Duo Request
Image default
Beauty en verzorging

Wat veroorzaakt een ruwe huid en grove poriën?

De ruwe huidtextuur kan worden gekenmerkt door een ongelijkmatige tint, vergrote poriën en een gebrek aan uitstraling. Of u nu een droge, vette of gemengde huid heeft, regelmatige exfoliatie is van vitaal belang om te voorkomen dat uw huid een ruwe textuur ontwikkelt. Naarmate we ouder worden, vertraagt het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid, waardoor exfoliatie nog belangrijker wordt om de huid er op zijn best te laten uitzien. Regelmatige scrub is ook van vitaal belang om ervoor te zorgen dat u maximaal profiteert van andere producten in uw huidverzorgingsregime, omdat uw andere producten beter in de huid zullen doordringen.  

 

Huidcellen regenereren diep in de opperhuid – als er nieuwe cellen worden gevormd, migreren oude huidcellen naar het oppervlak. Tenzij ze worden weggeslingerd, zullen deze oude huidcellen zich aan het oppervlak van de huid in ongelijke vlekken ophopen, waardoor de huid er droog en dof uitziet. De opbouw van dode huidcellen kan ook leiden tot verstopte poriën en overtollige olie, met als gevolg vlekken en acne.

 

Vergrote poriën kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren en komen voor wanneer olie en vuil zich verzamelen in uw huid, waardoor deze opzwelt, waardoor de poriën groter lijken dan normaal. Poriën kunnen er ook groter uitzien door het verlies van elasticiteit in de huid als we ouder worden. Schade door de zon kan hieraan bijdragen, omdat de huid hierdoor dikker wordt en de huidcellen zich rond de randen van de poriën verzamelen en uitrekken.

 

Genetica kan ook een rol spelen in de grootte van je poriën, wat betekent dat je meer kans hebt om grotere poriën te hebben als je ouders dat doen en in het algemeen hebben mannen grotere poriën dan vrouwen. 

 

HOE DE GROVE TEXTUUR EN DE VERGROTE PORIËN TE VERZACHTEN

Exfoliatie (chemisch of fysiek) helpt bij het verwijderen van dode huidcellen aan het oppervlak van uw huid, zodat de huid eronder helderder en verfijnder uitziet.

Afschilfering verwijdert ook olie en vuil dat zich in uw poriën heeft opgehoopt en dat niet door reiniging kan worden verwijderd. Het verwijderen van deze ophoping kan helpen om de grootte van uw poriën zichtbaar te verminderen. 

Reserveer voor een consult bij uw lokale Ultraceuticals kliniek. Een huidtechnicus zal uw huid grondig onderzoeken en een op maat gemaakt thuiszorg- en behandelplan opstellen om uw huidverzorgingsdoelen te bereiken. 

Bescherm uw huid elke dag tegen blootstelling aan de omgeving met een UV-beschermende Moisturizer.

 

HANDMATIGE VS. CHEMISCHE PEELING

Fysieke exfoliaten zijn producten die ‘parels’ of deeltjes bevatten die dode huidcellen wegpoetsen als ze tegen de huid bewegen terwijl ze op uw gezicht worden aangebracht.

 

Bij chemische peeling worden enzymen of alfa- en bètahydroxyzuren zoals melk- en salicylzuur gebruikt om de bindingen tussen de huidcellen af te breken. Het soort peeling dat voor u het beste werkt, hangt af van uw huidtype en uw persoonlijke voorkeur.

Meer tips? Dit was een gastblog van www.CottonSpa.nl.