apparaten op zitten, een groep raakt ook sneller overbelast wanneer een groepenkast ouder wordt. Hoe ouder een groepenkast namelijk wordt hoe minder spanning hij kan verdragen, het is daarom belangrijk om de groepenkast om de 25 jaar de vervangen. Na deze 25 jaar is de kans op problemen met de elektra namelijk het grootst. De elektriciens van Elektricien Breda vervangen dagelijks groepenkasten en zorgen dan ook altijd voor de beste kwaliteit, problemen met elektra zijn namelijk nooit fijn. 

Groepenkast uitbreiden

Wanneer je te veel grote apparaten hebt is het noodzakelijk om de groepenkast uit te breiden, je komt dan namelijk groepen te kort. Wanneer je te weinig groepen hebt raakt de groepenkast eerder overbelast en valt de elektra weg. Wanneer je groepen toe gaat voegen moet je wel kijken of je nog genoeg aardlekschakelaars hebt, je mag namelijk maar vier groepen achter één aardlekschakelaar.