Duo Request
Dienstverlening

Wat als uw rijbewijs is ingevorderd

Stel, u heeft een overtreding begaan waardoor uw rijbewijs is ingevorderd. Wat nu? Het is logisch dat u zo snel mogelijk wilt weten hoe lang u uw rijbewijs kwijt zal zijn. Zeker als u bijvoorbeeld dagelijks met de auto naar uw werk gaat. De experts van Advocaat-verkeersstrafrecht.nl helpt u bij het terugkrijgen van uw rijbewijs. U kunt uw zaak aanmelden via de website. Dit is gratis en geheel vrijblijvend. Heeft u uzelf aangemeld? Dan neemt een advocaat binnen 24 uur contact met u op voor een eerste intake en een adviesgesprek. Op basis hiervan beslist u of u er echt een zaak van wilt maken.

Wanneer krijgt u uw rijbewijs dat ingevorderd is terug?

Is uw rijbewijs ingevorderd? Wanneer krijgt u uw rijbewijs dan terug? Dit is officieel bepaald door de officier van justitie en wordt de termijn van inhouding van het rijbewijs genoemd. De reden waarom uw rijbewijs is ingevorderd is vooral belangrijk bij het inhouden van uw rijbewijs. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen snelheidsovertredingen en rijden onder invloed. Bij een overtreding van meer dan 50 tot 69 kilometer per uur bent u uw rijbewijs twee maanden kwijt. Vanaf meer dan 100 kilometer per uur zes maanden en daartussen vier maanden. Bent u vaker aangehouden voor een snelheidsovertreding? Dan raakt u uw rijbewijs twee maanden langer kwijt dan gebruikelijk.

Rijbewijs ingevorderd door rijden onder invloed

Is uw rijbewijs ingevorderd doordat u heeft gereden onder invloed? Dan gelden er andere regels. Het hangt volledig af van het alcoholpercentage. Bij een BAG van 0,81 – 1,00 % bent u vier maanden uw rijbewijs kwijt. Op de website van Advocaat-verkeersstrafrecht.nl ziet u hoeveel maanden u uw rijbewijs kwijt bent op basis van het alcoholpercentage. De specialist helpt u uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen. U kunt een klaagschrift laten indienen bij de rechtbank door een gespecialiseerde advocaat. Is dit uw eerste overtreding? Dan is de kans groot dat het lukt om uw rijbewijs eerder terug te krijgen.